Αλλαξε Τοίχε Για Να... Βγω!

Μπάνια, κουζίνες, φωτιστικά, καθρέπτες, χαλιά, αξεσουάρ και πολλά πολλά άλλα περιείχαν τόσο καιρό τα αφιερώματα για την τέλεια διακόσμηση του κάθε χώρου χωριστά... Αλλά αλήθεια, με το έξω τι γίνεται; Ειδικά τώρα που έρχεται η άνοιξη, πρέπει να νοιαστούμε λίγο και για τις βεραντούλες μας, ώστε να θέλουμε να περνάμε χρόνο εκεί.

Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα πιο απλά που αφορούν τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, τους τοίχους, ώστε να προχωρήσουμε σταδιακά και στα πιο δύσκολα.

Η διακόσμηση των τοίχων του κήπου ή της βεράντας, μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τη διακόσμηση των τοίχων μέσα στο σπίτι. Οι διαθέσιμες επιλογές κατά τη διακόσμηση των εξωτερικών τοίχων είναι ατελείωτες κι επιπλέον, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος, αρκεί να αρέσει σε εσάς...


Κρεμάστε όσα φυτά μπορείτε κι αντέχετε, στους τοίχους. Γλάστρες τοίχου υπάρχουν σε μία τεράστια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, υλικών (σίδερο, πηλός, ξύλο κ.λπ.) και στιλ (ξύλινα κουτιά, αγγεία κ.λπ.). Υπάρχουν φυτά τα οποία είναι ιδανικά για να κρεμαστούν, όπως η πετούνια, ενώ ακόμη πιο ωραίο κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα δώσουν πολλά λουλούδια στην ίδια γλάστρα.


Τα φώτα παίζουν πάντα και παντού πολύ σπουδαίο ρόλο και βάζουν μία ουσιαστική πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. Τα κλασικά ρομαντικά φαναράκια που κρέμονται από τον τοίχο, θα έχουν την τιμητική τους όσο χρόνια κι αν περάσουν, αλλά και τα σποτ παραμένουν εδώ και πολλά χρόνια στη μόδα. Πλέον την εμφάνισή του ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους έχει κάνει ο κρυφός φωτισμός.


Τα εξωτερικά θερμόμετρα και ρολόγια αποτελούν πολύ χρηστικά αντικείμενα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνουν και πολύ ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία. Πραγματικά, υπάρχουν κάτι ρολόγια εξωτερικού χώρου, που ακόμη κι οι πιο «προσεγμένοι» εσωτερικοί χώροι θα ζήλευαν...


Η τέχνη δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των εσωτερικών χώρων, αφού υπάρχουν ειδικά αντικείμενα που αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, πραγματικά έργα τέχνης. Πίνακες με λουλούδια, μεταλλικά ομοιώματα ζώων, ψηφιδωτά και βιτρό, είναι μόνο μερικές ιδέες.

Όπως μην ξεχνάτε πως για να είναι τέλειο το αποτέλεσμα, πρέπει αυτό που θα κάνετε να γίνει με αγάπη, μεράκι και καλή διάθεση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...