Θετικές Σκέψεις Σε Δύσκολες Εποχές

Πιστέψτε με, ακόμα και για ένα γνήσιο miss κορίτσι όπως εγώ, που προσπαθεί να βλέπει πάντα την όμορφη πλευρά της ζωής και να είναι αισιόδοξο και χαμογελασ, το να γράψει ένα «Γυαλιά-Καρφιά» όταν γύρω τόμας συμβαίνουν τόσα δυσάρεστα, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο.
Δύσκολος ο ρόλος της συντάκτριας που προσπαθεί με το κείμενό της να κάνει τις αναγνώστριες να ευθυμήσουν, όταν οι άσχημες ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη: Σεισμοί, καταποντισμοί, τσουνάμι, φτώχεια, ανεργία, χρεοκοπία, απρόσμενοι θάνατοι σπουδαίων ανθρώπων που έφυγαν νωρίς, κοντινοί μας άνθρωποι που βασανίζονται από οικονομικά προβλήματα αλλά και σοβαρά θέματα υγείας, δυσοίωνες προβλέψεις και σενάρια καταστροφολογίας για το κοντινό μέλλον... Κι όμως, πρέπει να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε να χαμογελάμε και να ελπίζουμε. Τι θετικές σκέψεις όμως να κάνουμε όταν όλα γύρω μας έχουν αποκτήσει γκρίζα απόχρωση;

Τώρα είναι η στιγμή αγαπημένα μου miss κορίτσια να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που έχουμε. Το να αναλογιστούμε πόσο τυχερές είμαστε για πολλά καλά στη ζωή μας, που κακώς τα θεωρούμε δεδομένα, γιατί είναι τελικά πολύτιμα κι αναντικατάστατα, μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο και να μας γλιτώσει από τα δίχτυα της κατάθλιψης.

Κάθε πρωί που το ξυπνητήρι χτυπάει με μανία και δεν έχω καμία όρεξη να σηκωθώ από το κρεβάτι, αλλά κι όλες τις «δύσκολες» στιγμές της μέρας, προσπαθώ ν' ανεβάσω την ψυχολογία μου κάνοντας τις παρακάτω απλές σκέψεις:

√ Έχεις την υγεία σου. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου;
√ Έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε και σε νοιάζονται. Πολλοί ζουν και πεθαίνουν μόνοι.
√ Έχεις όνειρα που κανείς δεν μπορεί να σου τα πάρει. Αν μείνεις πιστή σε αυτά και δεν εγκαταλείψεις την προσπάθεια να τα πραγματοποιήσεις, είναι σίγουρο ότι μία μέρα η ζωή σου θα είναι πολύ πιο όμορφη απ’ ό,τι είναι σήμερα. What goes around, comes around.
√ Είσαι ακόμα νέα, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Θα σου δοθούν στο μέλλον πολλές ευκαιρίες για να ζήσεις αυτό που θέλεις (καλά, το παρακάνω λίγο με την αισιοδοξία, αλλά τα κάνω για να έχω καλύτερα αποτελέσματα!).
√ Η ευτυχία ξεκινά από μέσα μας. Αν είσαι και νιώθεις καλά μέσα σου και με τους ανθρώπους που έχουν σημασία για σένα, κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις δυστυχισμένη. Η καλή διάθεση κι η ψυχολογική σου ισορροπία κι αρμονία είναι το πιο ισχυρό σου όπλο.



√ Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Ακούγεται θεωρητικό αλλά δεν είναι. Αν βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει και γίνεις πιο ευέλικτη στην καθημερινότητά σου, πολλά κακώς κείμενα στη ζωή σου μπορούν να διορθωθούν.
√ Τα λεφτά κι η οικονομική ευμάρεια δεν είναι το παν, η αγάπη είναι. Και με λιγότερα μπορείς να περνάς καλά και μάλιστα να 'ρθεις πιο κοντά με την οικογένειά και τους φίλους σου, με τους οποίους ίσως παλαιότερα να είχες απομακρυνθεί.
√ Τροχός είναι και γυρίζει. Πάντα μετά την μπόρα έρχεται ο ήλιος. Όσο άσχημες κι αν είναι οι εποχές, θα έρθουν και καλύτερες μέρες, θα δεις.



Αλλά και...

√ Έρχεται το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι! Ο ήλιος και τα μπάνια θα διώξουν όλες τις έννοιες μακριάααα...

Μπορεί ν' ακούγεται «αφελές» σχέδιο, αλλά θα δείτε ότι όλα είναι θέμα εξάσκησης του μυαλού, κι αν αρχίσετε να «παίζετε» καθημερινά αυτό το «παιχνίδι», σύντομα θα δείτε μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεστε. Τα προβλήματα δεν θα σας φαίνονται πια ανυπέρβλητα και θα 'χετε καλύτερη διάθεση μέσα στη μέρα. Βάζουμε στοίχημα;


www.miss.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...