Χαιρετισµός στον ήλιο

Οι ασκήσεις που ακολουθούν αποτελούν ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα γυµναστικής που προσφέρει συνολική ευεξία και φυσική κατάσταση.


1. Tadasana
Σταθείτε όρθιες µε τα χέρια ψηλά πατώντας γερά στα πέλµατά σας. Πάρτε βαθιά εισπνοή και υψώστε τα χέρια προς τα πάνω µακραίνοντας όλο σας το σώµα. Καθώς εκπνέετε, ξεκινήστε την επόµενη άσκηση.
2. Uttanasana
Σκύψτε τελείως φέρνοντας τον κορµό σας πιο χαµηλά από τη λεκάνη, µε την πλάτη σας ίσια και τα πόδια να πατούν γερά στο πάτωµα. Αδειάστε όλο τον αέρα από µέσα σας µέχρι κάτω χαµηλά στην κοιλιά σας και από εκεί πάρτε ξανά βαθιά εισπνοή και αµέσως περάστε στην επόµενη άσκηση.
3. Arda uttanasana
Ξεκινήστε να σηκώνετε τον κορµό σας φέρνοντάς τον κάθετα στα πόδια σας και µακρύνετέ τον τραβώντας τους ώµους προς τα πίσω και ανοίγοντας το θώρακα, σαν να θέλετε το στήθος σας να βγει πιο µπροστά από τα χέρια σας. Από εκεί λυγίστε λίγο τα γόνατα, ακουµπήστε τις παλάµες στο έδαφος και διώξτε τα πόδια προς τα πίσω.
4. Chataranga
Πατήστε τα γόνατά σας στο πάτωµα και λυγίστε τους αγκώνες κοντά στα πλευρά σας (προσπαθήστε να τα κάνετε όλα µε µία εκπνοή). Από αυτή τη θέση ξεκινήστε να ξαπλώνετε µπρούµυτα µε τις παλάµες στο πάτωµα δίπλα στο στήθος παίρνοντας βαθιά εισπνοή και προχωρήστε
στην επόµενη άσκηση.
5. Bhujangasana
Ανοίξτε το θώρακά σας προς τα εµπρός, φέρτε τους ώµους προς τα πίσω και κάτω και µακρύνετε τα πόδια. Τα κόκαλα της λεκάνης πρέπει να ακουµπάνε στο πάτωµα. Ανασηκωθείτε βάζοντας µέσα το πάνω µέρος της πλάτης και γεµίζοντας µε αέρα. Από εκεί σπρώξτε µε τα χέρια κρατώντας την κοιλιά ενεργή και ελάτε ξανά στη στάση chataranga.
6. Adho mukha svanasana
Από τη στάση hataranga εκπνεύστε, σηκώστε τους γλουτούς και βάλτε µέσα την πλάτη µε τις παλάµες στο έδαφος. Μείνετε για 3 αναπνοές και, λυγίζοντας λίγο τα γόνατα, φέρτε τα πόδια κοντά στα χέρια στη στάση arda uttanasana εισπνέοντας. Από εκεί ελάτε ξανά στην uttanasana εκπνέοντας. Πάρτε βαθιά εισπνοή, επιστρέψτε στην πρώτη στάση (tadasana) και κατεβάστε τα χέρια δίπλα στο σώµα. Επαναλάβετε όλες τις ασκήσεις όσες φορές θέλετε καθηµερινά.
Μόλις εξοικειωθείτε µε το χαιρετισµό στον ήλιο (surya namaskar), οι κινήσεις σας θα αποκτήσουν ροή και χάρη. Φροντίστε µόνο να κάνετε τη µια άσκηση µετά την άλλη, αναπνέοντας σε όλο το εύρος της κίνησης.


www.myworld.gr






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...