Δίαιτα α λα γαλλικά

ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «Ο ΓΑΛΛΟΣ ΔΡ ΑΤΚΙΝΣ». ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ -ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ- ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ PIERRE DUKAN


Ο Δρ Πιερ Ντουκάν είναι νευρολόγος. Ομως, η τύχη χτύπησε την πόρτα του, όταν σύστησε σε έναν υπέρβαρο ασθενή του μια δίαιτα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε απεριόριστη ποσότητα κρέατος και ο συγκεκριμένος ασθενής, που επί χρόνια προσπαθούσε να χάσει κιλά, είδε τελικά το βάρος του να παίρνει τον κατήφορο.
Ο φιλόδοξος νευρολόγος δεν έχασε την ευκαιρία. Διέγνωσε άμεσα τη δίψα του κόσμου για θαυματουργές δίαιτες και άλλαξε επαγγελματική κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν. Το βιβλίο του ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα, δεκάδες δικτυακοί τόποι είναι αφιερωμένοι στη μέθοδό του, οι οπαδοί του ονομάζονται Dukamaniacs. Επιπλέον, στις θαυμαστές του ικανότητες αποδίδεται η απώλεια κιλών κάθε διασημότητας: από τον Ζαν Μαρί Λεπέν ώς την Κάρολ Μίντλετον, μητέρα της μέλλουσας συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όλοι έχουν ζητήσει, σύμφωνα με τον Τύπο, στις συμβουλές του.
Ομως κανένας γκουρού του lifestyle δεν είναι απολύτως επιτυχημένος, αν δεν κατακτήσει πρώτα την Αμερική. 1,3 εκατομμύρια δολάρια φημολογείται ότι έλαβε ο Δρ Ντουκάν ως προκαταβολή για την αμερικανική έκδοση του βιβλίου του, που θα έχει τίτλο «The Dukan diet: The real reason the French stay thin» (Η διαίτα του Ντούκαν: Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι Γάλλοι παραμένουν λεπτοί). Και ο οίκος Crown publishing, που ανέλαβε να το εκδώσει, τρέφει ελπίδες ότι το βιβλίο μπορεί να γίνει εκδοτικό φαινόμενο.
Βέβαια, οι ειδικοί ανησυχούν για τους κινδύνους που κρύβει η «νέα» δίαιτα. Ο καθηγητής στη σχολή δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ, Φρανκ Σακς, υποστηρίζει ότι πρόκειται για άλλη μια δίαιτα, η οποία δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο. Η γαλλική Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων, του Περιβάλλοντος και της Εργασίας κατατάσσει τη συγκεκριμένη δίατα στις 15 πιο επισφαλείς για την υγεία μας. Τέλος, o σύλλογος των Βρετανών διαιτολόγων χαρακτήρισε τη δίαιτα του Δρ Ντουκάν ως μία από τις πέντε χειρότερες για το 2011.
Ομως, το καλύτερο όλων είναι ότι ο ίδιος ο Πιερ Ντουκάν δεν είναι απόλυτα σίγουρος για τις αρετές της λεπτής σιλουέτας. Σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2003 με τον τίτλο «Οι άντρες προτιμούν τις καμπύλες», ο γιατρός εξυμνεί τη γυναικεία στρογγυλάδα, στην οποία αναγνωρίζει τα σημάδια της γνήσιας θηλυκότητας.



http://www.gynaikamag.gr 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...