Θα τελειώσει μόνο του

Δεν ξέρω πως μπορώ να αρχίσω ένα τέτοιο θέμα…..ίσως αν έβαζα για επικεφαλίδα έρωτας, αγάπη …μπα δεν νομίζω…θέματα σχέσεων….όχι.
Ίσως, πως νιώθετε όταν σας προκύπτει ένας  έρωτας και μετά χάνει τη γλύκα του ή πως σκέπτεσαι να λύσεις το πρόβλημα που πρόεκυψε στην σχέση σου   ….μπα.
Μάλλον είναι καλύτερα να το αναλύσω βάση των δικών μου σκέψεων και εσείς βάλτε τίτλο….!


 Ακούω καθημερινά γύρω μου από άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών:
«Βρήκα των άνθρωπο μου», βρε μπράβο χαίρομαι ειλικρινά. Παντρεμένους/νες  - ελεύθερους/ες – δεσμευμένους/νες …..και…τι?
Περνά ο καιρός, βρίσκω  πάλι τον ίδιο άνθρωπο - τι κάνεις με την/τον τον ρωτώ. «Ξέρεις, καλά πάει αλλά...» Άντε πάλι ένα αλλά….-τι έγινε - είναι και η γυναικεία περιέργεια στην μέση. «Τίποτα το ιδιαίτερο απλά…, δεν ξέρω κάτι πλέον έχει αλλάξει»

Δηλαδή ; ρωτάω
«Δεν ξέρω σου λεω, ίσως φταιει ότι δεν ήταν τελικά όπως τον περίμενα»
Και πως τον ερωτεύτηκες ; Είστε περίπου 2 χρόνια μαζί , ναι;
Ναι λέει, 2 και 3 μήνες .
Ωραία, τι είναι αυτό που δεν ήταν από την αρχή και ξαφνικά άλλαξε; Ξαφνικά άρχισε να είναι αδιάφορος, νευρικός  ή ότι άλλο βλέπεις τώρα διαφορετικό επάνω του ;
«Να μωρέ, είναι κάτι που δεν ξέρω πώς να το πω». Ωχ…είναι από το άλλο φύλο μάλλον, λεω από μέσα μου )
«Δεν με τραβάει πλέον όπως πριν , δεν με γεμίζει , δεν τον σκέπτομαι όπως πριν. Άστο τώρα, φτάνει.  Δεν θέλω άλλο να το συζητήσω….θα κουραστεί και αυτός και θα τελειώσει όπου να ‘ναι»

Έτσι δηλαδή το σκέπτεσαι;  Θα κουραστεί και θα τελειώσει; Μα είσαι στα καλά σου; Μίλησες μαζί του,  είπες όλα αυτά που αισθάνεσαι γι’ αυτόν, τι σε πειράζει, τι νομίζεις ότι φταιει, τι άλλαξε;
«Όχι δεν το έκανα, σου λεω άστο. Νομίζω ότι άρχισε να γίνετε διαφορετικό  από ότι ξεκίνησε, θα τελειώσει που θα πάει»
Τι να κάνω και εγώ το αφήνω!!!
Αλλά και πάλι γιατί να το αφήσω, μήπως κι εγώ δεν έχω περάσει από αυτή την θέση; Μήπως πρέπει να βοηθήσω;
Τελικά τι κάνουμε; Το αφήνουμε να τελειώσει από μονό του ή προσπαθούμε να το συζητήσουμε για να το κρατήσουμε !!
Και έρχομαι τώρα να βάλω τα μεγάλα ερωτηματικά μου …..
-   Γιατί θέλουμε να κάνουμε σχέσεις?
-   Γιατί πάντα ζητάμε και κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε?
-   Τι θέλουμε τελικά από τις σχέσεις μας ?
-   Γιατί να μην μπορούμε ή να μην έχουμε την διάθεση να συζητήσουμε με τον άλλον/η που πριν ένα διάστημα ήταν ότι καλύτερο στην ζωή μας ?

Ας απαντήσω εγώ πρώτη ( με τα δικά μου πιστεύω )
Δημιουργούμε σχέσεις γιατί θέλουμε να έχουμε διπλά μας ένα άνθρωπο που θα μας  δίνει αγάπη, ανάσα ξεκούρασης ( από το άγχος ), βοήθεια  σε όλα όσα μας  προβληματίζουν, αγκαλίτσα και ζεστασιά ψυχής στα δύσκολα, ένα άνθρωπο βρε αδελφέ που να νοιάζεται για μας και εμείς για αυτόν ……
Γιατί δεν ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε, γιατί ποτέ δεν βάζουμε απέναντι στο καθρέπτη εμάς. Να δούμε  εμείς αν αλλάξαμε ή γιατί δεν μας γεμίζει πλέον ο άλλος/η, γιατί στην τελική ζητάμε πάντα από τους άλλους και όχι από εμάς ( είναι πιο εύκολο ). Θέλουμε να παίρνουμε τα  πάντα από τους γύρω μας  …σχεδόν όλοι …..και να δίνουμε όσα θέλουμε εμείς .
Να έχουμε κάποιον /α που να σκίζεται για την πάρτη μας, να τρέχει κάθε φορά που εμείς θέλουμε και μπορούμε, να είμαστε  εμείς το επίκεντρο του και ο Θεός του, και όλα αυτά χωρίς και πολλές απαιτήσεις από τον άλλον/η

Γιατί είμαστε πολύ κουρασμένοι από την δουλεία και το άγχος,  δεν έχουμε την διάθεση και για άλλες συζητήσεις,  που θέλουν να προβληματιστούμε, να βρούμε λύσεις, να ασχοληθούμε και με αυτά. ...έχω αλλά στο μυαλό μου αυτό το διάστημα !
Αστό θα τελειώσει από μονό του που θα πάει  θα κουραστεί και ο άλλος.
Τα βάζω λοιπόν με όλους μας , άντρες γυναίκες, όλων των ηλικιών, γιατί δεν κάνουμε κάτι να κρατήσουμε αυτό που ερωτευτήκαμε κάποτε, αυτό που μετά από 1 , 2 ,3 …7 , 8 ,9 χρόνια ξέφτισε.
 Ήταν ότι καλύτερο στην ζωή μας πριν από ένα…..δυο …..τρία ….τέσσερα χρόνια……. Και όπως λένε και οι επιστήμονες, στην επταετία όλα γίνονται πλέον μια συνήθεια ή γίνονται δεκτά χωρίς να υπάρχει από καμιά πλευρά η διάθεση να αλλάξει κάτι.
Συνεχίζουμε  μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο ή  αυτό που έχουμε να τελειώσει, να τελειώσει από μονό του.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...