Ανακαίνιση Σε 7 Απλά Βήματα

Δυστυχώς, λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που βιώνουμε, οποιαδήποτε αλλαγή στο σπίτι μας, είναι αρκετά δαπανηρή για να την αντέξει η τσέπη μας. Έτσι η ανακαίνιση είναι μία λέξη τρομακτική, που μάλλον την αποφεύγουμε όπως ο διάβολος το λιβάνι, αν κι επιθυμούμε τρομερά να την κάνουμε πράξη.

Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, αλλά κίνητρο για να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας περισσότερο, ώστε να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. 'Αλλωστε, οι αλλαγές εκτός από νέα πνοή στην αισθητική του χώρου, πάντα φέρνουν και μία καλύτερη διάθεση.

Πριν από οποιαδήποτε κίνηση, θα πρέπει να αποφασίσετε το βασικό concept του χώρου, καθώς και τη χρήση που επιθυμείτε να κάνετε. Όπως είναι λογικό, άλλη πορεία θα ακολουθήσετε αν ο χώρος προορίζεται για το «σοφιστικέ» γραφείο σας, άλλη αν σκοπό έχει να αποτελέσει το «χαλαρωτικό» καθιστικό που θα περνάτε τις περισσότερες ώρες σας εκεί και φυσικά άλλη αν πρόκειται να φιλοξενήσει ένα «ζωηρό» παιδικό δωμάτιο.

Κάνοντας, λοιπόν, ένα αρχικό πλάνο με βάση τις κεντρικές ιδέες, μπορείτε να πορευτείτε σωστά, χωρίς να ξεφύγετε ούτε από το χρονικό στόχο σας, αλλά ούτε και από τον οικονομικό.

Τα 7 πιο σημαντικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε μία τέλεια ανακαίνιση, χωρίς τη δαπανηρή βοήθεια των ειδικών, και που πρέπει να προσέξετε περισσότερο είναι τα εξής:


Χρωματικές επιλογές
Το κλειδί της τέλειας αισθητικής ενός χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων που θα εφαρμοστούν στους τοίχους. 'Αλλωστε, αυτή είναι που θα καθορίσει και το στιλ του εκάστοτε χώρου. Κρεμ, γλυκό λευκό και ζαχαρί για minimal εκδοχές, γκρι και πορτοκαλί για βιομηχανικό στιλ, μπορντό και χρυσό για επιστροφή στο μπαρόκ και κίτρινο ή φούξια για ένταση και ζωηράδα.


Φωτισμός Όπως και τα χρώματα, έτσι κι ο φωτισμός, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την τελειότητα μίας διακοσμητικής απόπειρας. Αν στόχος σας στο δωμάτιο που ανακαινίζετε, είναι να πετύχετε ένα κλίμα χαλάρωσης και ξεκούρασης, τότε ο απαλός ή και κρυφός φωτισμός είναι οι ιδανικές επιλογές. Αν πάλι επιθυμείτε το φως να είναι πλούσιο στο χώρο, προτιμήστε επιβλητικά φωτιστικά οροφής.


Έπιπλα
Σε μία ανακαίνιση δεν είναι ανάγκη και τα έπιπλα που θα τοποθετηθούν να είναι καινούρια, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να αλλάξετε τα υφάσματά τους και να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Εναλλακτικά, η αλλαγή στη διαρρύθμιση των επίπλων στο χώρο μπορεί να αλλάξει ριζικά την αισθητική, τόσο ώστε να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της εισαγωγής καινούριων επίπλων. Επίσης, μία πολύ αγαπημένη τακτική των διακοσμητών, είναι η δημιουργία μίας ιδιαίτερης γωνιάς, όπως για παράδειγμα «γωνία διαβάσματος» που αποτελείται συνήθως από μία επιβλητική πολυθρόνα, με ένα μικρό πλαϊνό τραπεζάκι κι ένα ιδιαίτερο φωτιστικό.








Καθρέφτες Θα πρέπει να έχετε μάθει μέχρι τώρα την τεράστια αξία αυτού του απλού αντικείμενου. Ένας μεγάλος οριζόντιος καθρέπτης κατά μήκος του σαλονιού σας, μπορεί να κάνει το χώρο να φαίνεται διπλάσιος, ενώ ένας ορθογώνιος τοποθετημένος κάθετα στην κρεβατοκάμαρά σας, μπορεί να δώσει την αίσθηση του βεστιάριου, που όλες οι γυναίκες λατρεύουμε.


Αξεσουάρ και διακοσμητικά ανικείμενα Μπορεί η σημασία τους να σας φαίνεται μικρή και ταπεινή, αλλά στην πραγματικότητα τα διάφορα αξεσουάρ και διακοσμητικά κάνουν τη διαφορά και ολοκληρώνουν την αισθητική. Κεριά, κορνίζες, βάζα, μαξιλάρια, πίνακες, αγαλματίδια, ριχτάρια, χαλιά και κουρτίνες μπορούν να αλλάξουν ριζικά το ύφος και την εικόνα του χώρου σας.


Μπάνιο Απλά κι οικονομικά τα βήματα που μπορούν να ορίσουν την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Μία καινούρια κουρτίνα μπάνιου με ασορτί χαλάκι, θήκες για τις οδοντόβουρτσες και το κρεμοσάπουνο, μία χρήσιμη ραφιέρα για τα καλλυντικά, τις κρέμες και τα σαμπουάν σας κι ένα ψάθινο καλάθι για τα άπλητα. Και η ανανέωση έγινε πραγματικότητα!


Κουζίνα
Σίγουρα η αλλαγή πατώματος, πλακιδίων και ντουλαπιών είναι αρκετά ως και πολύ, δαπανηρή. Το ντύσιμο όμως των ντουλαπιών με ειδική ταπετσαρία δεν είναι και τόσο. Ούτε η αλλαγή των λευκών ειδών, της κουρτίνας και των πιάτων, είναι. Όσο για διακοσμητικά... άπειρα υπάρχουν στο εμπόριο που μπορούν να συνθέσουν μία κομψή κι οικονομική ταυτόχρονα διακόσμηση της κουζίνας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...