Σεξουαλικά βοηθήματα: Τι πρέπει να προσέξουμε...

Τι πρέπει να προσέχουµε εφόσον αποφασίσουµε να έχουμε επιπλέον απόλαυση στις ερωτικές
µας συνευρέσεις;
Η σωστή χρήση των σεξουαλικών βοηθηµάτων, θα µπορούσε να προωθήσει µια καλή ερωτική συνεύρεση, εφόσον βέβαια υπάρχει η κοινή συναίνεση των δύο ερωτικών συντρόφων. Τι θα πρέπει όµως να γνωρίζουµε;



Τα λεγόµενα sex toys µπορεί ενίοτε να συµβάλλουν στη µεγαλύτερη απόλαυση, δεν παύουν ωστόσο να κρύβουν κινδύνους που πιθανότατα πολλοί από µας αγνοούν. Ποιοι µπορεί να είναι αυτοί;
• Τραυµατισµοί από ελαττωµατικά «παιχνίδια» (ατέλειες στην κατασκευή, αλλοιώσεις, ρωγµές κ.λπ.), κακή χρήση και ανελλιπή λίπανση µε αποτέλεσµα τη δυσκολία διείσδυσης.
• Μολύνσεις από τη µη χρήση προφυλακτικού στα «παιχνίδια» και την επαναχρησιµοποίησή τους από τον σύντροφο ή από άλλη δίοδο, καθώς και από τη µη σωστή καθαριότητα / απολύµανσή τους. Μολύνσεις µπορούν να προκύψουν επίσης και από τον αποχρωµατισµό τους (αλλοιωµένα χρώµατα - υλικά).
• Αλλεργίες στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασµένα (latex, πλαστικό, σιλικόνη κ.ά. ή στις ουσίες των λιπαντικών).Τι να προσέξετε... στην αγοράΕλέγξτε την κατασκευή τους (δεν πρέπει να υπάρχουν «κακοτεχνίες», αποχρωµατισµοί, αλλοιώσεις στην επιφάνεια, ρωγµές), καθώς και τα υλικά κατασκευής και την ηµεροµηνία λήξης τους (όπου υπάρχει). Καλό θα ήταν επίσης να ενηµερωθείτε από ένα ειδικό –ίσως τον γυναικολόγο σας– για τη σύσταση των βοηθηµάτων που επιθυµείτε να χρησιµοποιήσετε. Τέλος ελέγξτε την ποιότητα, την καθαριότητα και την υγιεινή του καταστήµατος από το οποίο θα τα προµηθευτείτε.
Χρησιµοποιήστε οπωσδήποτε προφυλακτικό κάθε φορά που χρησιµοποιείτε το βοήθηµα (και για κάθε πιθανή δίοδο) προκειµένου να αποφύγετε τον κίνδυνο µεταφοράς µικροβίων. Για την είσοδο στον κόλπο ή στον πρωκτό, καλό είναι να χρησιµοποιείτε και λιπαντικό µε τα σεξουαλικά βοηθήµατα (αν και συνήθως η χρήση λιπασµένου προφυλακτικού είναι αρκετή, ωστόσο κάποιες φορές µπορεί να χρειάζεται έξτρα λίπανση) για να αποφύγετε τυχόν τραυµατισµούς. Επίσης πριν χρησιµοποιήσετε οποιοδήποτε βοήθηµα φροντίστε να το έχετε πλύνει καλά.
Μετά τη χρήση του βοηθήµατος ξεπλύνετέ το µε αντιβακτηριδιακό υγρό σε ζεστό νερό και τοποθετήστε το σε µέρος δροσερό και σκιερό µακριά από παιδιά και κατοικίδια. Φροντίστε επίσης να ελέγχετε τις ηµεροµηνίες λήξης των λιπαντικών και να τα διατηρείτε σε δροσερό µέρος.
Το σεξ πρέπει να γίνεται µε όλους τους τρόπους που εξάπτουν τη φαντασία µας, εφόσον όµως αυτοί δεν τραυµατίζουν σωµατικά ή και ψυχολογικά.


http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...