Το Feng shui και οι αρχές του

Η σημασία κάθε κατεύθυνσης

Μπορεί η θέση της τουαλέτας σας, να προκαλέσει την οικονομική σας καταστροφή;
Σύμφωνα με τις αρχές του Feng shui - που είναι η αρχαία κινεζική επιστήμη που μελετά την ενεργειακή αλληλεπίδραση του ανθρώπου και του περιβάλλοντος - μπορούν να σας επηρεάσουν και φυσικά, δεν ισχύουν  τα ίδια πράγματα για όλους.

Έτσι εάν είστε ένα «ανατολικό» ή ένα «δυτικό» πρόσωπο, ας δούμε ποιες κατευθύνσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα… και ποιες θα πρέπει να αποφεύγετε τελείως!  

Η κάθε κατεύθυνση αντιστοιχεί σε διαφορετικές ιδιότητες.
Η κατεύθυνση προσδιορίζει, με ποιο τρόπο πρέπει, ή δεν πρέπει, να προσανατολιστείτε (ή να τοποθετήσετε το κεφάλι σας όταν κοιμάστε).
Ο Βορράς βοηθά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της φαντασίας, της μουσικής, της τέχνης, και της έμπνευσης.

 
Ο Νότος προωθεί την ευκαιρία, τη φιλοδοξία, τη φήμη και τη δυνατότητα. Η Ανατολή αντιστοιχεί στην υγεία, την αρμονία, την οικογένεια, την μεταμόρφωση και σε νέα προοπτική στη ζωή.
 Η Δύση ευθυγραμμίζεται με την κοινωνικοποίηση, την ψυχαγωγία, τα παιδιά, και την πρωτοτυπία.
Ανάμεσα τώρα στις κύριες αυτές τέσσερις κατευθύνσεις, υπάρχουν ενδιάμεσα τμήματα και συμβολισμοί.
Η βορειοανατολική κατεύθυνση, αντιπροσωπεύει τη διορατικότητα, τη φρόνηση, την πνευματική και διανοητική ανάπτυξη.
Η βορειοδυτική, αφορά τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα για τον κόσμο γύρω μας, και την δυνατότητα υποστήριξης.
Η νοτιοανατολική κατεύθυνση, βοηθά την ευημερία, την αφθονία, και την κατοχή υλικών αγαθών. Τέλος η νοτιοδυτική κατεύθυνση ενσωματώνει την αγάπη, τις σχέσεις, το γάμο και το ειδύλλιο.
Φυσικά θα ρωτήσετε: «Αν επιζητώ να βρω την πραγματική αγάπη στη ζωή μου, το κεφαλάρι του κρεβατιού που κοιμάμαι, θα πρέπει να προσανατολιστεί στην νοτιοδυτική κατεύθυνση;»
Όχι! Κατ’ αρχήν θα πρέπει να καθορίσετε το “Kua” σας.

Ο αριθμός “Kua”

Το “Kua”, είναι ένας αριθμός βασισμένος στο φύλο σας και την ημερομηνία γέννησής σας και είναι ο παράγοντας που καθορίζει, ποιες είναι οι θετικές κατευθύνσεις για σας.
 Για να καθορίσουμε τον δικό μας “Kua”, χρησιμοποιούμε το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο. Για εκείνους που έχουν γεννηθεί πριν από τις 10 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να γυρίσετε ένα χρόνο πίσω, δηλ. εάν γεννηθήκατε στις 4 Φεβρουαρίου του 1964, θα υπολογίσετε τον “Kua” σας χρησιμοποιώντας τη χρονιά 1963.
Αρχικά, προσθέστε τα τελευταία δύο νούμερα της χρονιάς που γεννηθήκατε.
Παραδείγματος χάριν, εάν η ημερομηνία γέννησής σας είναι 15 Ιουνίου 1962 (6+2=8) *Σημείωση: Εάν προσθέτετε τα δύο νούμερα από την χρονολογία γέννησής σας και είναι δέκα ή μεγαλύτερος αριθμός, προσθέστε αυτά τα δύο νούμερα μαζί, πριν να προχωρήσετε πιο κάτω.
Εάν είστε γυναίκα, πάρτε το νούμερο που έχετε βρει και προσθέστε 5. (8+5=13).
Μετατρέψτε αυτόν τον αριθμό σε ένα νούμερο (1+3=4). Ο αριθμός “Kua” λοιπόν είναι το 4.
Εάν είστε άντρες, πάρτε το νούμερο που έχετε βρει και αφαιρέστε το από τον αριθμό 10.
Έτσι τώρα θα έχουμε (10-8=2) και ο “Kua” σας είναι το 2.
Τώρα που ξέρετε το “Kua” σας, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Λοιπόν, όπως είπαμε και πιο πάνω, οι ίδιες κατευθύνσεις, δεν φέρνουν την ίδια επιτυχία και ευημερία σε όλους. Εξαρτώνται από το “Kua” σας.
 Έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά στα διαφορετικά Kuas για να καθορίσουμε, ποιες κατευθύνσεις είναι ιδανικές για σας! Και επιτρέψτε μας να επισημάνουμε, ότι εάν η είσοδος του σπιτιού σας ή του γραφείου σας, βλέπει στην άτυχη κατεύθυνσή σας… θα πρέπει να το ξαναδείτε. Σε τελευταία ανάλυση, το πεπρωμένο σας μπορεί και να είναι ένα σοβαρό θέμα! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...