Aντιγήρανση

Είναι η πιο κοινή λέξη ανάμεσα στους κύκλους που ασχολούνται με την ομορφιά. Όλες οι μελέτες και οι έρευνες της τελευταίας πενταετίας από τα διασημότερα πανεπιστήμια του κόσμου αφορούν στο θέμα αντιγήρανση.
Κι ενώ ερευνητές, γιατροί, βιολόγοι και τεχνοκράτες ψάχνουν εναγωνίως το ελιξίριο της νεότητας, εμείς επωφελούμαστε από τα προϊόντα της τεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας και της κοσμητολογίας και φτιάχνουμε τις δικές μας συνταγές.
__Η σύγχρονη αισθητική έχει να επιδείξει πολλά όπλα εναντίον του χρόνου. Μηχανήματα, καλλυντικά και τα χέρια μας.

ΣΤΟΧΟΙ κατά σειρά προτεραιότητας εναντίον της φθοράς του χρόνου.

1. Βελτίωση της επιφάνειας του δέρματος.
2. Υποστήριξη του υποδέρματος
3. Σταθεροποίηση του οβάλ
4. Γέμισμα των ρυτίδων

ΠΡΩΤΟΣ στόχος λοιπόν η βελτίωση της επιφάνειας του δέρματος. Ποτέ ένα θαμπό δέρμα δεν μπορεί να έχει θετική εικόνα για ένα πρόσωπο.
__Δουλεύουμε συστηματικά απολεπίζοντας το δέρμα, ώστε να εμπεδωθεί η λάμψη. Αυτό γίνεται με τα peeling. AHA και BHA είναι ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος για μια ήπια και αποτελεσματική και αόρατη απολέπιση. Τα phytopeeling είναι σαφώς πιο δραστικά από τα AHA’s κάνοντας μια ελαφριά εως μέτρια, αλλά και επιλεκτικά πιο βαθειά απολέπιση. Η μέθοδος με τους μικροκρυστάλλους από οξείδιο του αργιλίου είναι και αυτή μια αποτελεσματική απολέπιση. Η βιταμίνη Α σε μορφή ρετινοϊκού οξέος κάνει μια βαθιά ορατή απολέπιση. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι ανάπλασης της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος, είναι επεμβατικές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από τον αισθητικό, διότι παρουσιάζονται τακτικά ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Ο χρόνος που εφαρμόζονται είναι αυστηρά στη διάρκεια του χειμώνα και συγκεκριμένα για τη χώρα μας, τα peeling δουλεύονται από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο
__Έχοντας κατακτήσει τη λάμψη, προχωράμε στον

ΔΕΥΤΕΡΟ στόχο, που έχει να κάνει με την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Η ενυδάτωση είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, για ένα υγιές και νεανικό δέρμα. Η αντιοξείδωση επίσης είναι σημαντική για την φωτεινότητα και την λάμψη του δέρματος καθώς και για την αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών στο επίπεδο του δέρματος. Σημαντική είναι και η φροντίδα που έχει να κάνει με τη θρέψη του δέρματος χρησιμοποιώντας απαραίτητα θρεπτικά στοιχειά. Στην καμπίνα μας υπάρχουν αναρίθμητες περιποιήσεις για την κάλυψη όλων των παραπάνω αναγκών.

ΤΡΙΤΟΣ στόχος, κεφαλαιώδους σημασίας για μια νεανική εμφάνιση, είναι η ανόρθωση και σταθεροποίηση του οβάλ του προσώπου. Πηγαίνοντας κόντρα στη βαρύτητα, που θέλει τις γραμμές του προσώπου μας να βαίνουν καθοδικά, εμείς ανεβάζουμε τις γραμμές μας προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας ρεύματα και την ενέργεια από τα χέρια μας. Τα μικρορεύματα είναι η καλύτερη επιλογή. Συνιστώνται 10 και πάνω επισκέψεις, κοντά η μια στην άλλη γι αρχή. Τα μικρορεύματα μπορούν να εφαρμοσθούν κάθε μέρα. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις.
  Τα παρεμβαλλόμενα ή διασταυρούμενα ρεύματα, είναι επίσης πολύ καλά για επιδερμική σύσφιξη. Μπορούν και αυτά να εφαρμοσθούν καθημερινά. Μπορούν να συνδυασθούν με τα μικρορεύματα εναλλάξ μαζί (πρώτα τα μεν, μετά τα δε).
  Η μέθοδος μασάζ rejouvance έχει παρόμοια αποτελέσματα με τα μικρορεύματα. Ο συνδυασμός και των δυο κάνει θαύματα στην ανόρθωση του προσώπου. Πολλές κοντινές επισκέψεις εμπεδώνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ στόχος είναι το γέμισμα των ρυτίδων ώστε να μειωθεί το βάθος τους. Γίνεται με υαλουρονικό οξύ και με προϊόντα που περιέχουν πολυπεπτίδια, φυτοοιστρογόνα, ισοφλαβόνες κ.α. __Το υαλουρονικό παραμένει το πιο δημοφιλές γέμισμα. Εφαρμόζεται με μεσοθεραπεία, ενέσιμη και μη. Η ενέσιμη αφορά τους γιατρούς. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Τώρα κυκλοφορούν πιστολιά μ’ ενεσούλες που απευθύνονται σε αισθητικούς. Για την συγκεκριμένη μέθοδο δεν έχω ακόμα άποψη, αλλά πιστεύω ότι η επιτυχία της έχει να κάνει με την ποιότητα του ενέσιμου υλικού και με την εμπειρία του αισθητικού που την εφαρμόζει. Πιστεύω όμως ότι είναι μια μέθοδος που μελλοντικά θα προστεθεί στο οπλοστάσιό μας.
  Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με γαλβανικό συνεχές ρεύμα και με υπερήχους. Η διείσδυση του προϊόντος είναι ικανοποιητική, αλλά απαιτεί πολλές συνεδρίες.

