Υιοθέτησε το ναυτικό στυλ και μαγνήτισε όλα τα βλέμματα!


Την χρονιά αυτή, όλοι οι δρόμοι της μόδας σε οδηγούν στη θάλασσα και το ναυτικό λουκ. Φυσικά, το μυαλό σου δεν πρέπει να πηγαίνει στο ναυτάκι συριανό αλλά στο στυλ μιας γυναίκας πάνω σε ένα πριβέ γιοτ που διασχίζει την γαλλική Ριβιέρα.
Σχεδιαστές και διάσημοι οίκοι μόδας όπως οι Miu Miu, Marc Jacobs, Salvatore Ferragamo και Christian Dior έβαλαν σε πρώτη και περίοπτη θέση στην πασαρέλα τους το ναυτικό στυλ.

Το ναυτικό στυλ είναι άλλωστε φινετσάτο, κλασικό και πολύ κομψό. Φορεμένο δε με τον σωστό τρόπο μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη. Φυσικά, οι ρίγες του marine look δεν βοηθάνε αλλά αντίθετα κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα.
Στην πασαρέλα του Galliano και των άλλων σχεδιαστών, οι ναυτικές ρίγες επάνω στα ψηλά και αδύνατα μοντέλα μοιάζουν θειικές. Στην καθημερινή πραγματικότητα της μεσογειακής Ελληνίδας, το ναυτικό λουκ, μπορεί να σε χαντακώσει.

Τα βασικά κομμάτια
* Αν ο σωματότυπός σου σε ευνοεί, επένδυσε σε ένα τοπ με ρίγες (μαρινιέρα) ή αν διαθέτεις ψηλά πόδια, σε ένα ριγέ φόρεμα (μπλε- λευκό ή κόκκινο λευκό ή ακόμα και καφέ με λευκό).
* Αν προτιμάς τα πουκαμισάκια, επένδυσε τα ευρώ σου σε ένα ριγέ πουκάμισο (κοντομάνικο ή μακρυμάνικο) το οποίο μπορείς να κάνεις κόμπο στη μέση. Το πουκάμισο συνδυάζεται άψογα με τζιν παντελόνι, λευκή φούστα ή λευκό σορτς.
* Αν είσαι εύσωμη και θέλεις να αποφύγεις τις ρίγες, προτίμησε ένα λευκό t-shirt με τζιν ή μπλε παντελόνι, σορτς ή φούστα (και ο ανάποδος συνδυασμός χρωμάτων είναι σωστός) τα οποία θα συνδυάζεις με navy αξεσουάρ. Το ναυτικό σχοινί ή ο ναυτικός κόμπος μπορεί να γίνει μια τέλεια ζώνη για τη μέση.
* Αν έχεις κάποιο λευκό παλιό φουλάρι, μπορείς να το γεμίσεις ναυτικούς κόμπους και ιδού το τρέντι αξεσουάρ σου.
* Σπουδαίο ρόλο στο ναυτικό στυλ, μπορούν να παίξουν και τα παπούτσια. Οι πλατφόρμες με το φελλό ή οι εσπαντρίγιες αλλά και οι ριγές μπαλαρίνες στο ύφος της μαρινιέρας, μπορούν να δέσουν άψογα με ένα total white σύνολο.
* Για πιο κομψό λουκ, μπορείς να επενδύσεις πάνω σε ένα μπλε ή ριγέ σακάκι ή σε ένα κάπρι παντελόνι που θυμίζει στυλ καπετάνισσας.
* Ταυτόχρονα, η άγκυρα (χρυσή ή μπρούντζινη) μπορεί να διανθίσει το ναυτικό λουκ σου αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις και μοιάζεις με τον Ποπάι τον ναύτη. Τα σκουλαρίκια σε σχήμα άγκυρας, είναι σούπερ.
* Τώρα που ο καιρός έχει μεν ανοίξει αλλά η ψύχρα είναι παράγοντας που δυσκολεύει τα πράγματα, βάλε στη συλλογή σου ένα πουλοβεράκι λεπτής πλέξης με φαρδιές κάθετες ρίγες που κολακεύουν. Αντίθετα οι οριζόντιες ρίγες προσθέτουν πόντους ακόμα και στις πιο λεπτεπίλεπτες σιλουέτες.
* Αν θέλεις να υιοθετήσεις τώρα το ναυτικό λουκ, χρειάζεσαι μια καπαρντίνα ή ένα πανωφόρι. Προτίμησε μια καπαρντίνα στο μπεζ της άμμου ή ένα ημίπαλτο σε κάμελ απόχρωση.
* Αν είσαι ξανθιά, σου πηγαίνουν τόσο οι μπλε όσο και οι κόκκινες ρίγες στα ναυτικά κομμάτια.
* Για να μην δείχνεις 2 φορές πιο παχουλή, απόφυγε το συνδυασμό ριγέ τοπ με ριγέ παντελόνι ή σορτς. Το ένα από τα δύο κομμάτια πρέπει να είναι μονόχρωμο.
* Τα ψηλοκάβαλα παντελόνια και σορτς με έντονα κουμπιά στο μπροστινό μέρος, είναι κατ' εξοχήν κλασικό ναυτικό στυλ.
* Εσπαντρίγιες, σκούρο μπλε κολάν και μαρινιέρα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσεις άμεσα και ανέξοδα το ναυτικό λουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...