Ηταν νεκρή για 25 λεπτά και αναστήθηκε!

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Amy Moore ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα για την δουλειά της. Φίλησε τα παιδιά της και τον σύζυγό της κι έφυγε από το σπίτι. Εννέα ώρες αργότερα...
και ενώ μιλούσε σε συνεργάτη της κατέρρευσε. Όταν έφθασε το ασθενοφόρο, δεν είχε καν σφυγμούς. Η Amy ήταν κυριολεκτικά νεκρή για 25 ολόκληρα λεπτά.


Επτά μήνες μετά το περιστατικό, η 38χρονη γυναίκα μιλά για το θαύμα που βίωσε, αφού μετά το καρδιακό επεισόδιο, κατάφερε να επανέλθει στην ζωή. Πώς; Η Amy, επανήλθε με μια επαναστατική μέθοδο υποθερμίας, με την οποία ο ασθενής κυριολεκτικά ψύχεται, προκειμένου το σώμα να επανέλθει στην ζωή.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ψύξεις τον ασθενή. Ο πρώτος, που εφαρμόστηκε στην Amy, είναι να τοποθετήσεις επιθέματα με παγωμένο νερό στον κορμό και στα πόδια, ενώ ο δεύτερος συνιστάται στην ενδοφλέβια χορήγηση παγωμένου αλατούχου διαλύματος. Οι γιατροί θεωρούν ότι η μέθοδος αυτή επιβραδύνει το μεταβολισμό του σώματος, καθυστερώντας την όποια ζημιά στον εγκέφαλο όταν σταματάει η καρδιά και επιταχύνοντας την θεραπευτική διαδικασία», δήλωσε στο περιοδικό People ο γιατρός της Joe Rossi, από την Νότια Καρολίνα.

«Ήταν τρομακτικό. Όταν άρχισε η διαδικασία της ψύξης, το δέρμα της είχε γίνει μπλε και είχε πρηστεί το πρόσωπό της. Ηταν κυριολεκτικά παγωμένη», δήλωσε ο σύζυγος της Amy, Jacob, ο οποίος αποκάλυψε τις δραματικές ώρες που έζησε μέχρι να δει την γυναίκα του να ανοίγει τα μάτια της. Του ζήτησαν μάλιστα να βοηθάει τις νοσοκόμες κάθε τέσσερις ώρες να σκουντάει την ασθενή και να της μιλάει δυνατά για να ξυπνήσει. Μία εβδομάδα μετά και ενώ η ασθενής ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη, άνοιξε τα μάτια της.

Δύο εβδομάδες μετά, η κοπέλα πήρε εξιτήριο. Πλέον, όσο απίστευτο και εάν ακούγεται, περπατάει και μιλάει απολύτως φυσιολογικά, απλά δεν θυμόταν πράγματα από το παρελθόν. Οι γιατροί δεν είναι ακόμη σε θέση να πούν με σιγουριά τί προκάλεσε την ανακοπή της, ωστόσο προσπαθούν να βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία της καρδιάς της, μέσω ενός εσωτερικού απινιδωτή.

300.000 Αμερικανοί παθαίνουν καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Μικρότερο από 7% είναι το ποσοστό επιβίωσης. Τα δύο τρία όσων επιβιώνουν έχουν μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες. 300 νοσοκομεία εφαρμόζουν στις ΗΠΑ την μέθοδο της υποθερμίας. Πάνω από 300% είναι το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών μετά την θεραπεία.


4kouskous.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...