Mid-century

Υπάρχει μία περίοδος, μεταξύ του 1933 και 1965 που ανέδειξε τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στην ιστορία του σύγχρονου design. Αυτή η περίοδος ονομάστηκε Mid-century και δημιουργήθηκαν τα έπιπλα που σήμερα ονομάζουμε κλασικά μοντέρνα. Είναι τα έπιπλα που ποτέ δεν εκπίπτουν της αξίας και του μοντερνισμού τους.
Η σχεδιαστική τους αρτιότητα τα κάνει διαχρονικά και κουβαλάνε μία εγγενή νεανικότητα που διαρκώς ανανεώνεται ανάλογα με τη διακοσμητική κατεύθυνση που ακολουθεί ο καθένας. Για να καταλάβετε, στην ταινία TRON Legacy, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, που περιγράφει τα αστικά τοπία του μέλλοντος, οι πολυθρόνες Barcelona και Eames Lounge chair κατέχουν δεσπόζουσα θέση.
Ένα πολύ καλό παράδειγμα διακόσμησης με στοιχεία Mid-century είναι το διαμέρισμα στο Σαν Σεμπαστιάν που διακόσμησε ο Mikel Irastorza. Είναι ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στην ολοκλήρωση του οποίο έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην ισορροπία μεταξύ των παλιών και νέων στοιχείων, αλλά και στην καλλιτεχνική ευαισθησία μέσω των έργων που κοσμούν το εσωτερικό.




Midcentury-11

www.viewdeco.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...