Ξενύχτι και ομορφιά δεν πάνε μαζί!

Το ξενύχτι παχαίνει; Λίγο το άγχος λίγο το στρες και το βράδυ δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτι! Δεν κάνουμε όμως μόνο κακό στην υγεία μας και στην επιδερμίδα μας άλλα και στο βάρος μας. Πολλά τα αρνητικά όταν ξενυχτάμε και κυρίως όταν το ξενύχτι γίνετε τρόπος ζωής.




Υγεία: Επιβαρύνουμε καταρχάς την καρδιά μας, όλο και κάτι θα πιούμε και αν είμαστε και καπνιστές/… όσο περισσότερες ώρες μένουμε ξύπνιοι τόσο ποιο με αποτελέσματα την άλλη μέρα εκτός από να έχουμε έναν ελαφρύ πονοκέφαλο νιώθουμε, κούραση και ένα βάρος ή πλάκωμα στο στήθος.
Επιδερμίδα: όλες θέλουμε να έχουμε ένα λαμπερό και υγιή δέρμα. Μπορεί να ξοδεύουμε ένα σωρό λεφτά για πίλινγκ, μάσκες σέρουμ και διάφορες κρέμες προσώπου, όμως δεν υπάρχει καλύτερο, αποτελεσματικότερο και ανέξοδο καλλυντικό από τον ύπνο!
Κιλά: Bingo! Το ξενύχτι μας παχαίνει και δεν υπάρχει χειρότερος κριτής από την ζυγαριά μας! Όσο ποιο αργά κοιμόμαστε τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνουμε. Το κακό είναι οι μεταμεσονύκτιες λιγούρες! Δεν θα σκεφτούμε να φάμε κάτι υγιεινό, ένα φρούτο, μια σαλάτα άλλα θα κοιτάξουμε να «τσιμπήσουμε» κάτι. Αυτό το κάτι συνήθως είναι, ξηροί καρποί, πατατάκια, σοκολάτες, αναψυκτικά που φορτώνουν το λιγότερο 280 θερμίδες επιπλέον απ’ ότι αν κοιμόμασταν νωρίτερα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε όλα αυτά;

Ένα ζεστό μπάνιο ή ένα χλιαρό ντους θα μας χαλαρώσει αρκετά και θα προετοιμάσει το σώμα μας. Μία κούπα χλιαρό γάλα θα βοηθήσει ή ένα χαμομήλι με μέλι για όσες δεν αγαπάνε το γάλα.
Αιθέριο έλαιο λεβάντας που μπορείτε να το βρείτε στο εμπόριο. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μπολ νερό, τοποθετήστε το δίπλα στο κομοδίνο σας, η μυρωδιά που αναδύεται θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε άλλα κα να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.


http://invogue.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...