Σεξ,ψέμματα και βιντεοταινίες

72 εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται μηνιαίως sites ερωτικού περιεχομένου. Το 77% είναι άντρες, εκ των οποίων το 46% παντρεμένοι. Μήπως η διαδικτυακή σχέση των αντρών με το πορνό είναι ό,τι για εμάς τις γυναίκες το online (window) shopping?
Ανοίγεις «τυχαία» τo κινητό του και βρίσκεις μέσα 1 GB φορτωμένο με ερωτικά βίντεο. Χρησιμοποιείς το pc του, και άλλα βιντεάκια, ακόμη πιο προκλητικά, έχουν κατακλύσει το σκληρό του. Μα τι του συμβαίνει επιτέλους; Κάνω κάτι λάθος εγώ; Δεν του είμαι αρκετή; Μα, επιτέλους, τι βρίσκει σε αυτά τα βίντεο που δεν μπορεί να του τα προσφέρει η σχέση μας;
ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, 28.258 χρήστες του Ίντερνετ βρίσκονται κάθε δευτερόλεπτο σε πορνογραφικά sites, ξοδεύοντας 3.075 δολάρια, ενώ κάθε 39 δευτερόλεπτα ένα νέο ερωτικό βίντεο γυρίζεται στις ΗΠΑ. Είναι πια τόσο απλό: ενώ παλιότερα κάποιος έπρεπε να είναι απόλυτα αποφασισμένος για να αγοράσει ένα πορνογραφικό περιοδικό ή να νοικιάσει μια αντίστοιχη ταινία, ώστε να εκτεθεί στον περιπτερά ή στον υπάλληλο του video club, τώρα μπορεί να έχει ό,τι κι αν θελήσει με ένα κλικ. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 420 εκατομμύρια σελίδες «ενηλίκων» στο Ίντερνετ που προσφέρουν απλόχερα σεξουαλικό υλικό, άλλοτε δωρεάν και άλλοτε έναντι προσιτού οικονομικού αντιτίμου. Μάλιστα ο βρετανικός κολοσσός παραγωγής ερωτικών ταινιών Private Media Group έχει εξελίξει τόσο τις υπηρεσίες του, ώστε να αποστέλλει ερωτικά video απευθείας σε κινητά τηλέφωνα. Δεν τους καταλαβαίνεις… Αλλά μήπως κι αυτοί σε καταλαβαίνουν όταν σερφάρεις με τις ώρες στο yoox.com για ένα ζευγάρι μπότες που ίσως να μην αγοράσεις ποτέ;
FAQ: ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;
Γιατί ένας άντρας που βρίσκεται σε σχέση και μπορεί να αντλήσει άμεσα ικανοποίηση από μια real time σεξουαλική επαφή, να καταφύγει στην πορνογραφία; Σε πρώτο επίπεδο μπορεί να ακούγεται παράλογο, παρ’ όλα αυτά και η πορνογραφία έχει τα δυνατά της σημεία: είσαι μόνος με τον εαυτό σου και δεν χρειάζεται να ικανοποιήσεις κανέναν, δεν έχεις το άγχος της στύσης ούτε της εκσπερμάτισης, δεν χρειάζεται να ψιθυρίσεις γλυκόλογα, μπορείς να μπεις κατευθείαν στο ψητό, και μάλιστα με τους δικούς σου ρυθμούς. Ίσως όλα αυτά να μη μας είναι οικεία, αφού ως θηλυκά δεν έχουμε αντίστοιχες ανησυχίες (ακόμα και οργασμό μπορούμε να υποκριθούμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία), όμως για έναν άντρα είναι σημαντικές παράμετροι άγχους. Στις ερωτικές ταινίες, όλα είναι απλά: οι γυναίκες είναι πάντα «καυτές» και «υγρές», «έτοιμες για όλα», δεν ζητάνε συναισθηματική κάλυψη, προσφέρουν το κορμί τους οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς γκρίνιες και χωρίς πρωτοβουλίες.
Οι πρωταγωνίστριες των
adult ταινιών είναι τα ιδανικά αντικείμενα του σεξ, οι γυναίκες που κάθε άντρας ονειρεύεται από τη εφηβεία του - γεγονός που δικαίως εξοργίζει τις φεμινίστριες.
Όπως ομολογεί και ο διάσημος πορνοστάρ
Bill Margold στο βιβλίο του ψυχαναλυτή Robert Stoller «Porn: Myths for the 20th Century»: «Οκύριος λόγος που κάνω αυτή τη δουλειά είναι για να δικαιώσω όλους τους άντρες που δεν κατάφεραν να έχουν τις γυναίκες που ήθελαν στην εφηβεία, να πραγματοποιήσω τα όνειρά τους». Και όλα αυτά βέβαια συνδέονται άμεσα με το θέμα του ελέγχου: όταν βλέπουν μια πορνοταινία, οι άντρες είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, επιβάλλουν στα θηλυκά ακόμα και τις πιο ακραίες φαντασιώσεις τους, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταφέρνουν να πετύχουν στην πραγματική ζωή. Αυτό σχετίζεται και με το διχασμό πολλών αντρών, που από τη μια θέλουν μία όσια γυναίκα για σύντροφο και μητέρα των παιδιών τους κι από την άλλη επιθυμούν μια πόρνη στο κρεβάτι – ένα φαινόμενο γνωστό στους ψυχαναλυτικούς κύκλους ως «Σύνδρομο Μαντόνα - Πόρνη». Και τέλος, μην ξεχνάμε τις λιγότερο ψυχολογικές και περισσότερο πρακτικές διεξόδους που μια πορνοταινία μπορεί να προσφέρει στο δέκτη της: μπορεί να φαντασιωθεί την ερωτική επαφή σε οποιοδήποτε δυνατό περιβάλλον και με κάθε είδους γυναίκα, κάθε φυλής και σωματικής διάπλασης. Κακά τα ψέματα: δεν είσαι Κινέζα, και δεν θα γίνεις ποτέ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...