Η Δύση στην Ανατολή

Βρίσκεται στο Shenzhen, μία πολύ κοντά στο Χονγκ Κονγκ , και χτίστηκε από τους αμερικανούς αρχιτέκτονες ARQ. Την διακόσμηση των 400 τετραγωνικών μέτρων που εκτίνονται σε δύο ορόφους, ανέλαβε να διεκπεραιώσει το Γερμανικό στούντιο Haverkamp που επιδίωξαν ένα μοντέρνο και πολυτελές αποτέλεσμα.
Στον διαθέσιμο χώρο μοιράσανε 4 υπνοδωμάτια με το καθένα τους να έχει δικό του μπάνιο, γραφείο, βιβλιοθήκη, κουζίνα με αίθουσα πρωινού, βεστιάριο και μπάνιο επισκεπτών.
Οι διεθνείς κανόνες του μοντέρνου design έχουν απαλείψει τις κατά τόπους διαφορετικότητες και ένας χώρος είτε είναι στο Χονγκ Κονγκ, είτε στην Αμερική, είτε στην Ελλάδα δεν έχει κάτι που να φανερώνει το που βρίσκεται. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσες να δώσεις σκανδιναβική αισθητική σε ένα σπίτι στην Αφρική, ή Ιαπωνική αισθητική σε ένα σπίτι στην Βραζιλία. Το design φέρει μέσα του εκτός από τάσεις –μόδας ή τέχνης- και τα στοιχειά των διάφορων πολιτισμών. Το design είναι η υλική υπόσταση της κουλτούρας.
Εκτεταμένη χρήση του γυαλιού, τόσο στο διαχωριστικό στην εσωτερική σκάλα όσο και σαν ρόλο τοιχίου στο πατάρι. Ανοξείδωτη επένδυση στους τοίχους στον κάτω όροφο με τις κουρτίνες να συνεχίζουν αυτή τη χρωματική επιλογή. Λευκό το κυρίαρχο χρώμα και συνδέεται όμορφα με το κόκκινο και το καφέ δάπεδο.







www.viewdeco.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...