Μικρά tips καθημερινής ευεξίας

Πόσα πράγματα που κάνουμε κάθε μέρα θεωρούμε δεδομένα; Πόσα από αυτά, αν τα κάναμε σωστά και με αφοσίωση, θα μας ανταπέδιδαν τη φροντίδα; Δώστε μικροποσότητες ποιοτικής ζωής με τις παρακάτω κινήσεις:

1. ανανεωθείτε κάθε πρωί: δε θα χρειαστείτε πάνω από εφτά με δέκα λεπτά. Με το πρωϊνο ξύπνημα, βάλτε στο πρόγραμμα να κάνετε yoga, που βοηθάει στο να αποφύγετε το στρες και το άγχος. Η yoga καθαρίζει το αίμα και βοηθάει στη σωστή λειτουργία του, ενώ παράλληλα μας βοηθά να χαλαρώνουμε τους μύες και τις κλειδώσεις. 

       2. ασχοληθείτε με τη στοματική υγιεινή: μπορεί ήδη να περνάτε πολύ χρόνο στο μπάνιο καθημερινά, παρ’ όλα αυτά βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε προσπάθει και στο σωστό βούρτσισμα των δοντιών: σωστή οδοντόκρεμα, σωστή οδοντόβουρτσα, οδοντικό νήμα και είστε πανέτοιμες! Τα υγιή δόντια μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακά επεισόδια και αναζωογούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

       3. Φτιάξτε το δικό σας σκηνικό ύπνου: ο ήρεμος ύπνος είναι τόσο αναζωογοννητικός όσο κι ένα καλό πρωϊνό. Φροντίστε, λοιπόν, να του δώσετε την αξία που πρέπει: το υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει σωστή θερμοκρασία, ούτε πολύ ζέστη, ούτε πολύ κρύο. Ο φωτισμός από τηλεοράσεις, PC και άλλες πηγές θα πρέπει να είναι στο minimum της έντασης για να μπορέσετε να χαλαρώσετε. Δώστε επίσης στον εαυτο σας ένα εικοσάλεπτο πριν ξαπλώσετε για να μπει σε sleeping mood: πλύντε το πρόσωπό σας, βουρτίστε τα δόντια σας, διαβάστε το αγαπημένο σας περιοδικό, σκεφτείτε όμορφα πράγματα και απολαύστε το δώρο του ύπνου.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...