ΥΠΑΙΘΡΙO ΚΑΘΙΣΤΙΚO

Ένα στρώμα από χαλίκια καλύπτει το δάπεδο της μικρής αυλής, αφήνοντας περιμετρικά ελεύθερα μερικά παρτέρια και ζαρντινιέρες για την απαραίτητη πρασινάδα. Ριγέ μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα μετατρέπουν τους τσιμεντένιους πάγκους σε άνετους καναπέδες ενώ έπιπλα από μπαμπού συμπληρώνουν το υπαίθριο καθιστικό. Το χαλίκι αποτελεί μια καλαίσθητη και οικονομική λύση, μπορεί ωστόσο να αντικατασταθεί από μικρά λεία βότσαλα ποταμού, πρόταση πιο δαπανηρή αλλά με πιο όμορφο αποτέλεσμα.


 
Δεν είναι μεγαλύτερο από ένα φωταγωγό το μικρό αίθριο του παλιού σπιτιού. Αρκούν όμως μερικές απλές, έξυπνες παρεμβάσεις για να μετατραπεί σε μια όμορφη εσωτερική αυλή που χαρίζει φως στα γύρω δωμάτια. Το δάπεδο έχει επενδυθεί με ξύλο teak, οι πλινθόκτιστοι τοίχοι βάφτηκαν ολόασπροι ενώ στις μεγάλες λευκές γλάστρες έχουν φυτευτεί bamboo που το κατακόρυφο, ψιλόλιγνο σχήμα τους αφήνει ελεύθερο το γύρω χώρο για ένα μικρό, φιλικό καθιστικό.
   
Ξύλινα έπιπλα, μαλακές μαξιλάρες και ένα χαλί από κοκοφοίνικα συνθέτουν ένα άνετο καθιστικό που προσφέρει στιγμές χαλάρωσης ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Οριζόντιες λωρίδες ξύλου καλύπτουν κάποιες γειτονικές ακαλαίσθητες πολυκατοικίες, αφήνοντας ωστόσο τον αέρα να περνάει ανάμεσά τους, δροσίζοντας τον κτιστό καναπέ ενώ μια επίσης ξύλινη πέργκολα μπορεί εύκολα να σκιάσει και να προστατεύσει από τη βροχή το υπαίθριο αυτό σαλόνι στην ταράτσα.
   
Οι μινιμαλιστικές γραμμές των επίπλων από ξύλο σημύδας δημιουργούν μια ευχάριστη αντίθεση με το παραδοσιακό στιλ του εξοχικού σπιτιού και κάνουν πιο ανάλαφρη την πέτρινη όψη του. Λεπτά καλάμια φιλτράρουν το φως του ήλιου δημιουργώντας μια ευεργετική σκιά ενώ δυο παλιομοδίτικα μεταλλικά φανάρια κρέμονται πάνω από το τραπέζι.
   
Συνδυασμένα με τα πράσινα ξύλινα κουφώματα, τα πράσινα μαξιλάρια στις καρέκλες δημιουργούν ένα ζωηρό κοντράστ πάνω στον κατακίτρινο γυμνό τοίχο του σπιτιού. Τα καλάμια της πέργκολας κάνουν πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ανάμεσα στα χρώματα, το φως και τη σκιά, αφήνοντας να σχηματιστούν οι λεπτές γραμμές τους και πάνω στο κίτρινο φόντο του υπαίθριου καθιστικού.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...