Ορμόνες: Αλλαγή στον τρόπο που βλέπουν οι γυναίκες τους άνδρες

Πολλοί ερευνητές  στον τομέα της ψυχολογίας της συμπεριφοράς προσπάθησαν και προσπαθούν να ερμηνεύσουν την διαφορά στη συμπεριφορά των γυναικών σε σχέση με τις ορμόνες  του κύκλου περιόδου.
Ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τους άνδρες, διαφοροποιείται ανάλογα με τη φάση του περιοδικού τους κύκλου.





Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στις γυναίκες, επηρεάζουν στο υποσυνείδητό τους, την σκέψη και την συμπεριφορά  στην σεξουαλική  έκφραση  τους περισσότερο αλλά και σε γενικές γραμμές την όλη συμπεριφορά τους.
Οι αλλαγές αυτές που είναι περισσότερο εμφανείς και έντονες κατά τη φάση της ωορρηξίας, όπου οι ορμόνες , προκαλούν μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν και ερμηνεύουν το πρόσωπο και τη συμπεριφορά ενός άντρα.
Κατά τη φάση της ωορρηξίας, στη μέση περίπου του περιοδικού τους κύκλου, οι πιθανότητες σύλληψης είναι πολύ μεγαλύτερες, τότε  η φαντασιώσεις και οι επιθυμίες τους  είναι πιο κοντά στα πρωτόγνωρα ένστικτα παρά στην καθιερωμένη  συμπεριφορά τους.
Στη φάση αυτή οι γυναίκες, υποσυνείδητα χωρίς να το αντιλαμβάνονται, δείχνουν προτίμηση για άνδρες με περισσότερο αρρενωπά χαρακτηριστικά και με συμπεριφορά που συνδυάζεται περισσότερο με το στερεότυπο ανδρικό χαρακτήρα.
Τότε εάν δημιουργήσουν μια σχέση, η επιλογή τους θα είναι επηρεασμένοι  από τις ορμόνες πιο πολύ παρά από την λογική .
Είναι όμως γενικά αποδεκτό  ότι και ο χαρακτήρας  παίζει μεγάλο ρόλο στην συμπεριφορά , υπάρχουν γυναίκες που θεωρούνται  εγκεφαλικές , αυτές είναι οι γυναίκες των οποίων η σκέψη και η συμπεριφορά καθώς και ο ερωτισμός  έχουν την λογική πιο πάνω από το  συναίσθημα.
Όχι ότι σε αυτές τις γυναίκες απουσιάζει το συναίσθημα αλλά αυτές είναι πιο επιρρεπείς στο να επιλέξουν ένα σύντροφο άλλου χαρακτήρα από αυτόν που θα επέλεγαν σε άλλη φάση του ορμονικού τους κύκλου.
Είναι βέβαια λίγο παρατραβηγμένο να πιστεύουμε ότι όλες οι γυναίκες έχουν στον χαρακτήρα τους την σταθερότητα ή την αστάθεια που παρουσιάζει ο κύκλος περιόδου .
Αναμφισβήτητο είναι ότι η σεξουαλικότητα τα των γυναικών, είναι απόλυτα συνυφασμένη  με την ορμονική δραστηριότητα των ωοθηκών  τους.
Θεωρούν λοιπόν οι επιστήμονες, ότι ορισμένες περιπτώσεις γυναικείας συζυγικής απιστίας, μπορούν να εξηγηθούν από πρωτόγονα αισθήματα στο υποσυνείδητο που αναπτύσσονται λόγω των ορμονικών αλλαγών.
Μάλιστα ενδεικτικά αναφέρεται ότι έρευνα έχει δείξει ότι 1 παιδί στα 10 μεγαλώνει μέσα στην οικογένεια, ανατρέφεται και υποστηρίζεται από πατέρα που δεν γνωρίζει ότι δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας.
Εμείς  πιστεύουμε ότι ναι μεν μπορεί οι πρωτόγονες αυτές αντιδράσεις να υπάρχουν, αλλά στη σύγχρονη κοινωνία συνυπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που αλλοιώνουν, μετριάζουν ή ακόμη χαλιναγωγούν αν θέλετε, τέτοιες ορμονικές ενστικτώδεις συμπεριφορές.
Σίγουρα τα στοιχεία που δηλώνουν ότι 10% των παιδιών προέρχονται από εξωσυζυγικές σχέσεις προκαλούν δικαιολογημένα ανησυχίες.


www.thiliko.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...