Παθιασμένος υποστηρικτής της θρεπτικής αξίας των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και συνταγών, ο διατροφολόγος Μάκης Πεταλούδης μας δίνει τα φώτα του για να είμαστε υγιείς, δραστήριοι και με καθαρό μυαλό.
Οι συμβουλές τού διακεκριμένου διατροφολόγου θεωρούνται «απαράβατος κανόνας» για τους επώνυμους πελάτες του, αφού όλοι έχουν βιώσει τα θετικά αποτελέσματα τους τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ενέργεια που προσφέρουν. Το πρόγραμμα είναι διαφορετικό για τον καθένα. Ο διατροφολόγος λαμβάνει πάντα υπ’ όψιν του ότι κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές ανάγκες βάσει των δραστηριοτήτων αλλά και του ατομικού τρόπου ζωής!
Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, με όρεξη για το καλό φαγητό. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Μάκη Πεταλούδη τρώει πολλές βραστές σαλάτες που του αρέσουν, πολλές πρωτείνες, λίγα τυριά, καθόλου γλυκά αλλά και ένα άκρως θρεπτικό πρωινό που πάντα περιλαμβάνει μέλι, βρώμη, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, φρούτα, δαμάσκηνα, κρόκο Κοζάνης, κ.ά. σε διαφόρους συνδυασμούς!
Ο Χρήστος Δάντης, επίσης λάτρης του φαγητού, είναι και αυτός πολύ δραστήριος. Πρόβες, στούντιο, ζωντανές εμφανίσεις αλλά και ένα νεογέννητο μωρό, τον έχουν… στην πρίζα όλη μέρα! Μαζί με τον κ. Πεταλούδη έφτιαξαν ένα πρόγραμμα με πολλά και μικρά γεύματα, που περιλαμβάνουν σαλάτες, μικρά σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, γιαούρτι, φρούτα, πρωτείνες και οτιδήποτε υγιεινό μπορεί να καταναλώσει κάποιος που λόγω δουλειάς βρίσκεται πολλές ώρες εκτός σπιτιού.
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Νίκος Αντύπας, δυο σπουδαίοι Ελληνες συνθέτες, έχουν αδυναμία στην ελαφριά διατροφή. Ετσι τους συνιστά τροφές που δίνουν ενέργεια στο σώμα και το μυαλό, όπως είναι το ρόδι, τα παντζάρια, οι μπανάνες, η μαύρη σοκολάτα,
Μεταξύ των επωνύμων που έχουν ζητήσει τις συμβουλές τού Μάκη Πεταλούδη είναι η Ελντα Πανοπούλου, η Μπέσυ Μάλφα, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Λένα Αλκαίου και η Βίκυ Λέανδρος. Με δεδομένο ότι ο γυναικείος οργανισμός έχει ιδιαιτερότητες (λόγω ορμονών, έμμηνου ρύσης
κ.ά.) ο διατροφολόγος υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν τυχαίες δίαιτες κάθε φορά που θεωρούν ότι πρέπει να χάσουν κιλά. Επειδή, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου, όλες θέλουν να δείχνουν φρέσκες, ο κ. Πεταλούδης τους προτείνει να ακολουθούν τρεις βασικές συμβουλές:
1) Σωστή διατροφή και όχι δίαιτα.
2) Φρέσκα και όχι έτοιμα, εκτός εποχής προϊόντα.
3) Ασκηση που ταιριάζει στην καθεμία.
Για παράδειγμα, η Ελντα Πανοπούλου έπειτα από συζητήσεις με τον κ. Πεταλούδη κατέληξε ότι της ταιριάζει το περπάτημα. Κάθε ημέρα για μία ώρα περπατάει και σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής κατάφερε, ύστερα από πολλά χρόνια που έκανε αναποτελεσματικές δίαιτες, να χάσει πολλά κιλά και να μην τα ξαναπάρει!
