Τα χρώματα της τέχνης

Το λευκό είναι το ιδανικό χρώμα για να τονίσει τα έργα τέχνης. Αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο Jim Poteet, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Poteet Architects στο Τέξας, που ανέλαβε τον σχεδιασμό του Loft στη βιομηχανική περιοχή William King στο San Antonio του Τέξας.

213 κατάλευκα τετραγωνικά μέτρα που λειτουργούν σαν το φόντο πάνω στο οποίο ο ιδιοκτήτης θα παρουσιάσει τα έργα τέχνης που συνέλεγε για χρόνια. Τα πάντα: από δάπεδα, τοίχους και οροφές είναι λευκά. Η μόνη εξαίρεση είναι κάποια μικρά αρχιτεκτονικά τμήματα, όπως η κίτρινη σκάλα που διαπερνά τους ορόφους μέχρι την ταράτσα και ο καναπές σε πράσινο μήλο.

Ο ιδιοκτήτες επιχειρηματίας και συλλέκτης σύγχρονων έργων τέχνης, απευθύνθηκε στο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο καθώς τους θεωρούσε τους πιο κατάλληλους ώστε να διαμορφώσουν ένα χώρο στον οποίο θα μπορεί να αναδείξει τα έργα τέχνης που έχει στη συλλογή του. Επίσης ζητούσε από το σπίτι να είναι και ένας χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας από την επαγγελματική ζωή του.
Στο χαμηλότερο επίπεδο είναι το καθιστικό όπου υποδέχεται και ψυχαγωγεί τους επισκέπτες. Δίπλα βρίσκεται η κουζίνα με ένα μεγάλο πάγκο νησί φυσικά σε λευκό χρώμα.
Το πάνω επίπεδο είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα, όπου στο ένα υπάρχει το καθιστικό, η κρεβατοκάμαρα των ξένων και ένα μπάνιο, ενώ στο άλλο τμήμα είναι η κύρια κρεβατοκάμαρα, ένα μπάνιο, βεστιάριο και χώροι αποθήκευσης.





www.viewdeco.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...