Ύπνος ... επί κεφαλής

Πάρτε ένα φύλο αφρολέξ πάχους 12-15 εκ. και κόψτε δεκαπέντε τετράγωνα 35Χ35 εκ. (για διπλό κρεβάτι). Επενδύστε το καθένα από αυτά με διαφορετικό ύφασμα, φροντίζοντας να υπάρχει μια χρωματική ενότητα στο σύνολο. Στερεώστε τα με συρραπτικό ταπετσαρίας σε ένα μεγάλο κομμάτι MDF, σε τρεις οριζόντιες σειρές των κομματιών η κάθε μία. Εναλλάσσοντας ριγέ, εμπριμέ και μονόχρωμα τετράγωνα θα δημιουργήστε ένα μαλακό κεφαλάρι που θα δώσει μια ξεχωριστή διακοσμητική νότα στο δωμάτιό σας.


υνδυάστε εμπριμέ και ριγέ υφάσματα για να ντύσετε τόσο το κρεβάτι όσο και το υπόστρωμά του. Δυο παραλληλόγραμμα πανό θα δημιουργήσουν δύο δίδυμα κεφαλάρια που αναδεικνύονται εντυπωσιακά με φόντο το χρώμα του τοίχου που θα επιλέξετε ανάλογα με τις αποχρώσεις που θέλετε να κυριαρχούν στον προσωπικό χώρο σας.
Με τη βοήθεια μαραγκού θα επενδύσετε ένα τμήμα του τοίχου πίσω από το κρεβάτι σας με ένα μεγάλο ταμπλαδωτό ξύλινο πανό που μπορεί να συμπληρωθεί με δύο κομψά ραφάκια που θα αναλάβουν το ρόλο των κομοδίνων. Βάψτε την ξύλινη αυτή κατασκευή σε μια έντονη απόχρωση που θα συνδυάσετε χρωματικά με τα υφάσματα του κρεβατιού. Ένα μεγάλο κυλινδρικό μαξιλάρι και πολυάριθμα μικρότερα θα προσθέσουν άνεση, πολυτέλεια και μια νότα ρομαντικής διάθεσης.
Στερεώστε στον τοίχο, κατά μήκος του κρεβατιού και σε ύψος περίπου 1,20-150 μ. από το δάπεδο, μια οριζόντια ξύλινη φάσα. Καρφώστε στο κάτω μέρος της 5-6 μεταλλικά γαντζάκια. Φτιάξτε ένα παραλληλόγραμμο λεπτό, καπιτονέ μαξιλάρι, ανάλογο με τις διαστάσεις του κρεβατιού και κρεμάστε το με κορδελάκια από τους γάντζους δημιουργώντας ένα πρωτότυπο, μαλακό κεφαλάρι που εύκολα μπορείτε να ανανεώσετε αλλάζοντας ύφασμα ή σχέδιο στο μαξιλάρι.
Αντιμετωπίζοντας με φαντασία ακόμα και τη βασική επίπλωση ενός υπνοδωματίου μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα απόλυτα προσωπικό αποτέλεσμα, δίνοντας συγχρόνως λύση σε λειτουργικά θέματα της καθημερινότητας. Δυο σειρές από κορνιζαρισμένα τετράγωνα κομμάτια ύφασμα συνθέτουν ένα ξεχωριστό κεφαλάρι που συνδυάζεται χρωματικά με ένα πρωτότυπο έπιπλο στα πόδια του κρεβατιού. Κάτω από αυτό τοποθετούνται υφασμάτινα καλάθια που δημιουργούν χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους ενώ δυο μεγάλα τύμπανα έχουν χρησιμοποιηθεί σαν ... κομοδίνα εντυπωσιάζοντας πάνω στο γαλάζιο φόντο του τοίχου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...