  Η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των σημείων γήρανσης σ ένα πρόσωπο, απαιτεί τον συνδυασμό όλων των παραπάνω μεθόδων. Ο αισθητικός αξιολογεί το περιστατικό και ανάλογα επιλέγει το σχήμα που θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο δέρμα.
  Ιδανικός συνδυασμός, πολύ ασφαλής και που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση είναι η εφαρμογή οξέων μαζί με μια ενυδάτωση με τη χρήση γαλβανικού, ακολουθούν τα μικρορεύματα και το γέμισμα ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ και υπέρηχο. Είναι συνταγή που ταιριάζει σε όλους με καλά αποτελέσματα. Απαιτείται υπομονή και πολλές επαναλήψεις. Το βέβαιο είναι ότι θα διατηρήσουμε ένα νεανικό λαμπερό και τονωμένο πρόσωπο, που δεν θα έχει ανάγκη αισθητικής χειρουργικής επέμβασης.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  Αυτό που θα δώσουμε έμφαση είναι η συντήρηση στο σπίτι. Ο καλός καθαρισμός είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για μια σωστή περιποίηση του δέρματος. Προτείνουμε γαλάκτωμα ή κρέμα καθαρισμού, μαζί με μια τονωτική λοσιόν με αντιγηραντική δράση. Καλό είναι να υπάρχει και ένα υγρό ξεπλυνόμενο σαπούνι, με όξινη δράση, για χρήση μια ή δυο φορές την εβδομάδα. Κι ένα peeling καλό είναι να υπάρχει για αραιή χρήση.

  Τα προϊόντα που προστατεύουν το δέρμα, όπως η κρέμα ημέρας και η αντιηλιακή, εφαρμόζονται κάθε πρωί, απαραίτητα χειμώνα, καλοκαίρι.
  Τα προϊόντα αγωγής πρέπει να είναι επιλεγμένα από τον αισθητικό με προσοχή και περίσκεψη. Στοχεύουν στην ενυδάτωση, την θρέψη, την ανόρθωση και την λάμψη.

  Οξέα φρούτων για το βράδυ, για λάμψη πάνω σε καθαρό δέρμα. ΟΡΟΣ συσφικτικός αντιρυτιδικός, πάνω από τα οξέα. ΚΡΕΜΑ αντιρυτιδική πάνω από τον ορό. ΟΡΟΣ και ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ για την περιοχή των ματιών και των χειλιών. Συνιστάται η εναλλαγή προϊόντων όπως η χρήση αντιρυτιδικού λαδιού κατά τους χειμωνιάτικους μήνες, η αντικατάσταση της κρέμας με πομάδα, η προσθήκη μασκών, άλλοτε κρεμομασκών, άλλοτε με βάση τον άργιλο. Οι λάσπες σε μορφή μάσκας έχουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα για το γερασμένο δέρμα.

  Πάνω από την κρέμα ημέρας μπορεί να εφαρμόζεται ένα προϊόν αγωγής με χρώμα. Είναι μακιγιάζ,font-de-teint, δηλαδή, με ιδιότητες αντιρυτιδικές.
  Η περιποίηση και προστασία της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών επιβάλλεται, γιατί τα χέρια υφίστανται την μεγαλύτερη φθορά, οπότε χρειάζονται και ειδική περιποίηση. Μπορούμε να κάνουμε ότι και στο πρόσωπο. Οι κρέμες χεριών που κυκλοφορούν απευθύνονται σε χέρια μεγάλης ηλικίας, είναι πολύ καλά προϊόντα, με παράγοντες αντιγήρανσης, λεύκανσης, σύσφιξης κ.α.
  Συντήρηση στο εργαστήριο αισθητικής συνιστάται με αναμνηστικές συνεδρίες ανά μήνα, και μια φορά το χρόνο κάνουμε μια επανάληψη από 10 και πάνω συνεδρίες για να κρατάμε το αποτέλεσμα.

  Τα μηχανήματα με τις νέες τεχνολογίες, ιδιαίτερα αυτά που λειτουργούν με ραδιοσυχνότητες (RF), δεν έχουν αρκετό χρόνο λειτουργίας, ώστε να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα, οπότε ας μην είμαστε βιαστικοί. Ας περιμένουμε, μέχρι να έχουμε fit back. Όσον αφορά στη δεοντολογία μας, η επιλογή των μεθόδων που επιλεγούμε, θα πρέπει να έχει σαν προτεραιότητα, την διασφάλιση της διατήρησης της υγειάς και της ακεραιότητας των πελατών μας. Αυτή η ευθύνη είναι δική μας. Η ευθύνη των πελατών μας είναι η εμπιστοσύνη τους προς εμάς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...