Φροντίδα για βελούδινα χέρια!

Το δέρμα που καλύπτει τα χέρια είναι ανθεκτικό στο εσωτερικό μέρος της παλάμης, αλλά λεπτό και ευαίσθητο στη ράχη της. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι ταλαιπωρείται καθημερινά από τις χειρονακτικές εργασίες, ότι είναι εκτεθειμένο στο κρύο, τον αέρα και τον ήλιο, αλλά και ότι το φροντίζουμε ελάχιστα, δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενο το πόσο γρήγορα χάνει τη νεανική του όψη.



Οι συνέπειες είναι ορατές και αισθητές: το δέρμα ξεφλουδίζει, ξηραίνεται έντονα, «τραβάει» και κοκκινίζει αφυδάτωση, αποκτά χρωματικές αλλοιώσεις, βαθιές γραμμές και ζάρες.

Ποιοι είναι οι εχθροί των χεριών μας;



  1. Το νερό, ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός των χεριών! Καταστρέφει το υδρολιπιδικό στρώμα που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματός τους και απορροφά την υγρασία από τις βαθύτερες στιβάδες.
  2. Το κρύο μειώνει την παραγωγή σμήγματος και επιβραδύνει τη μικροκυκλοφορία.
  3. Η ηλιακή ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία κηλίδων και πανάδων.
  4. Οι χειρονακτικές εργασίες καταστρέφουν τη φυσική προστασία της επιδερμίδας και επιταχύνουν τη γήρανση της.
  5. Ο αέρας αφυδατώνει επίσης τα χέρια και κάνει την επιδερμίδα τους σκληρή και άγρια.
  6. Τα διάφορα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στις δουλειές του σπιτιού,που δρουν επιθετικά όχι μόνο στις επιφάνειες που καθαρίζουμε αλλά και στα χέρια μας.
Πέρα από την αφυδάτωση του δέρματος των χεριών από τη συνεχή έκθεσή τους, εμφανίζονται σταδιακά και κάποια αναπόφευκτα σημάδια γήρανσης. Αυτό συμβαίνει διότι η δομή του δέρματος στα άνω άκρα είναι πολύ λεπτή και δεν διαθέτει καθόλου υποδόριο λιπώδη ιστό. Με την πάροδο των χρόνων η ελαστικότητα των ιστών μειώνεται και συνεπώς το δέρμα γίνεται πλαδαρό, αδύνατο και γερασμένο, παρουσιάζοντας συχνά και κηλίδες γήρανσης.

Πως να προστατεύσουμε τα χέρια μας;

  • Να πλένουμε τα χέρια σας μόνο με κρύο ή χλιαρό νερό. Το καυτό νερό ξηραίνει περισσότερο το δέρμα.
  • Να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα μετά από κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας και κρέμες με αντιγηραντικές συνθέσεις για τα χέρια, που ενυδατώνουν, λειαίνουν, συσφίγγουν και προστατεύουν την επιδερμίδα.
  • Να φοράμε πάντα λαστιχένια γάντια όταν πλένουμε πιάτα ή όταν καθαρίζουμε, τα οποία προστατεύουν τα χέρια από τα επιθετικά μέσα καθαρισμού.
  • Να φοράμε πάντα γάντια τον χειμώνα. Ο κρύος και ξηρός αέρας βλάπτει πολύ το ευαίσθητο δέρμα.

Μικρές συμβουλές:
*Κάθε φορά που απλώνεις την κρέμα προσώπου, την ποσότητα που μένει πάνω στα δάκτυλα σου να την απλώνεις στα χέρια σου.

**Χρησιμοποίησε το βράδυ καταπραϋντική μάσκα. Τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, εάν φορέσεις πλαστικά γάντια μιας χρήσης μετά την εφαρμογή της και την αφήσεις να δράσει όλη νύχτα.

Προστάτευσε τα χέρια σου, όπως κάνεις και με το πρόσωπο σου!
Μπορεί να κάνεις αγώνα να φαίνεσαι πάντα νέα στο πρόσωπο ,αλλά τα χέρια ,αν τα παραμελήσεις, θα προδώσουν την ηλικία σου!


modernastaxtopouta.blogspot.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...