Καθάρισμα και μάζεμα χαλιών

Αν δε το έχετε κάνει ήδη, έχει έρθει η ώρα να μαζέψετε τα χαλιά σας και να τα τακτοποιήσετε ώστε να τα φορέσετε και πάλι του χρόνου. Η διαδικασία αυτή είναι λίγο βαρετή και χρονοβόρα, αλλά όσο σωστά και καλά το κάνετε τώρα τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να τα ξανατοποθετήσετε καθαρά και όμορφα και πάλι το χειμώνα.


Καθαρισμός
Τα χαλιά χρειάζονται ένα καθάρισμα με απλή ηλεκτρική σκούπα χώρις βούρτσα  και από τις δύο πλευρές. Τα κρόσια πρέπει να σκουπίζονται απαλά με την σκούπα και όχι με πλήρη απορροφητική δύναμη, διότι υπάρχει κίνδυνος να τα μαγκώσει και να κοπούν. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τα επιμέρους εξαρτήματα της σκούπας σας ώστε να καθαρίζετε καλά όλα τα δύσκολα σημεία. Επίσης, όπου υπάρχουν λεκέδες, να πάρετε τα ειδικά προιόντα του εμπορίου ώστε να τα καθαρίσετε. Καλό είναι βέβαια αυτό να γίνεται σωστά την στιγμή όπου πέφτει ο λεκές και όχι να περιμένουμε την μέρα που θα τα μαζέψουμε για να το καθαρίσουμε. Ωστόσο αν σε κάποια σημεία είναι μικροί και δεν φαινόντουσαν, είναι μία καλή ευκαιρία να το κάνετε όπως και να έχει τώρα.

Φρεσκάρισμα χρώματος
Μια άλλη διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί είναι το φρεσκάρισμα του χρώματος με το βούρτσισμα. Τα μάλλινα χαλιά θα λάμψουν αν τα βουρτσίσετε με μια μαλακή βούρτσα τυλιγμένη με ένα βαμβακερό πανί βουτηγμένο σε διάλυμα (1 μέρος λευκό ξύδι σε 3 μέρη νερό) βουρτσίζοντας πάντα προς την κατεύθυνση του πέλους.

Καθάρισμα από εξωτερικό συνεργείο
Αν αποφασίσετε να τα δώσετε έξω για καθαρισμό, να συμβουλευτείτε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού-πλυσίματος που εγγυάται καλό αποτέλεσμα. Πριν τη διαδικασία καθαρισμού τους καλό θα είναι να ξέρετε και να τους ενημερώσετε για τα στοιχεία σύνθεσης του χαλιού σας. Αν δε τα γνωρίζετε, μπορείτε να ρωτήσετε το κατάστημα από το οποία τα έχετε προμηθευτεί.


http://www.tsouxtres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...