ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η εποχή που η λιποαναρρόφηση άφηνε ουλές στο σώμα, δημιουργούσε ανομοιογενή κατανομή του λίπους και σε κρατούσε στο κρεβάτι για μέρες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι νέες μέθοδοι λιποαναρρόφησης και λιποδιάλυσης έχουν ήδη εφευρεθεί και γίνονται με παλλόμενη κίνηση, τρισδιάστατα και αναίμακτα.
Λιποαναρρόφηση με Παλλόμενη Κίνηση
Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κλσσικής λιποαναρρόφησης και πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με επισκληρίδιο ή με γενική αναισθησία. Η διαδικασία ξεκινά με τη λεγόμενη διήθηση: μέσα από τομές λίγων χιλιοστών ο χειρουργός διαχέει στα λιποκύτταρα τοπικό αναισθητικό, φυσιολογικό ορό και άλλα ειδικά υγρά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να τα διογκώνουν, ώστε να αποκολλούνται και να αφαιρούνται ευκολότερα στη συνέχεια.

Μετά τη διόγκωση του λιποκυττάρου -και μέσα από τις ίδιες τομές-, ο χειρουργός δημιουργεί με τη βοήθεια χειροκίνητης κάνουλας τα κανάλια από όπου θα περάσουν οι κάνουλες της λιποαναρρόφησης, ώστε να μη δημιουργηθούν αντιαισθητικές “λακούβες”, δηλαδή δυσαρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Τελικώς, εισάγονται οι κάνουλες της λιποαναρρόφησης, οι οποίες στην επέμβαση αυτή είναι συνδεδεμένες με ειδική συσκευή παλμικής δόνησης. Έτσι, η κάνουλα πραγματοποιεί μία ελεγχόμενη περιστροφική κίνηση και το ήδη διογκωμένο λιποκύτταρο αποκολλάται ευκολότερα, ενώ η παλμική δόνηση βοηθά ώστε να μην τραυματίζονται οι παρακείμενοι ιστοί και η ανάρρωση να είναι ταχύτερη.
Διάρκεια: Η ίδια η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, ανάλογα με την περιοχή ή τις περιοχές, όπου θα πραγματοποιηθεί λιποαναρρόφηση. Η διανυκτέρευση στο νοσοκομείο κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να ενυδατωθεί σωστά ο οργανισμός για το πρώτο 24ωρο και να είναι άμεση η ανάρρωση.
Μετά τη διαδικασία: Για περίπου 20 ημέρες είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού ελαστικού κορσέ, ενώ για 1 μήνα απαγορεύεται η γυμναστική. Το οίδημα διαρκεί περίπου όσο και η χρήση του κορσέ και ο πόνος, εάν υπάρξει, αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται άμεσα.

Πλεονεκτήματα:
· Η παλμική δόνηση σέβεται τους παρακείμενους ιστούς και αναγνωρίζει μόνο το λιποκύτταρο, το οποίο αναρροφά, άρα δεν υπάρχουν έντονες και τραυματικές κινήσεις κατά το χειρουργείο.
· Προσφέρει ταχύτερη ανάρρωση και μικρότερο χειρουργικό χρόνο.
· Μπορούν να αφαιρεθούν μεγαλύτερες ποσότητες λίπους.
· Οι πολύ λεπτές κάνουλες επιτρέπουν την πραγματοποίηση λιποαναρρόφησης και σε “δύσκολες” περιοχές, όπως οι αστράγαλοι ή το σαγόνι.
Κίνδυνοι- Επιπλοκές: Όπως και στην κλασική λιποαναρρόφηση, οι συχνότεροι κίνδυνοι είναι η φλεγμονή, το αιμάτωμα ή μια κάποια δυσμορφία (λακούβες), τα οποία όμως ελαχιστοποιούνται με την επιλογή έμπειρου χειρουργού.
Ενδείξεις: Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος και δεν ενδείκνυται για απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα. Ενδείκνυται μόνο για περιπτώσεις εντοπισμένου, τοπικού πάχους.
Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα, καθώς, εφόσον αφαιρεθεί το λιποκύτταρο δεν επανεμφανίζεται, άρα δεν είναι πιθανή η συσσώρευση λίπους στο ίδιο σημείο.
Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση
Πρόκειται για λιποδιάλυση με τη μέθοδο της ηλεκτρολιπόλυσης, που υπόσχεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της τοπικής συσσώρευσης λίπους και της κυτταρίτιδας. Κατά τη μέθοδο αυτή δεν χρησιμοποιείται νυστέρι, αλλά ηλεκτρικό ρεύμα. Συγκεκριμένα, τριχοειδείς (λεπτές) και εύκαμπτες βελόνες τοποθετούνται μέσα στον υποδόριο ιστό στις περιοχές των λιποαποθηκών, όπως στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά και στα μπράτσα, και μέσα από αυτές διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης και ειδικής συχνότητας.

Η κάθε συνεδρία γίνεται σε 3 στάδια: στο πρώτο στάδιο η συχνότητα είναι τέτοια που αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης του λιποκυττάρου, με αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους, στο δεύτερο στάδιο χρησιμοποιείται συχνότητα που δρα και στα πιο επιφανειακά λιποκύτταρα και διεγείρει τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και στο τρίτο στάδιο διοχετεύεται άλλη συχνότητα ρεύματος που προκαλεί διέγερση των μυών.
Στην κάθε συνεδρία, λοιπόν, περιλαμβάνεται και πρόγραμμα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, που υπόσχεται μόνιμη και οριστική εξαφάνισή της, και παράλληλα επιτυγχάνει τόνωση του δέρματος και μυική σύσφιξη. Καλείται, δε, αναίμακτη λιποαναρρόφηση, γιατί έχουμε τα θεαματικά αποτελέσματα μιας λιπαναρρόφησης, χωρίς τους κινδύνους του χειρουργείου, χωρίς ουλές ή περίοδο ανάρρωσης.
Διάρκεια: Γενικά δεν υπάρχει περιορισμός, αλλά κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται 2 συνεδρίες την εβδομάδα και κάθε συνεδρία διαρκεί 1,5-2 ώρες. Συνολικά απαιτούνται περίπου 15 συνεδρίες, αν και ο τελικός αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την ανταπόκριση στη θεραπεία.
Μετά τη διαδικασία: Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, καθώς δεν απαιτείται καμία φαρμακευτική αγωγή ή περίδεση και δεν υπάρχουν σημάδια ή ουλές.
Πλεονεκτήματα:
· Η μέθοδος είναι αναίμακτη και τα αποτελέσματα σταδιακά και πολύ αρμονικά. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως χάνεις πόντους και κάνεις σύσφιξη παράλληλα.
· Δεν υπάρχει ο κίνδυνος του σχηματισμού δυσμορφιών και το τοπικό πάχος εξαλείφεται ομοιόμορφα.
· Είναι ανώδυνη, αφού δεν υπάρχουν νεύρα στο λίπος του υποδόριου ιστού, όπου τοποθετούνται οι βελόνες.
Κίνδυνοι-Επιπλοκές:
Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής εφόσον πραγματοποιείται από έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς.
Ενδείξεις:
Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση τόσο του τοπικού λίπους όσο και της κυτταρίτιδας. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει και σε περιπτώσεις γενικευμένης παχυσαρκίας σε συνδυασμό με συγκεκριμένη διατροφή και παρακολούθηση.
Αποτελέσματα:
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Σε περίπτωση που στο μέλλον σημειωθεί αύξηση του σωματικού βάρους, η κατανομή του λίπους θα είναι ομοιόμορφη, χωρίς εκλεκτική εναπόθεση στα σημεία του σώματος που έχουν ήδη υποβληθεί σε ηλεκτρολιπόλυση.
