Ημιπολύτιμοι λίθοι και οι ιστορίες τους

Από τις αρχαιολογικές ανασκαφές αποδεικνύεται, ότι το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους χρονολογείται από την Μεσολιθική Εποχή.

Μέσα από ιστορικές αναδρομές καταλήγουμε στο συμπέρασμα πώς γινόταν εξόρυξη κι επεξεργασία στην Κεντρική και Ανατολική Ασία, Μεσοποταμία, Βαβυλώνα, Αίγυπτο και Κεντρική Αμερική, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι και Βυζαντινοί θαύμαζαν τους ημιπολύτιμους λίθους και γνώριζαν πολλά για αυτούς.
Το ενδιαφέρον αυξήθηκε σημαντικά - όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια - με την άνθηση του εμπορίου κατά τον 15ο και 16ο αιώνα και μεγιστοποιήθηκε κατά τον 18ο και 19ο αιώνα όταν πολλά νέα κοιτάσματα και νέες πέτρες ανακαλύφθηκαν.
Η σύνδεσή τους με σύμβολα αστρολογίας και η πίστη για τις υπερφυσικές τους δυνάμεις, έκαναν τους λίθους δημοφιλής και αγαπητούς στον κόσμο.
Οι ασυνήθιστες και ιδιαίτερες φυσικές ιδιότητες των ημιπολύτιμων λίθων είχαν σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς (π.χ. ο χαλαζίας για αύξηση της ενεργητικότητας, ο αμέθυστος για την αϋπνία  και ο ιαδεΐτης για θεραπεία των νευραλγιών και των πονοκεφάλων).
Η θεραπεία με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, γίνεται θέτοντας απλά τους λίθους επάνω στο σώμα.

Προσωπικά πιστεύω πως όλοι οι ημιπολύτιμοι λίθοι έχουν ενέργεια και επιρροή ακόμα και αν απλά τους φοράς. Σε αυτή τη στήλη θα ξετυλίξουμε μαζί την ιστορία και την μαγεία του κάθε λίθου μεμονωμένα.
Είναι άλλωστε τόσα πολλά αυτά που μπορούμε να πούμε για την κάθε πέτρα ξεχωριστά, που θα  σας εκπλήξουν ευχάριστα.
Πιστέψτε στην ομορφιά τους και ισορροπήστε μέσα απ' αυτήν τις προσδοκίες σας και τις επιθυμίες σας.
Οι φυσικές πέτρες είναι κομμάτια της Γής και μεταδίδουν ενέργεια στον καθένα μας.
Πάρα πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν θαυμάσει ,σεβαστεί και νιώσει την ενέργεια τους.
Νιώστε γαλήνη και ηρεμία φορώντας ένα κόσμημα με ημιπολύτιμους λίθους και μέσα από την ενέργεια που εκπέμπει, δείτε τις σκέψεις σας να αλλάζουν.
Γίνετε πιο ισορροπημένοι και θετικοί στην καθημερινότητα.
Και μην ξεχνάτε..., η αγνή σκέψη είναι ενέργεια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...