Η πρώτη γυναίκα καπετάνιος στο Queen Victoria

Όταν η Inger Klein Olsen αποδέχθηκε την πρόταση το κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria ήταν 1η Δεκεμβρίου του 2010 και έχει γράψει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα καπετάνιος σε κρουαζιερόπλοιο.


Η πρώτη της δράση ως καπετάνισσα ήταν να οδηγήσει το πλοίο χωρίς επιβάτες, από την δεξαμενή του Hamburg, όπου επισκευαζόταν. Αύριο, η Inger Klein Olsen θα είναι στη γέφυρα και το πλοίο θα κάνει τον πρώτο πλου με επιβάτες.
Η 43χρονη καπετάνισσα Inger Klein Olsen γεννήθηκε και μεγάλωσε στα νησιά Faroe, όπου και εξάσκησε τις ναυτικές της ικανότητας και βρίσκεται στην οικογένεια της Cunard Cruise Line από το 1997 ως δεύτερη τη τάξει καπετάνιος στο κρουαζιερόπλοιο Caronia μεικτού βάρους 34.183 τόνων. Το 2011 μεταφέρθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Seabourn Sun, Seabourn Spirit. Το 2003 προβιβάστηκε σε βοηθός καπετάνιου και ανέλαβε καθήκοντα στο Seabourn Pride μεικτού βάρους 10.000 τόνων.
Αφού ακολούθησαν κάποια χρόνια που υπηρέτησε στην εταιρεία Carnival group, η καπετάνιος Olsen επέστρεψε στην Cunard τον Αύγουστο του 2010 και ανέλαβε ως αναπληρώτρια καπετάνισσα του κρουαζιερόπλοιου Queen Victoria.
  
Σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Peter Shanks δήλωσε: «Αν και είμαστε μακριά από το να γίνουμε η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία, παρ’ όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε την πρώτη γυναίκα καπετάνιο, καθώς ένας οργανισμός με τόση μεγάλη ιστορία όπως η Cunard σπάει την ναυτική παράδοση. Όπως και ο Mark Twain είχε γράψει: ο λαός της Cunard δεν θα συναντήσει τον Νώε τον ίδιο, γιατί ο καπετάνιος δουλεύει με  προσήλωση στο έργο του. Η Inger το έχει ήδη κάνει και εμείς είμαστε ευτυχείς, που καλωσορίζουμε την π΄ρωτη γυναίκα καπετάνιο »
Σημειωτέον ότι το κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria είναι ένα από τα κλασικού σχεδιασμού επιβατηγά πλοία, που είναι ελαφρώς μακρύτερου μήκους και μοιάζει με στο εσωτερικό με το Queen Mary 2 και το Queen Elizabeth, με μεικτό βάρος 90.000 τόνους και χωρητικότητα 2.000 επιβατών.


http://www.traveltimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...