Το μυστήριο, που λέγεται “άντρας”

Λίγο-πολύ όλες μας έχουμε καταλάβει, ότι οι άντρες έχουν μια - όπως και να το κάνουμε - περίεργη συμπεριφορά. Για ανύπαρκτη αιτία, μπορούν να σε κάνουν να γίνεις έξαλλη ,να χάσεις τον ύπνο σου και να σε υποχρεώσουν να φας ατελείωτες ώρες, συζητώντας με κάποια φίλη αυτά τα καμώματά τους και ψάχνοντας μια λογική για τα μέτρα σου εξήγηση.
Από περίεργες συμπεριφορές στα τηλέφωνα, μέχρι ακόμα και φλερτ σε κάποια άγνωστη την ώρα που είσαστε μαζί, είναι αντιδράσεις που όλες μας έχουμε διαπιστώσει ή τέλος πάντων – αν είμαστε τόσο τυχερές – έχουμε ακούσει.
Μιλώντας λοιπόν με φίλες ομοιοπαθούσες, εντοπίσαμε κάποιες βασικές συμπεριφορές, προσπαθήσαμε να τις αναλύσουμε και ιδού το αποτέλεσμα :

Όλη την ώρα γράφει μηνύματα, αλλά τηλέφωνο παίρνει πολύ δύσκολα
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μηνύματά του, σου φτιάχνουν τη μέρα και θα σου έλειπαν αν σταματούσαν. Αλλά δεν θα ήταν εξίσου καλό κι ένα σύντομο τηλεφώνημα ;
Υπάρχουν λοιπόν φιλενάδες δυο βασικές αιτίες, που ο άντρας αποφεύγει τα τηλεφωνήματα. Το πιθανότερο, είναι ότι δεν συμπαθεί το τηλέφωνο. Αντίθετα με μας τις γυναίκες, στους άντρες γενικά δεν πολυαρέσει η τηλεφωνική επικοινωνία κι αυτό οφείλεται στην ουσιαστική διαφορά που υπάρχει στον τρόπο που σκέπτεται ένας άντρας  σε σχέση με μια γυναίκα. (Διαπιστωμένο αυτό κι από τους γιατρούς, δεν χρειάζεται να το ψάξουμε τώρα ).  Μια γυναίκα, μπορεί να έχει ανάγκη να μιλήσει για κάτι που συνέβη εκείνη τη στιγμή, ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη δουλειά της ή ακόμα γιατί σκέφθηκε κάτι που την στεναχώρησε.
Ο άντρας αντίθετα, προτιμάει να ξοδέψει αλλιώς το χρόνο του. Είτε δουλεύοντας, είτε ρίχνοντάς το στον ύπνο, πίνοντας μοναχικά ένα ποτό ή παίζοντας computer ή play-station με τους φίλους του.  Η άλλη εξήγηση για την συμπεριφορά του, είναι ότι επειδή υπάρχει κάποιος “άλλος” εκείνη τη στιγμή πάνω από το κεφάλι του, δεν μας θέλει μέσα στα πόδια του.  Θα μπορούσε να είναι ο προϊστάμενός του, ένας συνεργάτης, η αδιάκριτη μαμά του ή το χειρότερο, μια περιστασιακή, νέα φίλη. Σε κάθε περίπτωση, το να σου γράψει ένα μήνυμα είναι πιο εύκολο, σε δεσμεύει αρκετά δεδομένου ότι επικοινώνησε... κι έχει και το κεφάλι του ήσυχο!
Εάν τώρα εσείς δεν αποφασίζετε να πατήσετε πόδι...,   δεν έχει κανένα κίνητρο για ν’ αλλάξει τη συμπεριφορά του.
Απόμακρος, όταν περιστοιχίζεστε από φίλους του
Όταν είσαστε τα δυο σας, ο καλός σου είναι η προσωποποίηση του Βαλεντίνου, όλο αγκαλιές και φιλιά και η ατμόσφαιρα ερωτικά φορτισμένη. Μόλις όμως βρεθείτε με μια παρέα φίλων του, η συμπεριφορά του γίνεται βαριεστημένη, σου φέρεται σαν να είσαι κάποια “φίλη” και στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί και να κάνει κάποια κίνηση για να φανερώσει απλά την αποδοχή του στην παρουσία σου.
