Η τέλεια βάση μακιγιάζ που διαρκεί για ώρες!

Για μια βάση μακιγιάζ που θα μείνει σταθερή όλη μέρα ( ή όλη νύχτα) , χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα απλό make up ή foundation.

¨Ας δούμε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνουμε ..
  1. Ξεκινάμε με τον καθαρισμό της επιδερμίδας και την ενυδάτωση. Περιμένουμε 5 λεπτά για να απορροφηθεί από το δέρμα η ενυδατική και μετά προχωράμε στο μακιγιάζ.
  2. Στην συνέχεια , σειρά  έχει το primer. Το primer εκτός ότι σταθεροποιεί την βάση, μειώνει τους πόρους και τις λεπτές γραμμές του προσώπου.Η ποσότητα του primer πρέπει να είναι μικρή γιατί αλλιώς θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα και το πρόσωπο θα γυαλίζει.
  3. Concealer για να κρύψουμε τις ατέλειες όπως μαύρους κύκλους,σπυράκια και ατέλειες.Για καλύτερη εφαρμογή του προτιμήστε ειδικό πινέλο για το concealer.
  4. Μετά ακολουθεί το make up.Θα επιλέξουμε το κατάλληλο ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Δηλαδή make-up σε υγρή ή συμπαγή μορφή αν είναι ξηρό,σε μορφή πούδρας ή υγρό με σύνθεση oil-free αν είναι λιπαρό και αν είναι μεικτό, χρησιμοποιούμε make-up σε μορφή πούδρας επιλεκτικά μόνο στα σημεία όπου χρειάζεται.   Το πιο σημαντικό είναι να να πετύχουμε τη σωστή απόχρωση. Ποια είναι; Η αόρατη! Αυτή, δηλαδή, που δένει καλύτερα με το φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάζουμε το make-up στο πιγούνι και κάτω από το λαιμό, πάντα σε φυσικό φωτισμό ημέρας. Αν δεν το βλέπουμε τότε βρήκαμε το κατάλληλο!!
  5. Τέλος η πούδρα θα είναι το τελικό φινάλε για την  βάση. Προτιμάμε μια πούδρα με διάφανη υφή για να μην αλλάξει το χρώμα του make-up και την εφαρμόζουμε με το ειδικό πινέλο πούδρας αφού πρώτα τινάξουμε την περίσσια ποσότητα.
modernastaxtopouta.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...