Οι δουλειές της άνοιξης

Η αλήθεια είναι, ότι ο ερχομός της άνοιξης σηματοδοτεί μια αίσθηση ανανέωσης και καθαριότητας στο σπίτι μας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε για ν’ απαλλαγούμε από τη σκόνη και τα χνούδια που έχουν μαζευτεί το χειμώνα στους εσωτερικούς  χώρους του σπιτιού μας.

Ναι, το ξέρω κορίτσια, είναι η χειρότερή μας, κάναμε ότι μπορούσαμε για να τρενάρουμε αυτές τις δουλειές, αλλά δυστυχώς έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να βάλουμε πάλι μια τάξη στις ντουλάπες μας, στην βιβλιοθήκη και στα συρτάρια που έχουν γεμίσει με άχρηστα μικροπράγματα.
Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να το κάνουμε, όσο γίνεται πιο οργανωμένα, αφού δυστυχώς αυτή η δυσάρεστη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί από μας.

... αχ αυτές οι ντουλάπες !

Ξεκινώντας από την ντουλάπα μας, το πρώτο βήμα είναι, αφού την αδειάσουμε και την καθαρίσουμε, να ξεδιαλέξουμε και να τακτοποιήσουμε τα παπούτσια, τις τσάντες, τα μαντίλια  και τα καπέλα μας.
Επόμενο βήμα είναι να χωρίσουμε τα πράγματά μας σε τρεις κατηγορίες: σ’ αυτά που χρειαζόμαστε, σ’ αυτά που δεν χρησιμοποιούμε και μπορούμε να τα προσφέρουμε σε κάποιον τρίτο και τέλος σ’ αυτά που είναι φθαρμένα και θα πρέπει επιτέλους να τα αποχωριστούμε δια παντός.
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ έχω ένα σωρό ρούχα, που ξέρω ότι δεν πρόκειται να τα ξαναφορέσω κι όμως παραμένουν θλιβερό ντεκόρ στη ντουλάπα μου. Αφαιρώ βέβαια και τη μάχη που θα πρέπει να δώσω πάλι με το γυιό μου, που δεν εννοεί με τίποτε ν’ αποχωριστεί τα παλιά του παιχνίδια. Έφτασε επιτέλους η ώρα τους...!
Συμβουλή: Εάν για κάποια κομμάτια δεν μπορείτε να αποφασίσετε, κάντε την καρδιά σας πέτρα και ζητήστε και τη γνώμη μια φίλης σας, για να έχετε έτσι και μια δεύτερη γνώμη.

... οι βιβλιοθήκες, άλλο πρόβλημα κι αυτές !

Κατ’ αρχήν αδειάστε τα. Βάλτε τα διακοσμητικά κομμάτια σε μια άκρη και καθαρίστε τα καλά. Μετά, χωρίστε τα βιβλία σας, σ’ αυτά που θέλετε να κρατήσετε και σ’ αυτά που θέλετε να δώσετε ή να πουλήσετε. Κρατήστε βέβαια αυτά που ίσως έχουν σχέση με τη δουλειά σας  ή έχουν για σας συναισθηματική αξία. Είναι μια ευκαιρία για να δείτε τι έχετε και να προγραμματίσετε τι θα διαβάσετε στο άμεσο μέλλον. Πάντα να θυμάστε ότι ένα βιβλίο που είναι ξεχασμένο στην βιβλιοθήκη σας, μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμο σε μια βιβλιοθήκη κάποιου σχολείου ή κάποιου ιδρύματος.
Τελειώνοντας αυτήν την διαδικασία, γκρουπάρετε τα βιβλία σας ανά μέγεθος και θεματολογία και τοποθετήστε τα επιδιώκοντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Σχετικά τώρα με τα "μπιχλιμπίδια" που είχατε αραδιασμένα στη βιβλιοθήκη σας, έφτασε η στιγμή για να βάλετε ένα όριο. Αν τέλος πάντων δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε, συγκεντρώστε τα όλα σε ένα στρογγυλό τραπεζάκι και δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά στο χώρο, όπου θα συγκεντρώσετε αγαπημένες φωτογραφίες και αναμνηστικά.
Συμβουλή: Όταν θα φτιάχνετε τα groups, μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε και με γνώμονα το χρώμα κάθε βιβλίου. Μαζεύοντάς τα έτσι σε χρωματικές ομάδες, όταν θα τα ξανατοποθετήσετε στα ράφια της βιβλιοθήκης σας, θα δημιουργήσετε ένα καινούργιο και υπέροχο χρωματικά σύνολο, που θα ανανεώσει συνολικά τον χώρο του δωματίου.



… και τώρα τα φρακαρισμένα συρτάρια

Σε όλα τα σπίτια υπάρχουν κάποιοι χώροι, στους οποίους έχουμε την συνήθεια να καταχωνιάζουμε μικροπράγματα που μας ενδιαφέρουν, αλλά συγχρόνως δεν θέλουμε και να είναι σε κοινή θέα. Λογαριασμοί, ενημερώσεις και οδηγίες χρήσεως, αποδείξεις, μπαταρίες, φορτιστές, φελλοί και άλλα μικροαντικείμενα, που οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να τακτοποιήσουμε. Βαρετή διαδικασία, αλλά σίγουρα εξαιρετικά απαραίτητη.
Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για να τ’ αδειάσετε, να τα ξεκαθαρίσετε και τέλος να τα ξανατακτοποιήσετε. Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε πραγματικά.
Συμβουλή: Προσέξτε τις παλιές μπαταρίες και τις μικροσυσκευές, είναι καλό να μην τα πετάτε στα σκουπίδια! Υπάρχουν σε πολλά μέρη κάδοι ανακύκλωσης γι’ αυτά τα αντικείμενα. Ότι δεν είναι επίκαιρο, μπορείτε να το βάλετε σε κάποιο ντοσιέ και να το φυλάξετε στη βιβλιοθήκη σας.
Τελειώνοντας αυτήν την διαδικασία θα εκπλαγείτε κι εσείς, για τη σαβούρα που είχατε μαζέψει και θα χαρείτε ειλικρινά με το αποτέλεσμα και φυσικά με το γεγονός ότι έφυγε από πάνω σας κι αυτός ο βραχνάς. Κλασικά θα υποσχεθείτε στον εαυτό σας – εγώ τουλάχιστον, το έχω κάνει πολλές φορές - ότι από ‘δω και πέρα "θα είμαι πιο τακτική" !


fe-mail.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...