Anne Hathaway: Ποια είναι η νέα sexy ντίβα του Hollywood

Πολλοί την θυμούνται από τα «Ημερολόγια μιας Πριγκίπισσας», ως αδέξια γαλαζοαίματη, με πρόσφατα ακόμη τα σπυράκια της ακμής. Ακόμη περισσότεροι την γνώρισαν ως «συνήγορο» του διαβόλου –ναι, αυτού που φοράει Prada και έχει την φάτσα της Meryl Streep.
Σήμερα, στα 29 της χρόνια, η Anne Hathaway μετατρέπεται από το «γλυκό μουτράκι της διπλανής πόρτας» σε sexy πρόσωπο του Hollywood, καθώς οι ερωτικές της σκηνές με τον Jake Gyllenhaal στην πιο πρόσφατη ταινία τους, "Αγάπη σαν Ναρκωτικό", τράβηξαν την προσοχή και του τελευταίου αρσενικού, ενώ οι «ακαδημαϊκοί» των Oscar την επέλεξαν ως οικοδέσποινα της φετινής τελετής μαζί με τον James Franco. Τι έχει πια αυτή η «ήρεμη δύναμη» του Hollywood και τους μαγνητίζει όλους;
Η «Annie», όπως την αποκαλούν οι στενοί της φίλοι, γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και μεγάλωσε με πολύ αυστηρές καθολικές αρχές. Τόσο μάλιστα, που στην εφηβεία της είχε αποφασίσει πως θέλει να γίνει καλόγρια –τι σκεφτόταν;-! Τα σχέδιά της άλλαξαν –για καλή τύχη της υποκριτικής τέχνης- όταν έμαθε πως ο αδελφός της, Michael, είναι ομοφυλόφιλος. Απογοητευμένη από μια θρησκεία η οποία καταδίκαζε τις επιλογές του αγαπημένου της αδελφού, η Anne δήλωσε «αγνώστου θρησκείας». Σήμερα δηλώνει πως τότε έπασχε από κατάθλιψη, την οποία ξεπέρασε μόνη της και επιδόθηκε στην εξέλιξη του ταλέντου της.

Πρώτο μεγάλο βήμα; Το κινηματογραφικό «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας» της Disney, στο οποίο έπαιξε επειδή… έπεσε από μια καρέκλα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Gary Marshall, έψαχνε για ένα νέο πρόσωπο για να ενσαρκώσει την γαλαζοαίματη ηρωίδα. Όταν η Anne πέρασε από casting, σωριάστηκε, πέφτοντας κατά λάθος από την καρέκλα της. Ο ρόλος έγινε δικός της επί τόπου. «Την λάτρεψα αμέσως. Ήξερα ότι αυτή η αδεξιότητα θα την έκανε ιδανική για τον ρόλο», δήλωσε ο Marshall.

Η ίδια δηλώνει πως είναι ταγμένη με περισσότερο πάθος στην υπηρεσία του θεάτρου παρά του κινηματογράφου, αλλά η έβδομη τέχνη της επεφύλασσε μεγάλα βήματα. Το 2005 έπαιξε στο «Μυστικό του Brokeback Mountain», κάνοντας εμφανή την επιθυμία της να αποτινάξει από πάνω της την εικόνα του γλυκού κοριτσιού των ρομαντικών κομεντί. Γι’ αυτό και μετά το «Ο Διάβολος φοράει Prada», στο πλευρό του ειδώλου της, της Meryl Streep, που την έκανε γνωστή ακόμη και στους λίγους που είχαν απομείνει να μην γνωρίζουν το όνομά της, επέστρεψε σε ιντριγκαδόρικους ρόλους με επιλογές – πρόκληση για τις ερμηνευτικές της δυνατότητες. Με άλλα λόγια, «Η Rachel παντρεύεται» και η Anne αποσπά πολλά βραβεία για την ερμηνεία της στην συγκεκριμένη ταινία ως «μαύρο πρόβατο» σε αποτοξίνωση.

Από εφηβικές κοριτσίστικες ταινίες (Τα «Ημερολόγια»), ομοφυλοφιλικό ουέστερν (βλέπε «Brokeback Mountain»), τρελή κωμωδία («Get Smart» με τον πράκτορα Steve Carell), και δράμα εποχής («Becoming Jane» ως Jane Austen) μέχρι παραγωγή φαντασίας του «μάστορα» Tim Burton («Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων»), τι άλλο μένει για την 29χρονη Νεοϋορκέζα να δοκιμάσει;

Κι όμως, έχει και συνέχεια. Σε έναν περίπου μήνα από τώρα, η Anne θα στρώσει το κόκκινο χαλί των Oscar, καθώς οι υπεύθυνοι την επέλεξαν για οικοδέσποινα. Δίπλα της, ο επίσης νέος, ωραίος και «next big thing» James Franco. Μάλλον, η Ακαδημία κάνει στροφή προς ένα πιο νεανικό προφίλ, χωρίς ονόματα θρύλους, αλλά με φρέσκα χαμογελαστά πρόσωπα, και ποιοι καλύτεροι από αυτούς τους δύο;

Μέχρι τότε, μπορούμε να την απολαύσουμε στην ταινία «Αγάπη σαν Ναρκωτικό», η οποία έκανε πρεμιέρα και στην χώρα μας πριν από λίγες ημέρες και έκανε την Anne και τον συμπρωταγωνιστή της Jake Gyllenhaal το κινηματογραφικό ζευγάρι της χρονιάς. Ο λόγος; Το περιεχόμενο της ταινίας, που μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις «ερωτικές σκηνές, ερωτικές σκηνές, ερωτικές σκηνές».
«Οι γυμνές σκηνές με την Anne είναι σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Gyllenhaal μετά τα γυρίσματα. Το να κυλιέσαι στο πάτωμα με μια όμορφη γυμνή γυναίκα δεν ακούγεται σαν βασανιστήριο, θα συμπληρώναμε εμείς.

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, και πιθανώς υποψήφια για το αγαλματίδιο του θείου Oscar, η Anne Hathaway έχει αρκετές πιθανότητες να βραβεύσει… τον εαυτό της. Δεν είναι τυχαίο που το περιοδικό People την κατατάσσει στους 50 πιο όμορφους ανθρώπους, ενώ το Entertainment Weekly την θεωρεί μία από τις πιο sexy stars του Hollywood. Ο Christopher Nolan, μάλιστα, σκέφτεται να την κάνει κορίτσι του Batman στην συνέχεια του «Σκοτεινού Ιππότη». Κι όλα αυτά, χωρίς να προκαλεί με την ερωτική της ζωή –είχε μία μακροχρόνια σχέση που έληξε το 2008. Μην ανησυχείς Anne, και από άντρες… το μοναστήρι να ‘ναι καλά.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...