Fashion trends Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011

Η σεζόν "Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011", βρίσκεται προ των πυλών.
Οι πασαρέλες γέμισαν με ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές δημιουργίες και πολύ σύντομα το ίδιο θα συμβεί και στις βιτρίνες των καταστημάτων.
Ήρθε λοιπόν η  ώρα, να δούμε τις τάσεις που χαρακτηρίζουν την καινούργια σεζόν.
Η μόδα φέτος είναι για άλλη μια φορά ανάλαφρη και δίνει έμφαση στον συνδυασμό της άνεσης με το στιλ.
Ας υποδεχθούμε λοιπόν την Άνοιξη και το καλοκαίρι «ετοιμοπόλεμες» και –όπως πάντα- in fashion, μέσα από έναν σύντομο «περίπατο» στις πασαρέλες των γνωστότερων οίκων που θα μας κατευθύνουν με τον καλύτερο τρόπο, να επιλέξουμε τα κομμάτια εκείνα που θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα μας και θα μας αναδείξουν για μια ακόμα φορά στις καλύτερες fashionistas.
Ας δούμε λοιπόν, με μια σύντομη και περιληπτική ματιά τα "hot trends" της φετεινής σεζόν και σε επόμενα άρθρα μας θα μπούμε – όπως κάθε χρονιά - στις λεπτομέρειες, που χαρακτηρίζουν την σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες.


Φαρδιά φούστα. Η επιστροφή!

Από τα βάθη της δεκαετίας του ’70 ανασύρουν οι σχεδιαστές μόδας τις φαρδιές φούστες. Για όσες δεν τις έχουν σε μεγάλη υπόληψη θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους ότι, εκτός από τις ευλογίες των μεγάλων μόδιστρων, αρέσουν πάρα πολύ και στους άνδρες που τις θεωρούν θηλυκές και σέξι και ότι επιτρέπουν στην φαντασία τους να «οργιάζει».
Στις πασαρέλες είδαμε πάρα πολλές παραλλαγές της φαρδιάς φούστας, τόσες που να επιτρέπουν σε κάθε γυναίκα να βρει εκείνη που ταιριάζει απόλυτα στον σωματότυπο, το στιλ και την προσωπικότητά της. Μακριές λοξές ή μίνι με πλούσιο πλισέ είναι οι πιο συνηθισμένες ενώ οι σχεδιαστές του οίκου Salvatore Ferragamo μας προτείνουν ένα πιο ασύμμετρο στιλ.


Ψηλοκάβαλα φαρδιά παντελόνια. Η επιστροφή Νο2!

Άλλη μια τάση που μας έρχεται από την δεκαετία του ’70. Άνετα, σικ και πολύ θηλυκά σε άπειρα μοντέρνα και νεανικά σχέδια. Το κούμπωμα ανεβαίνει ψηλά στο ύψος της μέσης κάνοντας τα πόδια να δείχνουν ατελείωτα και κρύβοντας με εξαιρετική επιτυχία τις όποιες ατέλειες μπορεί να διαθέτουμε στην κοιλιά, την περιφέρεια ή την μέση.
Συνδιασμένα με φαρδιά τοπ, πλατφόρμες και λεπτές ζώνες είναι σίγουρο ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα και των πιο αυστηρών fashionistas. Με χαρά μας λοιπόν βλέπουμε τα φαρδιά παντελόνια με την ψηλή μέση να στολίζουν τις πασαρέλες των Jason Wu, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger και Tory Burch και σίγουρα θα τα απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι.


Σορτς. Τα δημοφιλή!

Τα σορτς συνδιάζουν με απόλυτη επιτυχία την άνεση με το στιλ και αυτό τα κάνει τόσο αγαπητά σε όλες μας Οι σχεδιαστές για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011 παρουσίασαν μια μεγάλη γκάμα από άνετα σορτς που φοριούνται άνετα στο γραφείο, μέχρι καυτά και άκρως προκλητικά σορτσάκια για τις τολμηρές!
 


