"Απευθύνομαι σε αληθινές γυναίκες"


Αρνείται τον χαρακτηρισμό σχεδιάστρια μόδας και κινείται στον χώρο της ακολουθώντας τη δική της λογική. Εχει την προσωπική της άποψη για τις τάσεις και την εφαρμόζει. Πριν από λίγες ημέρες, παρουσίασε τη συλλογή της στο πλαίσιο της 9ης Athens Xclusive Designers Week και εντυπωσίασε με τις νέες «πολυμορφικές» δημιουργίες της, που απευθύνονται σε κάθε γυναίκα αλλά και σε όλα τα βαλάντια. Η Ρίτα Αττάλα μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για τη νέα κολεξιόν της, μας εξηγεί τους στόχους της αλλά και από πού πηγάζει η διαφορετικότητα των ρούχων της...

- Τι αποτέλεσε έμπνευση για τη συλλογή σας Φθινόπωρο - Χειμώνας 2011 - 2012; Ποια είναι τα χρώματα, τα υφάσματα και τα υλικά που χρησιμοποιείτε σε αυτήν τη συλλογή;Εμπνευση αποτέλεσε η κομψότητα της γυναικείας σιλουέτας δοσμένη μέσα από γεωμετρικά κοψίματα, σε φουτουριστικό industrial look. Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν σε αυτήν τη συλλογή είναι το κάμελ, το κυπαρισσί, το εκρού, το κόκκινο Βουργουνδίας και φυσικά το μαύρο, το οποίο κυριαρχεί πάντα στις συλλογές μου, ενώ τα υφάσματα είναι τα ανάλαφρα πλεκτά, η καπαρντίνα, το σατέν, το cotton και το jersey scuba, σε συνδυασμό με τη δερματίνη. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει περισσότερο απ’ όλα τη συγκεκριμένη συλλογή είναι τα μεταλλικά φερμουάρ.

- Στα διάφορα fashion weeks του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα είδαμε πολλές διαφορετικές τάσεις για την επόμενη σεζόν. Κατά τη γνώμη σας ποια θα είναι η επικρατέστερη;Η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης της διάθεσης και του χαρακτήρα που διαφέρει από καιρό σε καιρό και εκφράζει διαφορετικές ανάγκες και συναισθήματα του ανθρώπου. Αρα, η επικρατέστερη τάση θα είναι και διαφορετική για την κάθε γυναίκα.

- Ξέρω ότι δεν σας αρέσει να σας αποκαλούν σχεδιάστρια μόδας. Πώς θα εκκφράζατε τη συμμετοχή σας στο brand «Ratt»;Είμαι η εμπνεύστρια και δημιουργός του brand «Ratt», το οποίο αποτελείται από μια ομάδα συνεργατών με τους οποίους δουλεύουμε συνολικά και δημιουργούμε την εκάστοτε συλλογή.

- Σε ποιους απευθύνονται στα ρούχα σας;Σε αληθινές γυναίκες ηλικίας από είκοσι έως εβδομήντα ετών, οι οποίες θα μπορούν να τα φοράνε όχι για μία σεζόν αλλά για ολόκληρες δεκαετίες.

- Από πού αντλείτε έμπνευση;Από την καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας, η οποία δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες της και έτσι δημιουργώ τα ρούχα μου, τα οποία είναι πολυμορφικά. Η πολυμορφικότητα των ρούχων μου σου δίνουν τη δυνατότητα να τα αλλάξεις, με αποτέλεσμα μια πρωινή εμφάνιση να είναι κατάλληλη και για μια βραδινή έξοδο.

- Υπάρχουν γυναίκες τις οποίες προτιμάτε να ντύνετε ή άλλες που θα θέλατε αλλά δεν έχετε ντύσει ακόμη;Σαφώς υπάρχουν γυναίκες-πρότυπα τις οποίες θα ήθελα να ντύσω, απλώς το brand «Ratt» ξεκινά ως ιδεολογία που θέλει να αγκαλιάσει την κάθε γυναίκα και όχι ένα συγκεκριμένο στιλ.

- Είναι σημαντικό ότι τα ρούχα σας είναι σε προσιτές τιμές. Αυτό το αποφασίσατε και λόγω της οικονομικής κρίσης;Θέλω να δημιουργώ ρούχα για τη σύγχρονη γυναίκα τα οποία είναι εντυπωσιακά και ιδιαίτερα αλλά ταυτόχρονα και προσιτά. Θεωρώ ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να προσφέρει στον εαυτό της ένα ρούχο «Ratt», καθώς η τιμή του δεν είναι απαγορευτική σε κανέναν.


www.espressonews.gr




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...