Γενικά οι άντρες, φοβούνται να απομακρυνθούν από τις φιλικές τους αντροπαρέες και πολλές φορές αυτός τους ο φόβος, δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις τους με μια γυναίκα. Φυσικά ο άντρας που είναι μαζί με μια “φίλη”, είναι ότι ευτυχέστερο μπορεί να του συμβεί, γιατί είναι κάποιος   που όχι μόνο δεν νιώθει μόνος το βράδυ στο κρεβάτι του, αλλά επιπλέον έχοντας δίπλα του μια γυναίκα που είναι κάτι περισσότερο από μια απλή φίλη, του αναδεικνύει το φαλλοκρατικό του προφίλ και τον ανεβάζει στα μάτια της παρέας του. Φυσικά, δεν είναι “πρέπον” για το image του, μπροστά στους φίλους του να σου χαϊδεύει τρυφερά τα μαλλιά, να σου ψυθιρίζει γλυκόλογα ή να σου δίνει ζεστά φιλιά. Στο μυαλό του κυριαρχεί ο φόβος για τα σχόλια των άλλων – των κολλητών ντε, ξέρεις τώρα εσύ - και συνήθως δεν είναι και τόσο πολύ διατεθειμένος να γίνει το θέμα συζήτησης στην παρέα.
Δεν μένει μαζί σου τη νύχτα
Όλα ωραία και καλά. Ακόμα νιώθεις το λαχάνιασμα από την ερωτική κορύφωση  που σου χάρισε πριν λίγο ο καλός σου. Είσαι αραγμένη στην αγκαλιά του έτοιμη να αποκοιμηθείς κι εκείνη τη στιγμή, συμβαίνει το αναπάντεχο. Σαν τον κλέφτη μέσ’ τη νύχτα, σηκώνεται για να φύγει και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις που το κρεβάτι σου είναι εξαιρετικά άβολο ή αν το ροχαλητό σου θυμίζει τραίνο που αγκομαχάει ή ακόμα όταν σου παρουσιάζει κάποια άλλη αληθοφανή δικαιολογία για την απόφασή του να φύγει, μπορεί η πραγματική αιτία να είναι, είτε ότι δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί μεταξύ σας η απαιτούμενη οικειότητα, είτε δεν νιώθει την υποχρέωση να το κάνει. Μπορεί ακόμα να θεωρεί, ότι αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας είναι κάτι παροδικό κι εν πάση περίπτωση, καλύτερα να κοιμηθεί στο κρεβάτι του. Θέλει απλά την ελευθερία του. Δεν θέλει να ξεβολευτεί από τη ρουτίνα του ή ακόμα και να μην είναι σίγουρος ότι θέλει να περάσει όλη την επόμενη μέρα, μαζί σου. Εσύ μπορεί να τον ποθείς ανελέητα, αλλά αυτός δεν το βλέπει έτσι.
Εκτός εαν βέβαια, σε συμπαθεί πραγματικά,οπότε τυχερούλα θες - δε θες, θα ξενυχτήσεις πάλι στην άκρη του κρεβατιού, από το ροχαλητό του.
Σου λέει “σ’ αγαπώ”, αλλά όχι ότι “είμαι ερωτευμένος μαζί σου”
Αυτή εδώ η συμπεριφορά καλές μου φίλες, είναι η πιο επώδυνη, με αποσυντονίζει συναισθηματικά και με κάνει εκτός εαυτού. Αν απομονώσεις σ’ αυτή τη φράση  το περιτύλιγμα με τα γλυκόλογα, είναι σα να σου λέει: «Είσαι ειλικρινά καταπληκτική, αλλά δεν είσαι αυτό που πραγματικά μου ταιριάζει !».

