Νταϊάνα, η μεγάλη απούσα

Από τους αρραβώνες μέχρι την ημέρα του βασιλικού γάμου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φρόντισε να συνδέσει τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με τον γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον, με κίνδυνο να ρίξει βαριά σκιά στην τελετή. Ο νεαρός πρίγκιπας, που ήταν μόλις 15 ετών όταν έχασε τη μητέρα του, πρόσφερε στην Κέιτ συμβολικά το δακτυλίδι των αρραβώνων της Νταϊάνα, ένα ζαφείρι στολισμένο με διαμάντια.


«Φυσικά δεν θα είναι εκεί για να συμμετάσχει στη χαρά και τον ενθουσιασμό μας, αυτός, ήταν ο δικός μου τρόπος για να την περιλάβω», εξήγησε ο νεαρός πρίγκιπας κατά τη διάρκεια των αρραβώνων τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Κέιτ, εμφανώς συγκινημένη, παραδέχθηκε ότι ήταν ένα «πολύ, πολύ ιδιαίτερο δώρο» και υποσχέθηκε ότι θα το φροντίζει. Το ζευγάρι έσπασε την παράδοση επιλέγοντας το Αββαείο του Ουεστμίνστερ, αντί του μεγαλοπρεπούς καθεδρικού ναού Σεν Πολ, όπου τελέσθηκαν οι γάμοι του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα.

Όμως, ούτε το Αββαείο του Ουεστμίνστερ είναι απαλλαγμένο από οδυνηρές μνήμες: Εκεί ο Ουίλιαμ και ο μικρότερος αδελφός του Χάρι συνόδευσαν το φέρετρο της μητέρας τους μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην Πον ντε λ΄Αλμά στο Παρίσι το 1997.

Κάτω από τους θόλους του Αββαείου του Ουεστμίνστερ ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, εκφώνησε έναν εξαιρετικά επικριτικό επικήδειο λόγο για τη βασιλική οικογένεια, η οποία κατηγορήθηκε για αναλγησία. Ο κόμης Σπένσερ θα βρίσκεται εκεί αύριο, καθισμένος στην αριστερή πλευρά του Αββαείου, πίσω από την οικογένεια της Κέιτ, αρκετά μακριά από την οικογένεια του Ουίλιαμ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ουίλιαμ οδήγησε την Κέιτ στον τάφο της μητέρας του, στην ιδιοκτησία των Σπένσερ στο Αλθορπ. Ο Χάρι παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η μητέρα τους θα είναι παρούσα στις σκέψεις τους κατά τη διάρκεια του γάμου. «Θα ήταν πολύ, πολύ υπερήφανη γι΄αυτόν, αυτή τη μεγάλη ημέρα», είπε.

Η σκιά της πριγκίπισσας μπορεί να φαίνεται πένθιμη, όμως η Κέιτ έχει χίλιες φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχέστερη από ό,τι ήταν η Νταϊάνα στον ταραχώδη γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

«Κανείς δεν έχει την πρόθεση να υποκαταστήσει τη μητέρα μου», είχε προειδοποιήσει ο Ουίλιαμ κατά την ανακοίνωση του αρραβώνα του, θέλοντας να αποκλείσει τις αναπόφευκτες συγκρίσεις, γεγονός που δεν εμπόδισε τον Τύπο να πληθύνει τις συγκρίσεις προβάλλοντας κυρίως τις διαφορές ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Η Κέιτ θα είναι 29 ετών την ημέρα του γάμου της, σχεδόν συνομήλικη του Ουίλιαμ (28 ετών), ενώ η Νταϊάνα ήταν μόλις 20 ετών όταν νυμφεύθηκε τον διάδοχο του θρόνου, που ήταν τότε 32 και τελούσε υπό την πίεση της οικογένειάς του να αποκτήσει διάδοχο.

Η σχέση τους διαρκεί οκτώ χρόνια, με τα πάνω και τα κάτω της, πράγμα που έχει δοκιμάσει την αντοχή της. Η νεαρή Νταϊάνα δεν είχε συναντηθεί με τον μέλλοντα σύζυγό της παρά καμιά εικοσαριά φορές πριν από τον γάμο και απευθυνόταν σε αυτόν αποκαλώντας τον «κύριο», πριν αποδειχθεί ότι εκείνη την εποχή ήταν ερωτευμένος με την Καμίλα Πάρκερ -Μπόουλς, την οποία και νυμφεύθηκε τελικά το 2005.

Για τον Αντριου Μόρτον, ο οποίος πρώτος αποκάλυψε τη συζυγική δυστυχία της Νταϊάνας σε μία βιογραφία της το 1992, τεράστιο χάσμα χωρίζει την Νταϊάνα από την Κέιτ. «Ο Κάρολος και η Νταϊάνα δεν είχαν συναντηθεί, μόλις που γνωρίζονταν» πριν από τον γάμο, υπενθυμίζει. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ «έχουν ζήσει μαζί, ξέρουν σε ποια μεριά του κρεβατιού κοιμάται ο καθένας, δεν είναι, τελικά, ένα νέο ζευγάρι».

Ο βασιλικός γάμος σε αριθμούς

- 1 μόνο δακτυλίδι: αυτό που πέρασε στο δάκτυλο της Κέιτ ο Γουίλιαμ, ο οποίος επέλεξε να μην φορέσει βέρα, όπως και ο παππούς του δούκας του Εδιμβούργου.

- 2 γαμήλιες τούρτες: μια με φρούτα και η άλλη με σοκολάτα, όπως είναι το αγαπημένο γλυκό του Γουίλιαμ.

- 3 ετών: η ηλικία της νεότερης των παρανύφων, που δεν είναι άλλη από την εγγονή της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

- 6 "πρώην του Γουίλιαμ και της Κέιτ" είναι καλεσμένοι στον γάμο.

- 10 καμπάνες θα χτυπήσουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ μισή ώρα πριν από την τελετή και τρεις ώρες μετά.

- 14 σύζυγοι του βασιλιά της Σουαζιλάνδης, Μσουάτι ΙΙΙ θα τον συνοδέψουν στο γάμο, αφού είναι ένας από τους αρχηγούς κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας.

- 17 βαθμοί Κελσίου: η υψηλότερη θερμοκρασία που αναμένεται στο Λονδίνο αύριο.

- 35 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ελέγχουν τους χώρους για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

- 100 άμαξες ανήκουν στους βασιλικούς στάβλους. Οι πέντε θα χρησιμοποιηθούν την ημέρα του γάμου.

- 775 είναι τα δωμάτια του Μπάκιγχαμ, από τα οποία τα 19 είναι χώροι εκδηλώσεων.

- 11.000 οδοφράγματα έχει στήσει η αστυνομία για να κρατήσει μακριά το πλήθος.

- 2,5 εκατομμύρια λουκανικάκια κοκτέιλ πουλήθηκαν από το Marks and Spencer για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στις συνοικίες την ημέρα του γάμου.

- 3,5 εκατομμύρια είναι τα φλιτζανάκια από πορσελάνη με τη φωτογραφία των μελλονύμφων.


www.real.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...