Τρισδιάστατη Λιποαναρρόφηση
Πρόκειται για μία καινούργια και διαφορετική προσέγγιση στη διαμόρφωση του σώματος με την χρήση της λιποαναρρόφησης-λιπογλυπτικής, η οποία αφορά την περιοχή των μηρών, των ισχίων, των γλουτών και της κοιλιάς. Η μέθοδος αυτή στοχεύει στην αναδιαμόρφωση συνολικά του σώματος και πριν από την εφαρμογή της λαμβάνεται υπόψιν υπόψιν ορισμένοι παράγοντες.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα σώματος: το πρότυπο τύπου Α, που το τοπικό λίπος είναι συσσωρευμένο στα πλάγια των μηρών, το πρότυπο V, που το λίπος είναι μαζεμένο στα ισχία, το τετράγωνο πρότυπο, όταν υπάρχει ίσος καταμερισμός λίπους στα ισχία και στα πλάγια των μηρών, και το στρογγυλό πρότυπο.
Επίσης, εξετάζονται οι γλουτοί, η ανατομία του σκελετού και οι μύες της κοιλιάς. Σκοπός της τρισδιάστατης λιποαναρρόφησης είναι η μετατροπή των διαφορετικών σχημάτων σε στρογγυλό πρότυπο με τονισμένους γλουτούς, αλλά και ορατούς κοιλιακούς μυς. Κατά την επέμβαση αφαιρείται λίπος από τα σημεία που εξέχουν, όπως είναι τα ισχία και το πλάγιο των μηρών, η έσω περιοχή των μηρών, η κάτω γλουτιαία πτυχή.

Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα τελικό S μεταξύ του κάτω μέρους της πλάτης και των γλουτών, κάνοντας επίσης λιποαναρρόφηση στο κάτω μέρος της πλάτης και ανάμεσα στους γλουτούς. Το λίπος, που αφαιρείται με κάνουλες 4-5 mm, μπαίνει σε συσκευή φυγοκέντρισης και τοποθετείται με ειδικές κάνουλες στα κατάλληλα σημεία των γλουτών, προκειμένου να δοθεί ο επιθυμητός όγκος και να επιτευχθεί η προβολή στην πρόσθια-οπίσθια εικόνα και στο προφίλ. Στην πρόσθια επιφάνεια της κοιλιάς αφαιρείται λίπος από διάφορα σημεία και δίνεται βάρος στην ανάδειξη των μυών, ώστε να δημιουργηθεί το λεγόμενο 6pack.
Το σύνολο της επέμβασης γίνεται σε διαφορετικά επίπεδα, τόσο στο οπίσθιο όσο και στο πρόσθιο μέρος, γεγονός που της δίνει το όνομα 3-D. Πραγματοποιείται με ελαφρά γενική αναισθησία, αφού θα πρέπει να αλλάζει κανείς θέση κατά τη διάρκειά της, για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Διάρκεια: Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 2-4 ώρες και απαιτείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.
Μετά τη διαδικασία: Για 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση θα πρέπει να κοιμάται κανείς σε πρόσθια στάση, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση του ειδικού κορσέ. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται περίπου 1 εβδομάδα μετά, ενώ απαγορεύεται η γυμναστική για 4 εβδομάδες.
Πλεονεκτήματα:
· Πρόκειται για μία μορφή λιποαναρρόφησης που δεν αντιμετωπίζει απλά το τοπικό πάχος, αλλά προσφέρει ένα αρμονικό αποτέλεσμα σε όλες τις διαστάσεις.
Κίνδυνοι- Επιπλοκές: Οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές είναι κοινοί με αυτούς τις παραδοσιακής λιποαναρρόφησης, που όμως ελαχιστοποιούνται με την επιλογή έμπειρου χειρουργού.
Ενδείξεις: Ενδείκνυται για ανθρώπους με τοπικό συσσωρευμένο λίπος, που όμως διαθέτουν καλές αναλογίες βάρους προς ύψος. Η λιποαναρρόφηση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέσω απώλειας βάρους.
Αποτελέσματα: Μόνιμα, για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...