Εγκυμοσύνη και γυμναστική

Είναι κοινά αποδεκτό ότι όσο πιο γυμνασμένη είναι μια γυναίκα τόσο πιο εύκολη εγκυμοσύνη θα έχει. Μεγάλη προσοχή όμως πρέπει να δίνεται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια του οποίου, αν δε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, δε μπορείτε να πάρετε αθλητικές πρωτοβουλίες.



       1. Αν γυμνάζεστε ήδη μεθοδικά κι έντονα, συνήθως δεν υπάρχει λόγος να τα παρατήσετε μόλις μάθετε ότι είστε έγκυος. Αν πάλι δεν είστε fan της γυμναστικής, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε λίγο περπάτημα καθημερινά και stretching. Μη ξεχνάτε όμως, ότι ο καλύτερος συμβουλάτορας είναι το ίδιο σας το σώμα και ο γιατρός που σας παρακολουθεί.
       2. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο η πίεση στο αίμα όσο και η καρδιακή λειτουργία δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς. Έτσι, λοιπόν, ίσως να αισθάνεσθε ευκολότερα κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή με απλές ασκήσεις. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Το σώμα μπαίνει σε καινούριους ρυθμούς και χρειάζεται τον χρόνο του για να συνέλθει.
       3. Το περπάτημα, το κολύμπι, το στατικό ποδήλατο, ο διάδρομος και κάποια συγκεκριμένα είδη γιόγκας είναι μερικές από τις πιο pregnancy friendly γυμναστικές ασκήσεις που μπορεί να κάνει μια έγκυος. 
       4. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχετε να αποδείξετε κάτι για το σώμα σας, αλλά να φροντίσετε ώστε το μωρό σας να νιώθει μέσα σε αυτό ασφαλές κι ευτυχισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...