Προσωπικότητα στο ενοικιαζόμενο σπίτι

Το ότι όλες μας, δεν έχουμε το δικό μας σπίτι, δεν  σημαίνει ότι το σπίτι που έχουμε νοικιάσει για να μείνουμε, δεν  μπορεί να έχει το προσωπικό μας  ύφος στην διακόσμησή του.
Φυσικά, δεν μπορούμε να το φτιάξουμε έτσι όπως θα μπορούσε να είναι το σπίτι των ονείρων  μας, αλλά υπάρχουν κάποια απλά tricks, που θα μας βοηθήσουν να ξετυλίξουμε την προσωπική μας αισθητική και να κάνουμε το χώρο να συμβαδίζει με το γούστο μας.

Εάν ακολουθήσετε τις πέντε συμβουλές που σας δίνουμε, μπορείτε να μεγαλώσετε τους λειτουργικούς χώρους του νοικιασμένου σας σπιτιού και να τους κάνετε πολύ πιο φιλικούς, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία !
Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ...
Τοποθετώντας έναν καθρέφτη στον τοίχο ενός δωματίου, αυτόματα μεγαλώνει ο χώρος.  Οι καθρέφτες λοιπόν, όχι μόνο κάνουν το χώρο σας να φαίνεται πιο μεγάλος, αλλά επιπλέον αναβαθμίζουν συνολικά το σπίτι σας.  Επιπλέον, μια ιδιαίτερη κορνίζα σ’ ένα μεγάλο κρεμαστό καθρέφτη, θα δώσει ένα ξεχωριστό ύφος στο ντεκόρ του δωματίου.
Οι καθρέφτες, πάνω απ’ όλα έχουν το πλεονέκτημα, ότι μπορούν εύκολα να κρεμαστούν ή να ξεκρεμαστούν από ένα τοίχο, χωρίς να προκαλέσετε φθορές και να έχετε γκρίνιες με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού σας.
Αποφύγετε την πολυφωνία
Οι μικροί χώροι μπορούν εύκολα και γρήγορα να «μπουκώσουν». Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο σ’ ένα μικρό τοίχο να κρεμάσετε ένα πίνακα μεγάλου μεγέθους, παρά πολλούς, μικρότερου μεγέθους. Έτσι θα δώσετε περισσότερο αέρα στον τοίχο και το αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο σας θα γίνει πολύ πιο ανάλαφρο και ευχάριστο.
Σύμμαχός  σας το φως
Στους τοίχους, χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα και στα παράθυρα τοποθετήστε αραχνοΰφαντες κουρτίνες. Δημιουργήστε έτσι όλες τις προϋποθέσεις, για να μπορεί το εξωτερικό φως να λούσει τους εσωτερικούς χώρους και να δημιουργηθεί ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθούν τόσο τα χρώματα της ταπετσαρίας των επίπλων σας, όσο και τα υπόλοιπα διακοσμητικά που έχετε διαλέξει για το ντεκόρ του χώρου.
Ταπετσαρίες στους τοίχους
Σ’ ένα σπίτι που το έχεις νοικιάσει, είναι λίγο δύσκολο να ζωγραφίσεις τους τοίχους. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες τοίχων, αφού εφαρμόζονται και αφαιρούνται πανεύκολα. Επιπλέον, οι καλές ταπετσαρίες, μπορούν να επανατοποθετηθούν και σε άλλους χώρους, χωρίς να αφήνουν σημάδια στους τοίχους, κατά την αφαίρεση.
Μ’ αυτή τη λύση, μπορείτε να δώσετε εύκολα στους χώρους σας, ένα ιδιαίτερο ύφος, με πολύ λίγο κόπο και εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
Το  παιχνίδι των χρωμάτων
Δώστε μια ανάσα φρεσκάδας στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, με πολλές πινελιές των αγαπημένων σας χρωμάτων. Ένας φωτεινός πίνακας για παράδειγμα ή ένα χρωματιστό φόντο στην κορνίζα μιας μεγάλης ασπρόμαυρης οικογενειακής φωτογραφίας ή μιας φωτογραφίας με κάποιους φίλους, είναι πολύ απλές και εύκολες εφαρμογές, για να δώσετε με εύκολο τρόπο στους χώρους σας, ένα ύφος που θα σας εκφράζει και θα σας αντιπροσωπεύει.


fe-mail.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...