Τατιάνα Στεφανίδου: η μάχη της με την ανορεξία

Σοκ έχει προκαλέσει η Τατιάνα Στεφανίδου με την αποκάλυψη της ότι έπασχε από νευρική ανορεξία. Ποιος να το περίμενε από μια γυναίκα σαν την Τάτι που σίγουρα φαίνεται πολύ πιο ισορροπημένη από όλες τις γλάστρες-μοντέλες που κάνουν εμετό το φαγητό τους για να κάνουν καριέρα! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες τελικά!


Αυτά είναι τα λάθος πρότυπα του σύγχρονου life style. Που αρρώστησε εκατομμύρια γυναίκες που θέλανε να κάνουν καριέρα στην τηλεόραση, στο τραγούδι ή στην πασαρέλα και διέλυσε τον ψυχισμό άλλων τόσων που απλά έμεναν σπίτι τους άλλα βρίσκονταν στα πρόθυρα της κατάθλιψης γιατί ήθελαν να μοιάσουν σε εκείνες που βλέπουν στα περιοδικά και στην τηλεόραση.
Η Τατιάνα Στεφανίδου είχε μια ισορροπημένη καριέρα και δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να πέσει κι εκείνη στην παγίδα. Εντυπωσιαστήκαμε γιατί δεν περιμέναμε από μια δημοσιογραφο-παρουσιάστρια να νοιάζεται σε αρρωστημένο βαθμό για τα περιθώρια λίπους του σώματος τους. Και μάλιστα μια δημοσιογράφο με κοινωνικές ευαισθησίες που γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος. Σίγουρα μπορεί στο παρελθόν που είχε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα να μην ήταν ακόμη πετυχημένη στον επαγγελματικό και στον οικογενειακό τομέα όπως είναι σήμερα, οπότε προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να διατηρεί το σώμα της για να μπορεί να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν ως νέα και όμορφη κοπέλα.
Η ίδια όμως παραδέχτηκε το πρόβλημα της και μπράβο της για μια ακόμη φορά που δεν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των συμπλεγματικών ατόμων που προσπαθούν να εξωραΐσουν τη ζωή τους! Δεν φοβάται να τσαλακωθεί και αυτό είναι ένδειξη ενός έξυπνου και μορφωμένου ανθρώπου που δεν πουλάει μια εξωγήινη πραγματικότητα, αλλά στέκεται και δηλώνει με θράσος και θάρρος ότι είναι γήινη, άνθρωπος με ευαισθησίες και λάθη!
«Από το χορό έπαθα κι εγώ την ανορεξία. Με τον κλασικό χορό τρελαίνεσαι» είπε η παρουσιάστρια του «Αξίζει να το Ζεις», αναφερόμενη στα χρόνια που είχε φύγει στο εξωτερικό κυνηγώντας μια καριέρα στο μπαλέτο. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, η οικογένεια έχει παίξει ένα ρόλο σε αυτό» παραδέχτηκε αργότερα. «Ο πατέρας μου, προερχόμενος από το χώρο του αθλητισμού (ο Μίμης Στεφανίδης υπήρξε διάσημος μπασκετμπολίστας) ήθελε να βλέπει κορμιά γυμνασμένα, χωρίς λίπος. Η μητέρα μου, από την άλλη, θαύμαζε τις αδύνατες μπαλαρίνες. Όλο αυτό ενέχει έναν ψυχαναγκασμό» σχολίασε η Τατιάνα, τονίζοντας παράλληλα πως η αγάπη των γονιών της προς εκείνη ήταν πάντοτε εμφανής και δεδομένη.


toblogtonkirion.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...