Πρώτες μέρες με το νεογέννητο

Αισθάνεστε ήδη εξαντλημένη στην προσπάθειά σας να φροντίσετε το μωρό που μόλις πριν λίγες μέρες ήρθε στη ζωή και στο σπίτι. Έρχονται ώρες που προσπαθείτε να θυμηθείτε γιατί επιθυμούσατε τόσο πολύ να γίνετε μαμά. Μην ανησυχείτε!


Ούτε άσπλαχνη μάνα είστε, ούτε σας λείπει το μητρικό φίλτρο. Συμβαίνει σε όλες, πιστέψτε με. Απλά η φροντίδα του νεογέννητου είναι δύσκολο «σπορ» και χρειάζεται μέθοδο και πολλά κόλπα. Ας δούμε μερικά.


Κάντε συμβιβασμούς
Αφήστε τα πιάτα να σχηματίζουν βουνά στο νεροχύτη. Αφήστε το χαλί ασκούπιστο. Κανείς δεν θα κριτικάρει τη νοικοκυροσύνη μιας λεχώνας. Όταν το μωρό σας κοιμάται μην τρέχετε να προλάβετε να μαζέψετε το σπίτι, ξεκουραστείτε! Έτσι κι αλλιώς η Νο 1 προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να φροντίζετε το μωρό και τον εαυτό σας.


Μείνετε συνδεδεμένες
Διατηρήστε επαφή με άλλα ζευγάρια που έχουν κι αυτά νεογέννητο. Εκμεταλλευτείτε και μοιραστείτε μαζί τους τις εμπειρίες σας ώστε να αλληλοβοηθηθείτε μαθαίνοντας ο ένας απ’ τον άλλον κόλπα και πληροφορίες.


Παραδεχτείτε το

Δεν έχετε κοιμηθεί ένα ολόκληρο βράδυ για μέρες όμως το να συνεχίζετε να παραπονιέστε δεν λύνει το πρόβλημα. Αποδεχθείτε ότι η ζωή σας έχει πάρει εντελώς άλλο δρόμο από τη στιγμή που αυτό το αγγελούδι που κρατάτε στην αγκαλιά σας έβαλε τα πρώτα του κλάματα. Αντί να εκνευρίζεστε γιατί το μωρό σας δεν δείχνει καμία προθυμία να κοιμηθεί, επικεντρωθείτε στην χαρά που αισθάνεστε κρατώντας το αγκαλιά και τραγουδώντας του νανουρίσματα.


Βγείτε έξω
Το να μένετε κλεισμένη στο σπίτι παρέα με ένα μωρό που το μόνο που κάνει είναι να κλαίει, να τρώει και να κοιμάται στα ενδιάμεσα μπορεί να σας σκοτώσει ψυχολογικά. Αν ο καιρός το επιτρέπει πάρτε το μωρό σας και πηγαίνετε μια βόλτα. Περπατήστε σ’ ένα δρόμο με βιτρίνες, καθίστε σε ένα ανοιχτό καφέ. Αν υπάρχει πρόθυμη γιαγιά, αδερφή, κολλητή αφήστε το μωρό σας για μερικές ώρες και κάντε αυτή τη βόλτα μόνη ή με τον καλό σας. Τα αποτελέσματα στην ψυχολογία σας θα είναι ευεργετικά.


Κακομάθετέ το
Αγνοήστε όλες τις συμβουλές από καλοπροαίρετους φίλους και συγγενής που σας προτείνουν διάφορα κόλπα για να μην κακομάθετε το μωρό σας. Ένα νεογέννητο ΔΕΝ κακομαθαίνει. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και πάρτε το στην αγκαλιά σας όταν κλαίει, καλύψτε τις ανάγκες του για φαγητό, άλλαγμα και «μαμά» όσο καλύτερα μπορείτε. Ένα ευτυχισμένο μωρό κρύβει πίσω του μια ευτυχισμένη μαμά.


Μάθετε τις ανάγκες του
Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας με αυτό το μικρούλι πλασματάκι. Το κλάμα του είναι ένας τρόπος να εκφράσει τις ανάγκες του. Μάθετε να το ακούτε, παρατηρήστε τι το ευχαριστεί και τι το ενοχλεί. Καλύπτοντας τις ανάγκες του θα είστε και εσείς πιο ήρεμη και ικανοποιημένη.


Δεχθείτε βοήθεια
Δεν είναι καιρός για ηρωισμούς. Όποιος προσφερθεί να βοηθήσει είναι καλοδεχούμενος. Ο καλός γείτονας που προσφέρεται να σας ποτίσει τις γλάστρες, η πεθερά που προσφέρεται να πλύνει τα πιάτα, η μαμά που θα φέρει έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό, η κολλητή που θα σας έχει το νου της για να μπορέσετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Όλα αυτά είναι πολύτιμα και μην αφήσετε τίποτα να πάει χαμένο.
 

Για αυτές λοιπόν τις πρώτες -δύσκολες μεν, αλλά εξαιρετικά χαρούμενες- μερες του μωρού σας στο σπίτι, το female-shop σας εξασφάλισε  καλόγουστα και εξαιρετικά χρήσιμα ειδη.
Εσωρουχάκια και φορμάκια, σεντονιάκια, κουβερτούλες, μπουρνουζάκια και ολόκληρη την προίκα του, διακοσμητικά, φωτιστικά και παιχνίδια για το δωμάτιό του.
Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες, για να δείτε αναλυτικά τις περιγραφές τους.

Για την προίκα του μωρού σας
Από αριστερά: Κουβερτούλα αγκαλιάς με τύπωμα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων € 22.00, μπουρνουζάκι Bebe με μανίκια και κουκούλα € 44.00, προστατευτική πάντα κούνιας απο 100% βαμβακοσατέν και απλικέ κέντημα € 41.00 και καλόγουστο σετ σεντονάκια για την μωρουδίστικη κούνια € 59.00. 

Bebe εσώρουχα
Από αριστερά: Ζιπουνάκι ολόσωμο με κοντό μανίκι € 8.20, ολόσωμο εσωρουχάκι με κοντά μανικάκια και απλικέ κέντημα € 8.40,  νυχτικάκι ύπνου με κορδονάκι στο κάτω μέρος με κοντό μανικάκι € 11.40 και φορμάκι μακό με κλειστά πατουσάκια για μωρά 0-18 μηνών € 11.50.

Διακοσμητικά και χρηστικά
Από αριστερά: Ροζ κορνίζα για φωτογραφίες € 18,40, η γλυκιά παρέα του Φωτεινού Αγκαλίτσα € 5.00, νυχτερινό φωτιστικό χελωνάκι € 30.50 και ρολόι τοίχου σε κόκκινο χρώμα με χαρούμενο παιδικό σχέδιο € 27.20.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...