Η κρυφή ζωή ενός... πλυντήριου πιάτων

Μερικές οικιακές συσκευές δεν είναι αυτό που φαίνονται. Μπορούν να κάνουν κι άλλα πράγματα, που δεν είχατε φανταστεί. Μία από αυτές είναι το πλυντήριο πιάτων.
            1. οι γλόμποι από τα φωτιστικά θα γίνουν αγνώριστοι αν τα βάλετε για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων. Βάλτε τους με απόσταση μεταξύ τους και χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα υαλικά.

       2. Πλαστικές βούρτσες μαλλιών, χτένες, τσιμπιδάκια: αφού αφαιρέσετε όλες τις τρίχες, τοποθετήστε τα στο ειδικό καλάθι που έχει το πλυντήριο πιάτων. Μη βάλετε τις βούρτσες που έχουν ξύλινο σκελετό, γιατί το νερό και η ζέστη θα τις χαλάσουν.

       3. τα πλαστικά παιχνίδια, από κούκλες μέχρι και playmobil, γίνονται καινούρια στο πλυντήριο πιάτων. 

       4. τα πιάτα που ταίζετε τα κατοικίδιά σας: μη περιμένετε να βρωμίσουν πολύ. Καλό είναι να τα βάζετε στο πλυντήριο συχνά, για να μη πιάσουν βακτήρια, που μπορεί με τη σειρά τους να αρρωστήσουν κι εσάς και το ζωάκι σας. 

       5. Τις βούρτσες και τα σφουγγάρια που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τα πιάτα. Βάλτε τα μαζί με τα υπόλοιπα πιάτα και θα έχετε πάντα ολοκάθαρα σφουγγάρια.

       6. Το πλυντήριο πιάτων κάνει θαύματα με τα μαγειρικά σκεύη στα οποία αποθηκεύουμε το βούτυτο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, και τα οποία σπάνια σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε. 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...