Αντιμετώπισε την αγένεια των άλλων

Είσαι έτοιμη να βγεις εκτός εαυτού όταν κάποιος σε διακόπτει συνεχώς ενώ μιλάς ή σου «κλέβει» τη θέση πάρκινγκ έπειτα από ώρα προσπάθειας να βρεις να παρκάρεις; Έλεγξε την αντίδρασή σου.

Ίσως οι κακοί τρόποι να αποτελούν, πλέον, μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά όταν τους υιοθετείς κι εσύ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να διαιωνίζεις το φαύλο αυτόν κύκλο. «Η αγένεια προκαλεί άγχος και πίεση.

Είμαστε κοινωνικά όντα, γι' αυτό και η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται και από αυτήν των συναναστροφών και των σχέσεών μας» αναφέρει ο Π.Μ. Φόρνι, συγγραφέας του The Civility Solution. Το ευτύχημα είναι ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις μια δυσάρεστη κατάσταση χωρίς να ανατρέξεις στο... υβρεολόγιό σου. Να πώς:
- Μην το παίρνεις προσωπικά
«Εάν κάποιος αρχίσει να σε προσβάλλει, προφανώς βρέθηκες στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή» εξηγεί ο συγγραφέας. Διατήρησε την ψυχραιμία σου, απάντησέ του με ηρεμία κι αν βοηθάει, σκέψου ένα αγενές σχόλιο που σου έκανε και επίστρεψέ του το σαν ένα πακέτο που το στέλνεις πίσω χωρίς να το ανοίξεις!
- Μετάδωσε την αντιμετώπισή σου και στους άλλους
«Οι άνθρωποι τείνουν να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους βάσει αυτής που χαρακτηρίζει και αυτόν που έχουν απέναντί τους» συνεχίζει ο ίδιος. Γι' αυτό, όταν ακούς τον άλλο προσεκτικά, δείχνεις κατανόηση και χαμογελάς, έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να λάβεις την ίδια αντιμετώπιση και από αυτόν.
- Γίνε φιλική
Είναι πιο δύσκολο να είσαι επιθετική με κάποιον γνωστό σου παρά με κάποιον που δε γνωρίζεις. Εάν μετακομίζεις σε νέο σπίτι, συστήσου στους γείτονές σου από την πρώτη κιόλας ημέρα. Ένας απλός χαιρετισμός μπορεί να κάνει θαύματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...