O γυναικείος οργασμός επιδρά στο μυαλό και στο σώμα

Για πολλά χρόνια, τον γυναικείο οργασμό και πώς αυτός επιδρά στο κορμί και το μυαλό, κάλυπτε ένα πέπλο μυστηρίου. Για πρώτη φορά όμως, οι νευροεπιστήμονες μπόρεσαν να απεικονίσουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο της γυναίκας, όταν βιώνει τον οργασμό.
Χάρις σε μια νέα τεχνική, τη Λειτουργική Μηχανική Απεικόνιση, που εντοπίζει πού ακριβώς συντελούνται οι διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτζερς του Νιου Τζέρσεϊ κατέγραψαν τη σεξουαλική δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Ανακάλυψαν λοιπόν ότι η σεξουαλική διέγερση, στην κορύφωσή της, συνοδεύεται από διαδοχικές αντιδράσεις που επιδρούν σε 30 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η επίδραση μάλιστα στο νευρικό σύστημα είναι τόσο ισχυρή, ώστε η γυναίκα που βιώνει τον οργασμό μπορεί προσωρινά να χάσει την αίσθηση του πόνου. «Στις γυναίκες, ο οργασμός επιδρά και στο μυαλό και στο σώμα», επισημαίνει στους «Τάιμς» ο καθηγητής Ψυχολογίας και επικεφαλής της έρευνας Μπάρι Κοιμσαρούκ.
Στο πλαίσιο της μελέτης, ο Dr. Komisaruk και οι συνεργάτες του τοποθέτησαν οκτώ γυναίκες σε μαγνητικούς τομογράφους, τους έδωσαν ένα σεντόνι να σκεπαστούν και τους ζήτησαν να αυνανιστούν έως ότου φθάσουν σε οργασμό.
Παρά το κλινικό περιβάλλον, όλες οι γυναίκες τα κατάφεραν και μάλιστα οι περισσότερες σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Οσο οι γυναίκες αυτοϊκανοποιούνταν, ο μαγνητικός τομογράφος τραβούσε φωτογραφίες του εγκεφάλου τους κάθε δύο δευτερόλεπτα, παρέχοντας στους επιστήμονες ένα πολύ κατατοπιστικό φιλμ σχετικά με τα μέρη του εγκεφάλου που ενεργοποιούνταν σε κάθε φάση. Οι μελετητές διαπίστωσαν πως ο οργασμός δεν συνδέεται μόνο με το λεγόμενο κύκλωμα επιβράβευσης του εγκεφάλου – όπως συμβαίνει π.χ. με τα γλυκά – αλλά και με την ορθολογική σκέψη. Καθώς επίσης ότι όταν η γυναίκα φθάνει στην κορύφωση, η δραστηριότητα του εγκεφάλου είναι πολύ αυξημένη. Το φιλμ θα παρουσιαστεί εντός του Νοεμβρίου στο Συνέδριο Νευροεπιστήμης 2010 που οργανώνει η Αμερικανική Εταιρεία Νευροεπιστήμης.
Ο τρόπος αντίδρασης ήταν λίγο - πολύ κοινός σε όλες τις γυναίκες, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να σχηματίσουν μια εικόνα για τον συνηθισμένο οργασμό – και πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν όσες πάσχουν από κάποιο είδος σεξουαλικής δυσλειτουργίας (περίπου μία στις επτά γυναίκες δεν έχουν βιώσει ποτέ οργασμό).
Ο Dr. Barry R. Komisaruk και η ομάδα του, κατά τη διάρκεια παλαιότερης έρευνας, ανακάλυψαν επίσης ότι ο γυναικείος οργασμός τείνει να διαρκεί περισσότερο και μπορεί να είναι πολλαπλός. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφού ζήτησαν από κάποιες γυναίκες να αυτοϊκανοποιηθούν και κάθε φορά που φθάνουν σε οργασμό να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. ∆εν ήταν λίγες εκείνες που σήκωσαν αρκετές φορές τα χέρια τους, συχνά με διαφορά λίγων δευτερολέπτων.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...