Οι στατίνες εχθρός της προεκλαμψίας

Στα 1.000 τα έμβρυα που μπορεί να αποβληθούν

Οι στατίνες, τα φάρμακα που παίρνει μεγάλος αριθμός ανθρώπων για να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, βοηθά σύμφωνα με τους επιστήμονες στη μείωση της εμφάνισης της προεκλαμψίας.

Αν η πρώτη δοκιμή αποδειχτεί επιτυχής, μπορεί να αποτελέσει την πρώτη θεραπεία γι'΄αυτή τη διαταραχή της εγκυμοσύνης που εμφανίζεται σε περισσότερες από 70.000 γυναίκες στον κόσμο και μπορεί να αποβεί μοιραία για 1.000 έμβρυα.

Στην προεκλαμψία οι εγκυμονούσες εμφανίζουν υπέρταση και αυξημένο αριθμό πρωτείνών στα ούρα. Είναι πιθανό ότι υπάρχουν ουσίες από τον πλακούντα που μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργία του ενδοθηλίου. Ενώ η αύξηση της πίεσης του αίματος είναι το πιο ορατό σημάδι της ασθένειας, η προεκλαμψία μπορεί να προκαλέσει γενικευμένη βλάβη στο μητρικό ενδοθήλιο, τα νεφρά και το συκώτι. Η προεκλαμψία εμφανίζεται συνήθως στην 20η εβδομάδα κύησης και συνήθως εμφανίζεται σε γυναίκες που έχουν προϋπάρχουσα υπέρταση, διαβήτη και είναι παχύσαρκες.

Η έρευνα για τις στατίνες βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ο επικεφαλής τους καθηγητής Asif Ahmed, είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματά της.


www.markware.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...