Τα αρώματα του καλοκαιριού

Οι περισσότερες γυναίκες παραδέχονται πως, αν και χρησιμοποιούν καθημερινά αρώματα, δεν ξέρουν ποια είναι τα σωστά κριτήρια επιλογής. Γι’ αυτό και ο Fragrance Foundation των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε στη δημοσιότητα οδηγίες, για να αγοράσουμε το σωστό για εμάς άρωμα, ειδικά το καλοκαίρι.


-Γνωρίστε τη διαδικασία. Τα αρώματα είναι σαν μουσικές συνθέσεις. Η εισαγωγή είναι οι νότες κορυφής ή αλλιώς η πρώτη εντύπωση, όταν ανοίγετε το μπουκάλι ή μυρίζετε από το tester. Ακολουθεί η καρδιά της σύνθεσης που διαρκεί πολύ περισσότερο, για να φτάσουμε στη βάση του αρώματος, δηλαδή την πλήρη εξέλιξή του, που θα μείνει στην επιδερμίδα σας αρκετές ώρες. Καλό είναι να πληρούνται και οι τρεις προϋποθέσεις στο άρωμα που θα αγοράσετε.
- Μάθετε τις οικογένειες των αρωμάτων. Αυτά χωρίζονται σε Florals (λουλουδένια), Orientals (ανατολίτικα), Chypre Woody (ξυλώδη), Fruity (φρουτώδη), Floriental (φρουτώδη και ανατολίτικα), Citrus και Green. Ο αρωματοποιός καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες ουσίες, ώστε να φτάσει σε μια σύνθεση ικανή να αγγίξει μια μερίδα ανθρώπων. Πρέπει να γνωρίζετε τις οικογένειες, ώστε αργά ή γρήγορα να ξέρετε αυτή ή αυτές που σας ταιριάζουν.


http://www.ourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...