Πουκάμισο – φόρεμα. Total stylish new entry

Μπορεί να μας φαίνεται παράξενος συνδυασμός – τουλάχιστον λεκτικά- όμως οι σχεδιαστές δεν φαίνεται να συμφωνούν και γεμίζουν τις πασαρέλες με απολύτως θηλυκές μακριές πουκαμίσες που εκτελούν χρέη φορέματος. Ο Tommy Hilfiger παρουσιάζει μια εξαιρετικά θηλυκή εκδοχή της πουκαμίσας, στην πασαρέλα των Viktor & Rolf είδαμε ασύμμετρες παραλλαγές ενώ ο Paul Smith παρουσιάζει έναν πετυχημένο συνδυασμό ανδρικού πουκάμισου με μήκος που να το κάνει να αποτελεί ένα απόλυτα γυναικείο φόρεμα.
 


Το φόρεμα. Δεν λείπει ποτέ!

Τα φορέματα δεν απουσιάζουν από καμία σεζόν. Με πιέτες ή κρόσσια, λοξά και στολισμένα με δαντέλα, αγκαλιάζουν όλες τις λεπτομέρειες που οι μόδιστροι λανσάρουν την φετινή σεζόν. Ας δούμε τι προτείνουν για φέτος το καλοκαίρι οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές.
Μάξι. Φέτος οι προτάσεις για μάξι φορέματα είναι περισσότερες από ποτέ. Φτιαγμένα από ελαφρά υφάσματα που ευνοούν την κίνηση και τα κάνουν να δείχνουν «αεράτα», τα περισσότερα λευκά  ή εμπριμέ λανσάρονται στις πασαρέλες των Alberta Ferreti, Carolina Herrera, Gianfranco Ferre και πολλών άλλων.
Με ουρά. Μια όντως απρόσμενη τάση για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011. Από καυτά μίνι με μακρύτερο μήκος στο πίσω μέρος μέχρι εντυπωσιακές τουαλέτες έτοιμες για το «κόκκινο χαλί» τα φορέματα με ουρά θα αποτελέσουν σίγουρα την έκπληξη του φετινού καλοκαιριού.
 


Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά!

Πιέτες. Όχι μόνο σε φούστες αλλά και σε μπλούζες, τοπς και φορέματα, οι πιέτες μάλλον πρόκειται να αποτελέσουν το σήμα κατατεθέν για την ανοιξιάτικη – καλοκαιρινή σεζόν 2011.
Δαντέλα. Στις πασαρέλες όλων των σχεδιαστών είδαμε κομμάτια από δαντέλα. Άλλα εξολοκλήρου φτιαγμένα με το –ομολογουμένως- σέξι αυτό υλικό και άλλα με λεπτομέρειες από δαντέλα που αφήνει κομμάτια του σώματος στην κοινή θέα. Αν αποφασίσετε να εντάξετε τέτοια κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας οι επιλογές είναι άπειρες.
Φλοράλ. Δύο σεζόν πριν καλωσορίσαμε με χαρά τα λουλουδάτα σχέδια που τόσο έφτιαχναν την ψυχολογία μας. Φέτος το φλοράλ ξαναχτυπά με πιο πολλές παραλλαγές από ποτέ χάρη στους Marc Jacobs, Carolina Herrera και Christian Dior.

Λεοπάρ. Αν το βαρεθήκατε αλίμονό σας. Το λεοπάρ αποτελεί και πάλι τάση για την νέα σεζόν και οίκοι και σχεδιαστές όπως οι Dolce & Gabbana, Burberry Prorsum και Rebecca Taylor προτείνουν επιτακτικά να τα εντάξουμε και πάλι στην γκαρνταρόμπα μας.

Κρόσσια. Παρ’ όλο που έχει αποδειχθεί ότι τα κρόσσια είναι μια τάση που μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει ολοκληρωτικά ένα ντύσιμο οι σχεδιαστές τα εντάσσουν και σ’ αυτή την σεζόν προκαλώντας μας να αποδείξουμε πόσο καλές fashionistas. μπορούμε να είμαστε.


Τα χρώματα της σεζόν

Λευκό. Αποτελεί πάντα ασφαλή επιλογή για κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Για το 2011 όμως δεν αποτελεί απλά επιλογή αλλά βασικό trend.
Φωτεινά χρώματα. Κρύψτε όσο βαθύτερα μπορείτε τα μαύρα και τα μουντά χρώματα. Η σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011 επιβάλει φωτεινά χρώματα με το κίτρινο του λεμονιού και το πορτοκαλί να αποτελούν τις Νο 1 χρωματικές επιλογές. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...