Workaholic ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ -  Ένα λευκό οριζόντιο επίπεδο, πλάτους 69-70 εκ., καλύπτει όλο το μήκος του τοίχου, προσφέροντας μια άνετη επιφάνεια εργασίας για δύο ή και περισσότερα άτομα. Ένα δεύτερο επίπεδο στερεωμένο λίγο χαμηλότερα, σχηματίζει χρήσιμες θήκες για να παραμένει ο χώρος πάντα τακτικός ενώ πολύχρωμα καθίσματα και γεωμετρικοί πίνακες προσθέτουν μοντέρνες, ζωηρές πινελιές στο χώρο.


Προσοχή στη στήριξη μιας παρόμοιας κατασκευής : απαιτούνται οριζόντια κρυφά μεταλλικά στηρίγματα πακτωμένα στον τοίχο, ώστε να μην κάνει τόξο προς τα κάτω ο ξύλινος πάγκος.
ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ - Ένας τοίχος από γυψοσανίδα απομονώνει λίγα τετραγωνικά του χώρου για να αποκτήσει το μικροσκοπικό γραφείο την απαραίτητη οπτική και ηχητική απομόνωση. Ωστόσο η απόλυτη κυριαρχία του λευκού, η διάταξη των ξύλινων κατασκευών μπροστά στο παράθυρο και ο καθρέφτης στον απέναντι τοίχο κάνουν το χώρο να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος και φωτεινός. Προσοχή : μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί όλο το ύψος του χώρου, τοποθετώντας ράφια για βιβλία ακόμα και πάνω από το παράθυρο.
ΝΤΟΥΛΑΠΑ. ΓΡΑΦΕΙΟ - Μια αποθηκούλα ή ακόμα και μια μεγάλη εντοιχισμένη ντουλάπα μπορούν να μετατραπούν σε μια απόλυτα προσωπική γωνιά εργασίας, παρατάσσοντας στην εσοχή της κάποια βασικά έπιπλα σε λιτές γραμμές και περιορισμένες διαστάσεις. Ο καλός τεχνητός φωτισμός και τα προσεκτικά επιλεμένα χρώματα κάνουν το μικροσκοπικό αυτό γραφείο ευχάριστο και λειτουργικό. Προσοχή : Αν και ένα τέτοιο γραφείο εύκολα απομονώνεται οπτικά, θα πρέπει να παραμένει πάντα απόλυτα τακτοποιημένο ώστε να μην δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι κανείς αναγκασμένος να δουλεύει σε μια πραγματική αποθήκη.
ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ - Μια ξύλινη βιβλιοθήκη διπλής όψης τοποθετημένη κάθετα στον τοίχο, οριοθετεί το χώρο μελέτης για δύο παιδάκια που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο . Τα δίδυμα γραφεία δεν είναι τίποτα' άλλο από δύο βαθύτερα ράφια με πόδια, τοποθετημένα σε ύψος 75 περίπου εκ. από το δάπεδο. Μια σειρά από καλάθια στην εξωτερική πλευρά της βιβλιοθήκης προσφέρουν χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα. Προσοχή : Για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων που περνούν πολλές ώρες μελετώντας ή μπροστά στον υπολογιστή θα πρέπει να επιλέξει κανείς καρέκλα εργασίας με ανατομικό κάθισμα, έστω κι αν αυτή δεν ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική του χώρου.
ΝΕΑ ΟΨΗ - Ένα παλιομοδίτικο secretaire προσφέρει την απαραίτητη επιφάνεια εργασίας ακόμα και μέσα στο σαλόνι, χωρίς να δεσμεύει το χώρο. Το λευκό χρώμα και τα χαριτωμένα πομολάκια δίνουν μια νέα, πιο σύγχρονη και ανάλαφρη όψη στο έπιπλο που συμπληρώνεται από μια αντίστοιχη καρέκλα με μπράτσα. Σημαντική λεπτομέρεια, το κάτω μέρος των ποδιών της καρέκλας που παραμένουν σε φυσικό χρώμα για να δημιουργείται ένα πιο ενδιαφέρον το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και να αποφεύγονται τα ξεφλουδίσματα της λευκής μπογιάς σε σημεία που ακουμπούν τα παπούτσια. Προσοχή : Πριν προχωρήσετε στο βάψιμο ενός παλιού επίπλου, βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για αντίκα σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας.


πηγη:houselife.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...