Φεστιβάλ Καννών 2011: Το Χόλιγουντ στη Γαλλική Ριβιέρα

Παρουσία λαμπερών αστέρων του Χόλιγουντ θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 64ο Φεστιβάλ των Καννών (το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο) από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. Φέτος, στην αφίσα του φεστιβάλ πρωταγωνιστεί η Faye Dunaway που πήρε τη σκυτάλη από την Juliette Binoche.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία φωτογραφία της 70χρονης ηθοποιού που τράβηξε ο σκηνοθέτης Jerry Schatzberg το 1970 όταν εκείνη πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία του -είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως φωτογράφος- "Puzzle of a Downfall Child".


Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος είναι ο Robert De Niro, ενώ ρόλος προέδρων σε επιμέρους τμήματα είναι ο Michel Gondry και ο  Emir Kusturica. H πρώτη ταινία που θα προπληθεί στο Φεστιβάλ είναι το "Μιdnight in Paris" του Woody Allen  με πρωταγωνιστές τους Owen Wilson, Rachel McAdams, Adrien Brody και Marion Cotillard -εδώ έκανε το πολυπόθητο cameo της η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni. Επίσης, αναμένεται να εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί, ο Brad Pitt και ο Sean Penn, πρωταγωνιστές της ταινίας "Tree of Life" του Terrence Malik, που συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Πρεμιέρα εκτός διαγωνισμού θα κάνει και η τέταρτη ταινία των "Πειρατών της Καραϊβικής", σε σκηνοθεσία Rob Marshall, με τον Johnny Depp και την Penelope Cruz στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Και ο αγαπημένος Ισπανός σκηνοθέτης Pedro Almodovar θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα με την τελευταία ταινία του "The Skin I Live In" και πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas στον πρώτο του Ισπανόφωνο ρόλο μετά από 18 χρόνια. Ο Lars Von Trier (με πρωταγωνίστρια την Kirsten Dunst) και ο Gus Van Sant θα παρουσιάσουν τις νέες δημιουργίες τους στο φεστιβάλ. Επίσης, ο Ryan Gosling και η Carey Mulligan αναμένεται να βρεθούν στη Γαλλική Ριβιέρα για τις ανάγκες της ταινίας τους, "Drive".

H Kirsten Dunst και ο Alexander Skarsgard σε στιγμιότυπο της ταινίας "Melancholia" του Lars Von Trier.







www.stylista.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...