Το φως και ο σωστός Καθρέπτης Μπάνιου!

Όπως έχει προαναφερθεί, οι τελευταίες τάσεις στο μπάνιο είναι λευκά και φωτεινά χρώματα, με έντονα σχέδια στους τοίχους. Σε αυτά, οι καθρέπτες του μπάνιου έχουν διατηρήσει τη θέση τους ως ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού του μπάνιου, και καθορίζουν με έναν τρόπο το φυσικό και τεχνητό φως που αντικατοπτρίζεται και επιφέρει αλλαγές στη διάθεση και την αίσθηση.


Στυλ και αποχρώσεις

Υπάρχουν μυριάδες μορφές διακοσμητικών καθρεπτών λουτρού που μπορείτε να επιλέξετε και να είναι σύμφωνες με το στυλ του μπάνιου σας. Βικτοριανά στυλ μπάνιου με έπιπλα σε σκούρο φινίρισμα ξύλου, είναι προκλητικά για καθρέπτες πλαισιωμένους από ξύλο στο ίδιο χρώμα ή τοξωτούς καθρέπτες με εσωτερικό κρυφό φωτισμό. Από την άλλη μεριά, τα παραδοσιακά έπιπλα μπάνιου, είναι προτιμότερα για πιο μαλακά πλαίσια καθρέπτη.
Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις και υφές ξύλου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλαίσιο για τον καθρέπτη του μπάνιου σας. Βασικό στοιχείο, είναι ο τοίχος του μπάνιου ο οποίος θα αφιερωθεί για τον σχεδιασμό του καθρέπτη, καθώς και το μέγεθος του λουτρού, αφού ένα μεγάλο και δεσποτικό λουτρό με έναν μικρό καθρέπτη δεν δίνει καλαίσθητο αποτέλεσμα.
Στις μέρες μας, μπορεί κανείς να αγοράσει καθρέπτη και φωτισμό του μπάνιου μαζί, και μπορούν και τα δύο να βασίζονται σε ένα θέμα σχεδίων, μορφής και μεγέθους. Αυτό καθιστά ευκολότερη και την ενσωμάτωσή τους στο μπάνιο.
Καθρέπτης Μπάνιου 2

Τρόπος και κριτήρια τοποθέτησης του καθρέπτη σας

Μπάνια με διπλούς νιπτήρες, πρέπει να χρησιμοποιούν ορθογώνια κάτοπτρα από τοίχο σε τοίχο, για να αντανακλούν το φως και να το διανέμουν αποτελεσματικά παντού, ούτως ώστε να επισημαίνονται τα αξεσουάρ αλλά και τα έπιπλα του μπάνιου έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το συνολικό οπτικό πεδίο του χώρου σας.
Εκτός από τον καθρέπτη στον τοίχο, μπορείτε να βάλετε και έναν στο χώρο του λουτρού. Αυτό χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε ντουζιέρες μπάνιου, καθώς με τον τρόπο που διαχέεται το φως, προσθέτει ευρυχωρία και δίνει μια αέρινη αίσθηση στον μικρό χώρο του λουτρού. Επίσης στον ίδιο χώρο, μπορούν να τοποθετηθούν και καθρέπτες με ενσωματωμένο φωτισμό, οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν στις εσωτερικές καμπίνες του ντους, ή μέσα και γύρω από την περιοχή κολύμβησης στις μπανιέρες.
Για μοντέρνα μπάνια, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αγαπητοί και οι καθρέπτες δίχως πλαίσιο, οι οποίοι μαζί με τον κατάλληλο φωτισμό αφήνουν μια υπερσύγχρονη πινελιά. Επίσης σύγχρονοι καθρέπτες μπάνιου, είναι εκείνοι με καμπυλωτό ή τετράγωνο σχήμα, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο υπό οποιαδήποτε γωνία,, για παράδειγμα ρόμβου, ανάλογα με το χώρο που έχετε και την αίσθηση που θέλετε να αφήσετε.
Καθρέπτης Μπάνιου 3

Κρεμαστοί καθρέπτες μπάνιου

Κρεμαστοί καθρέπτες συνδυασμένοι με κρεμαστά φωτιστικά είναι ικανοί να αυξήσουν το φως στο μπάνιο. Και σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας και να κρεμάσετε καθρέπτες με διάφορους τρόπους.
Επιλέξτε καθρέπτες με πλαίσιο ή χωρίς αυτό, και εγκαταστήστε ειδικά εξαρτήματα πάνω τους, για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων μπάνιου, όπως κούπες, βούρτσες, σαπούνι και ότι άλλο χρειάζεστε.
Οι καθρέπτες μπάνιου είναι χρήσιμοι στα πάντα και μπορούν να σας βοηθήσουν με πολλούς τρόπους, όπως στο βούρτσισμα των δοντιών σας και στην χρησιμοποίηση του οδοντικού νήματος το πρωί, ή στο ξύρισμα και στην εφαρμογή του μακιγιάζ, οπότε θα πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να δείτε ξεκάθαρα τα πάντα. Εξάλλου, ένας σωστός καθρέπτης στο μπάνιο βοηθά και στην καλύτερη διοχέτευση του φωτός μέσα σε αυτό, άρα ο χώρος σας μονομιάς γίνεται καλύτερος.
Καθρέπτης Μπάνιου 4



http://diakosmisikaispiti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...