Πείτε αντίο στις κηλίδες

Αν υποφέρετε από κηλίδες και δυσχρωμίες, μην ανησυχείτε. Η σωστή φροντίδα θα σας λύσει τα χέρια και σίγουρα το γαλλικό τεύχος του Marie Claire θα σας βοηθήσει σε αυτό.


Οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από κηλίδες και πανάδες είναι πολύ περισσότερες απ' όσες νομίζουμε. Οι κηλίδες αποτελούν στην ουσία δυσχρωμίες του δέρματος που οφείλονται κατά κανόνα σε αλόγιστη έκθεση στον ήλιο αλλά και σε ορμονικούς παράγοντες.

Περισσότερο ευαίσθητα σε αυτά τα προβλήματα είναι κυρίως τα λευκά δέρματα και αυτά των μικρών παιδιών. Μια σωστή θεραπεία περιλαμβάνει χρήση λευκαντικών κρεμών και πίλινγκ, που σίγουρα δρουν σημαντικά ενάντια στις πανάδες και τις κηλίδες.

Αποτελεσματικότερη όμως και με κατά κανόνα οριστικά αποτελέσματα θεωρείται η επιλογή του laser. Φυσικά, ζωτικό ρόλο παίζει και η πρόληψη. Μπορεί να μην έχετε καν σκεφτεί το ενδεχόμενο να εμφανίσετε κηλίδες ή πανάδες γιατί δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν θα έχετε και πολλές προειδοποιήσεις πριν εμφανιστεί. Γι' αυτό πρέπει να προσέξετε πολύ τον παράγοντα «αντηλιακή προστασία» ακόμα και το χειμώνα.

Ένα καλά «θωρακισμένο» από τον ήλιο δέρμα έχει σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει κηλίδες και πανάδες, αφού ο ήλιος είναι η σημαντικότερη αιτία που τις προκαλεί. Αν οι γονείς σας υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα, έχετε ένα λόγο παραπάνω να προσέξετε την αντηλιακή φροντίδα σας, καθώς το δέρμα σας ίσως είναι περισσότερο ευαίσθητο λόγω κληρονομικότητας.


www.real.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...