Έχει πάθος με την παράδοση
«Οι παραδοσιακές συνταγές σε συνδυασμό με την ατελείωτη ποικιλία των ελληνικών προϊόντων και τη διαπιστωμένη ευεργετική δράση τους μπορούν να μας εξασφαλίσουν όχι μόνον υγεία αλλά και καλή φυσική κατάσταση» μας λέει ο Μάκης Πεταλούδης, υποστηρίζοντας με πάθος τη θρεπτική αξία των προϊόντων της ελληνικής γης: «Για παράδειγμα η κάππαρη, ένα από τα κατ’ εξοχήν παραδοσιακά προϊόντα της Ιου, πέραν της μοναδικής γεύσης που έχει, θεωρείται θεραπευτική για αρθρίτιδα, ρευματισμούς, ρευματοπάθειες, προβλήματα στο έντερο αλλά και ιδανική κατά της σεξουαλικής ανικανότητας. Η συμβουλή μου για όποιον θέλει να είναι υγιής, δραστήριος και με καθαρό μυαλό είναι η εξής: χρησιμοποιείτε ελληνικά φρέσκα προϊόντα και λαχανικά εποχής (πολύ σημαντικό), μέλι, ελαιόλαδο, όσπρια, ψάρια, κρέατα, ελληνικά βότανα, κρόκο Κοζάνης, ελληνικά αποξηραμένα δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα, μαύρη σοκολάτα, αβγά, ξινόγαλο, γιαούρτι, μπαχαρικά, ρίγανη, θυμάρι, τσουκνίδα, χαμομήλι, γλυκά του κουταλιού κ.λπ. Φτιάξτε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως τις έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, με παραδοσιακά προϊόντα που ταιριάζουν στα γονίδια μας, στο κλίμα μας και στον τρόπο που μάθαμε να τρώμε μεγαλώνοντας. Η διατροφή μας είναι c φύλακας-άγγελος της υγείας μας, το καύσιμο του οργανισμού μας, η ασπίδα προστασίας μας, αλλά και το φάρμακο μας, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη!».
TIP
«Φτιάξτε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως τις έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, με προϊόντα που ταιριάζουν στα γονίδια μας, στο κλίμα μας και στον τρόπο που μάθαμε να τρώμε μεγαλώνοντας.
Πηγή: Espresso
Οι συμβουλές τού διακεκριμένου διατροφολόγου θεωρούνται «απαράβατος κανόνας» για τους επώνυμους πελάτες του, αφού όλοι έχουν βιώσει τα θετικά αποτελέσματα τους τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ενέργεια που προσφέρουν. Το πρόγραμμα είναι διαφορετικό για τον καθένα. Ο διατροφολόγος λαμβάνει πάντα υπ’ όψιν του ότι κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές ανάγκες βάσει των δραστηριοτήτων αλλά και του ατομικού τρόπου ζωής!
Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, με όρεξη για το καλό φαγητό. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Μάκη Πεταλούδη τρώει πολλές βραστές σαλάτες που του αρέσουν, πολλές πρωτείνες, λίγα τυριά, καθόλου γλυκά αλλά και ένα άκρως θρεπτικό πρωινό που πάντα περιλαμβάνει μέλι, βρώμη, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, φρούτα, δαμάσκηνα, κρόκο Κοζάνης, κ.ά. σε διαφόρους συνδυασμούς!
Ο Χρήστος Δάντης, επίσης λάτρης του φαγητού, είναι και αυτός πολύ δραστήριος. Πρόβες, στούντιο, ζωντανές εμφανίσεις αλλά και ένα νεογέννητο μωρό, τον έχουν… στην πρίζα όλη μέρα! Μαζί με τον κ. Πεταλούδη έφτιαξαν ένα πρόγραμμα με πολλά και μικρά γεύματα, που περιλαμβάνουν σαλάτες, μικρά σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, γιαούρτι, φρούτα, πρωτείνες και οτιδήποτε υγιεινό μπορεί να καταναλώσει κάποιος που λόγω δουλειάς βρίσκεται πολλές ώρες εκτός σπιτιού.
