Πάρτε τους δρόμους!

ΑΝ ΣΑΣ «ΕΠΙΑΣΕ» Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Με τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες, ακόμη και οι ορκισμένες πιστές του γυμναστηρίου ξεμυαλίζονται και ονειρεύονται βόλτες. Μια καλή εναλλακτική λύση για να απολαύσετε τη λιακάδα χωρίς να χάσετε τη φόρμα σας είναι η άσκηση στο ύπαιθρο, η οποία μάλιστα, όπως δείχνουν πολλές έρευνες, είναι πιο ευεργετική για την ψυχική διάθεση. Προτού όμως δραπετεύσετε από τον διάδρομο και πάρετε τους δρόμους, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες αφενός για να μην καταπονηθεί το σώμα σας και αφετέρου για να μην απειληθεί η προσωπική ασφάλειά σας:
1. Αντικαταστήστε σταδιακά τις ώρες άσκησης στον διάδρομο με τρέξιμο ή τζόκινγκ στο ύπαιθρο, ώστε να δώσετε το χρονικό περιθώριο στις αρθρώσεις σας να προσαρμοστούν στην επιφάνεια του δρόμου.
2. Προτιμήστε τραχιές επιφάνειες, όπως το γρασίδι ή ένας χωματόδρομος, για να προστατεύσετε ευαίσθητα σημεία όπως τα γόνατα. Για τον ίδιο λόγο, μη ζορίζετε τον εαυτό σας όταν τρέχετε σε επικλινείς επιφάνειες, ειδικά στην κατηφόρα.
3. Αποφύγετε να τρέχετε τη νύχτα. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, φορέστε ζωηρόχρωμα ρούχα και τρέξτε σε καλά φωτισμένους δρόμους, κόντρα στη φορά των αυτοκινήτων. Αν μπορείτε, βρείτε παρέα να σας συνοδεύει. Μην ξεχνάτε να παίρνετε μαζί το κινητό σας.
4. Αν συνηθίζετε να ακούτε μουσική ενώ ασκείστε, διατηρήστε την έντασή της χαμηλή για να μη χάνετε την επαφή με το περιβάλλον.
5. Εξοπλιστείτε με ένα αθλητικό ρολόι που μετράει τους καρδιακούς παλμούς και σας βοηθά να παρακολουθείτε τις επιδόσεις σας. Αν έχετε smartphone, κατεβάστε κάποια εφαρμογή με GPS, για να μη χάνετε ποτέ τον δρόμο σας.


http://www.gynaikamag.gr 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...