Η δίαιτα της Ρενέ Ζελβέγκερ για σφιχτό σώμα

Αν έχεις διαβάσει ήδη τα μυστικά fitness της Ρενέ Ζελβέγκερ, θα είδες πως η προπόνηση που κάνει είναι απαιτητική και επίπονη.
Σκληρή εξάσκηση με βάρη, τρέξιμο και βάδισμα στο οποίο καλύπτει πολλά χιλιόμετρα μέσα στην ημέρα και ειδικές ασκήσεις για να σμιλέψει και τον τελευταίο μυ σε πλάτη και ώμους.



Ένα τέτοιο πρόγραμμα, απαιτεί να τρέφεσαι σωστά και και ικανοποιητικά, με τροφές που θα βοηθούν την ανάπτυξη των μυών και θα σε προστατεύουν από το να χάσεις τον μυικό όγκο και τις καμπύλες σου.
Η Ρενέ, που έχει περάσει μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος της, ήταν μέχρι πρότινος οπαδός της δίαιτας ζώνης που περιλάμβανε μια αναλογία 40:30:30 ανάμεσα στους υδατάνθρακες, τα λίπη και τις πρωτεΐνες.
Για ένα φεγγάρι, η 42χρονη Ζελβέρ είχε δοκιμάσεις και την δίαιτα Άτκινς, ξακουστή για τον περιορισμό στους υδατάνθρακες που καταναλώνεις.
Πλέον, η διάσημη ηθοποιός, προτιμά να βάζει στη δίαιτά της, τροφές που της χαρίζουν ενέργεια και την βοηθούν να αντεπεξέλθει στο σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί. Όπως φημολογείται, η Ρενέ ακολουθεί μια διατροφή που στηρίζεται στη μακροβιοτική δίαιτα, με τροφές όπως ψάρι, ρύζι και λαχανικά. Οι μακροβιοτικές δίαιτες στηρίζονται στα χαμηλά λιπαρά, στις πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές, με τα σιτηρά ολικής άλεσης να καλύπτουν μέχρι και το 50% κάθε γεύματος.
Μπορεί να μην σου ακούγεται και μια διατροφή που θα ήθελες να ακολουθήσεις με τρέλα, αλλά η θρεπτική της αξία είναι πολύ μεγάλη.
Μια ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για να διατηρήσεις τους μυς σου σε καλή κατάσταση και χωρίς τραυματισμούς και η μακροβιοτική δίαιτα ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το πρόγραμμα. Βέβαια, όπως συμβαίνει με κάθε διατροφή που είναι φουλ στους περιορισμούς, έτσι και στην μακροβιοτική πρέπει να έχεις ισορροπία στις τροφές που απαγορεύονται.
Τα αμινοξέα στις πρωτεΐνες, όπως το ψάρι, τα αυγά και το κρέας, βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών. Γι' αυτό και η Ζελβέγκερ έχει περιλάβει μεγαλύτερη ποσότητα των τροφών αυτών στη διατροφή της, παρεκκλίνοντας ελαφρά από την αυστηρή μακροβιοτική διατροφή. Πάντως, η λεπτή της σιλουέτα, παρά τη γράμμωση, φανερώνει πως οι μερίδες από τις τροφές αυτές, τις πλούσιες σε πρωτεΐνη, είναι μικρές.
Για να μπεις κι εσύ στη φιλοσοφία της μακροβιοτικής δίαιτας, κατανάλωσε πολλές οργανικές πρωτεΐνες, πράσινα λαχανικά, και προϊόντα ολικής όπως το καστανό ρύζι. Σε συνδυασμό με την σωστή γυμναστική (και αεροβική και βάρη) μπορείς να δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται όπως της Ζελβέγκερ. Πάντως, προσπάθησε να μην αποκλείεις ομάδες τροφών από την διατροφή σου και να έχεις ποικιλία λιπαρών οξέων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...