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Νίκος Αντύπας, δυο σπουδαίοι Ελληνες συνθέτες, έχουν αδυναμία στην ελαφριά διατροφή. Ετσι τους συνιστά τροφές που δίνουν ενέργεια στο σώμα και το μυαλό, όπως είναι το ρόδι, τα παντζάρια, οι μπανάνες, η μαύρη σοκολάτα,
Μεταξύ των επωνύμων που έχουν ζητήσει τις συμβουλές τού Μάκη Πεταλούδη είναι η Ελντα Πανοπούλου, η Μπέσυ Μάλφα, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Λένα Αλκαίου και η Βίκυ Λέανδρος. Με δεδομένο ότι ο γυναικείος οργανισμός έχει ιδιαιτερότητες (λόγω ορμονών, έμμηνου ρύσης
κ.ά.) ο διατροφολόγος υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν τυχαίες δίαιτες κάθε φορά που θεωρούν ότι πρέπει να χάσουν κιλά. Επειδή, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου, όλες θέλουν να δείχνουν φρέσκες, ο κ. Πεταλούδης τους προτείνει να ακολουθούν τρεις βασικές συμβουλές:
1) Σωστή διατροφή και όχι δίαιτα.
2) Φρέσκα και όχι έτοιμα, εκτός εποχής προϊόντα.
3) Ασκηση που ταιριάζει στην καθεμία.
Για παράδειγμα, η Ελντα Πανοπούλου έπειτα από συζητήσεις με τον κ. Πεταλούδη κατέληξε ότι της ταιριάζει το περπάτημα. Κάθε ημέρα για μία ώρα περπατάει και σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής κατάφερε, ύστερα από πολλά χρόνια που έκανε αναποτελεσματικές δίαιτες, να χάσει πολλά κιλά και να μην τα ξαναπάρει!
Έχει πάθος με την παράδοση
«Οι παραδοσιακές συνταγές σε συνδυασμό με την ατελείωτη ποικιλία των ελληνικών προϊόντων και τη διαπιστωμένη ευεργετική δράση τους μπορούν να μας εξασφαλίσουν όχι μόνον υγεία αλλά και καλή φυσική κατάσταση» μας λέει ο Μάκης Πεταλούδης, υποστηρίζοντας με πάθος τη θρεπτική αξία των προϊόντων της ελληνικής γης: «Για παράδειγμα η κάππαρη, ένα από τα κατ’ εξοχήν παραδοσιακά προϊόντα της Ιου, πέραν της μοναδικής γεύσης που έχει, θεωρείται θεραπευτική για αρθρίτιδα, ρευματισμούς, ρευματοπάθειες, προβλήματα στο έντερο αλλά και ιδανική κατά της σεξουαλικής ανικανότητας. Η συμβουλή μου για όποιον θέλει να είναι υγιής, δραστήριος και με καθαρό μυαλό είναι η εξής: χρησιμοποιείτε ελληνικά φρέσκα προϊόντα και λαχανικά εποχής (πολύ σημαντικό), μέλι, ελαιόλαδο, όσπρια, ψάρια, κρέατα, ελληνικά βότανα, κρόκο Κοζάνης, ελληνικά αποξηραμένα δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα, μαύρη σοκολάτα, αβγά, ξινόγαλο, γιαούρτι, μπαχαρικά, ρίγανη, θυμάρι, τσουκνίδα, χαμομήλι, γλυκά του κουταλιού κ.λπ. Φτιάξτε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως τις έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, με παραδοσιακά προϊόντα που ταιριάζουν στα γονίδια μας, στο κλίμα μας και στον τρόπο που μάθαμε να τρώμε μεγαλώνοντας. Η διατροφή μας είναι c φύλακας-άγγελος της υγείας μας, το καύσιμο του οργανισμού μας, η ασπίδα προστασίας μας, αλλά και το φάρμακο μας, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη!».
TIP
«Φτιάξτε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως τις έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, με προϊόντα που ταιριάζουν στα γονίδια μας, στο κλίμα μας και στον τρόπο που μάθαμε να τρώμε μεγαλώνοντας.
Πηγή: Espresso