Οι δίαιτες βλάπτουν σοβαρά την ομορφιά

ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΑΜΠΕΡΗ, ΣΦΙΧΤΗ ΚΑΙ ΛΕΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔA.
Η επιδερμίδα μας γίνεται θυσία στο βωμό της τέλειας σιλουέτας. Αυτό είναι το συμπέρασμα ομάδας επίλεκτων δερματολόγων, που κλήθηκαν να κρίνουν τις πιο δημοφιλής δίαιτες. Αναλυτικά:

1.Δίαιτες χαμηλών θερμίδων. Οταν οι θερμίδες που προσλαμβάνει ο οργανισμός καθημερινά είναι λιγότερες από 1.000 για τις γυναίκες και τις 1.400 για τους άντρες, τότε η παραγωγή του κολλαγόνου και η δημιουργία νέων κυττάρων παρεμποδίζονται. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια ελαστικότητας και η χαλάρωση.
2.Η δίαιτα του κόκκινου χαλιού. Πρόκειται για ένα μοντέλο διατροφής λίγων ημερών που επιβάλλουν οι σταρ στον εαυτό τους πριν από τις δημόσιες εμφανίσεις τους και συνίσταται σε ένα συνδυασμό από υπακτικά φάρμακα, αλατόνερο το πρωί και ένα κοκτέιλ από χυμό λεμονιού, νερό, maple syrup και πιπέρι καγιέν την υπόλοιπη ημέρα. Ομως, το σοκ που προκαλείται στον οργανισμό μπορεί να γίνει αιτία αλλεργικών αντιδράσεων και εμφάνισης ακμής.
3.Δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ελάχιστους υδατάνθρακες. Χωρίς τους απαραίτητους υδατάνθρακες, ο οργανισμός «επιτίθεται» στους λιπώδεις ιστούς, με αποτέλεσμα το δέρμα να στερείται τα λιπαρά οξέα που είναι αναγκαία για τη συντήρηση της κυτταρικής δομής και τη διατήρηση της υγρασίας.
4.Δίαιτες χαμηλών λιπαρών. Εκτός από τη ζημιά που προκαλείται από την έλλειψη λιπαρών οξέων, τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την επιδερμίδα σπάνε, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση.
5.Η δίαιτα του fast food. Πολλές δίαιτες επικεντρώνονται στον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνουμε και όχι στα θρεπτικά συστατικά, ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται αποτελέσματα με ελάχιστο κόπο εκ μέρους αυτού που υποβάλλεται στη δίαιτα. Εκτός από τα άλλα προβλήματα υγείας που δημιουργούν, οι συγκεκριμένες δίαιτες βλάπτουν και την επιδερμίδα, γιατί περιλαμβάνουν αναλογικά πολλή ζάχαρη η οποία προκαλεί ερεθισμούς.
6.Η δίαιτα του ανθρώπου των σπηλαίων & η δίαιτα της μεσογειακής διατροφής. Αμφότερες δίνουν έμφαση στην κατανάλωση καρπών, λαχανικών, φρούτων και ελαιολάδου. Και οι δύο κρίνονται ωφέλιμες για την επιδερμίδα.
7.Δίαιτες αποτοξίνωσης με χυμούς. Οι ειδικοί κρίνουν τα αποτελέσματα θετικά, εφόσον οι χυμοί περιλαμβάνουν τη φλούδα από τα φρούτα και τα λαχανικά.
8.Η δίαιτα της χορτόσουπας. Υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς με τις δίαιτες χαμηλών θερμίδων. Επίσης, ενέχει τον κίνδυνο της αφυδάτωσης λόγω υπερβολικής περιεκτικότητας σε αλάτι.
9.Η ογκομετρική δίαιτα. Πρόκειται για ένα μοντέλο διατροφής βασισμένο στην ποσότητα, που προτείνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ίνες, για να δημιουργείται αίσθημα κορεσμού. Και εδώ σημασία έχουν τα τρόφιμα που επιλέγονται. Ενα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και όσπρια δεν δικαιολογεί ανησυχίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...