Αγαπήστε τον εαυτό σας, vol.II

Ίσως μία από τις πιο κλισές φράσεις που έχουν ποτέ ειπωθεί και γραφτεί: αγάπησε τον εαυτό σου. Κι όμως, ένα κομματάκι από αυτό το άτιμο το νόημα της ζωής κρύβετε σε αυτή την αθώα πρόταση.



       1. προσπαθήστε να δείτε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια αυτών που σας αγαπάνε. Δεχθείτε κάθε καλό τους λόγο και αγκαλιάστε αυτό που είστε. Αν έχετε κάποια κιλά παραπάνω, ή δεν σας αρέσει το μέγεθος της μύτης ή του στήθους σας, και η υγεία σας δεν απειλείται, τότε αναπνεύστε επιτέλους ελεύθερα και χαρείτε τον εαυτό σας.

       2. μη μιλάτε άσχημα στον εαυτό σας! Όλη μας η ζωή μπορεί να επηρεαστεί από τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε στον εαυτό μας. Αν επαναλαμβάνετε από μέσα σας ατάκες τύπου: «είσαι χοντρή», «τι μυτόγκα είναι αυτή», «είσαι άσχημη», να είστε σίγουρες ότι η αυθυποβολή θα κάνει πάρτι. Αντίθετα, πάρτε αποφάσεις ρεαλιστικές: αν είναι κάτι που μπορείτε να αλλάξετε, χωρίς να δυστυχίσετε, βάλτε στόχο να το κάνετε. Αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να αλλάξετε, αντιμετωπίστε το με χιούμορ και τρυφερότητα.  

       3. φορέστε τα ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα, βαφτείτε έτσι όπως σας ταιριάζει, περιποιηθείτε τον εαυτό σας έτσι όπως του αξίζει και θα δείτε αμέσως ότι τόσο εσείς οι ίδιες όσο και οι άλλοι, θα σας αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικά.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...