Θα μπορούσα να το ακούσω από κάποιον που είχα, μέχρι πριν λίγο καιρό,  μαζί του μια σχέση, αλλά αυτό τώρα πια έχει τελειώσει ή ακόμα θα μπορούσε να μου το πει κάποιος, με τον οποίο έχω μια στενή και μακροχρόνια φιλία. Αλλά, το να το ακούω, απ’ αυτόν που αποφάσισα να επενδύσω επάνω του συναισθηματικά, σημαίνει ότι υπάρχει λάθος από την πλευρά μου.
Φλερτάρει με άλλες..., μπροστά σου
Μπορεί καλή μου, να έπεσες θύμα  της τσαχπινιάς του και να υπέκυψες στη γοητεία του. Το γεγονός όμως, ότι τον βλέπεις να φλερτάρει με ότι πετάει μπροστά του, σίγουρα σε κάνει καζάνι έτοιμο να εκραγεί  και με το δίκιο σου !
Αυτή η μυστήρια συμπεριφορά, μπορεί να εμφανιστεί για πολλούς λόγους, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του και τις προθέσεις του.  Κατ' αρχήν, θα μπορούσε να είναι ένα “γουρούνι” που διαρκώς αναζητεί εναλλακτικές λύσεις . Εάν αυτό, δεν είναι η περίπτωσή μας, μπορεί ενδεχομένως να το κάνει για να σε υποχρεώσει να ζηλέψεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θέλει έμμεσα να σου πει, ότι δεν είσαι η μόνη επιλογή του κι ότι τέλος πάντων καλό θα είναι, να στέκεσαι “κεράκι αναμμένο”.  Από την άλλη, αυτή του η στάση, θα μπορούσε να σημαίνει ότι “γλυκιά μου, δεν μου δίνεις την προσοχή που θα έπρεπε, οπότε υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...». Τέλος, θα μπορούσε να μην ισχύει τίποτε απ’ όλα αυτά τα παρανοϊκά κι ο άνθρωπος να είναι από τη φύση του εξαιρετικά κοινωνικός ή διαχυτικός, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον όλα είναι στη φαντασία σου, σταμάτα τις ζήλιες κι άσε τον άνθρωπο στην ησυχία του. Αφού γι’ αυτό τον γουστάρεις, τώρα τι τρώγεσαι ;
Ξεραίνεται στον ύπνο μετά το sex
Προσωπικά, δεν έχω ακούσει πολλές, που να μην  το έχουν αντιμετωπίσει. Εκεί που πριν λίγο έκανε σαν ταύρος μέσα σε υαλοπωλείο, τον άκουγαν οι από κάτω, οι από πάνω και οι απέναντι, εκεί που οι προσαγωγοί σου αναζητούσαν επίμονα τον ορθοπεδικό, ήρθε η πολυπόθητη ολοκλήρωση – η αλήθεια βέβαια να λέγεται, κομμάτια σε έκανε πάλι!  Κι εσύ χαλαρωμένη τώρα, αναζητάς την στοργική αγκαλιά του για να κουβεντιάσεις όλα αυτά που βασανίζουν το μυαλό σου.
Κι αυτός ; Πριν καλά-καλά προλάβεις να καταλάβεις τι γίνεται, τον έχει πάρει ο ύπνος !
Εδώ λοιπόν φιλενάδες – καρατσεκαρισμένο - η αιτία του κακού είναι μια σειρά βιοχημικών αντιδράσεων   που συμβαίνουν στον οργανισμό του άντρα και έχουν σαν αποτέλεσμα μια γλυκιά υπνηλία μετά την ερωτική πράξη. Γι’ αυτό καλές μου, μην το παίρνετε προσωπικά. Αντίθετα, να είστε ευχαριστημένες, που δεν τον παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκεια του “έργου…”. Πρόσφατα, είχα διαβάσει σε μια έρευνα, ότι αυτό είχε συμβεί στο 48% των ανδρών, που είχαν πάρει μέρος στην έρευνα,  τουλάχιστον μια φορά !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...